onsdag 7 april 2010

v 38

8 apr - 14 apr 2010

Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig (just nu på Grappa och tittar på fotboll), och att du lätt kan få kontakt. När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen, (och det är så skönt att magen sjunkit!).

Allt fler känner förvärkar, (inga alls förrigår men massor igår...). Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum (suck!).

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget (wihooo) och navelsträngen är cirka 50 cm lång.
Ditt barn är nu redo för ett liv utanför livmodern. Visste du att det är barnet själv som bestämmer när det ska komma ut, graviditetslängden finns programmerad i barnets arvsanlag. Lungorna är fyllda med vätska fram till födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft.

Nu är det upp till dig lilla bebis. Du får komma när du vill...

3 kommentarer:

  1. hej hej

    vilken fin blogg du har... och du verkar så normal, jag är själv gravid i vecka 32 och tycker att det e skönt att läsa att det finns fler en jag som ställer sig och bakar mitt i natten... Sen verka du inte vara 22 år heller som alla andra tjejer som bloggar om sina graviditeter.

    Lycka till med allt

    Jennie Stenmark

    SvaraRadera
  2. Tack för de orden. Jag känner mig inte så normal men så är jag å andra sidan inte höggravid speciellt ofta ;-)

    Har du någon blogg?

    SvaraRadera
  3. Nej jag har tyvärr inte det men jag borde nog skaffa en, skulle vara rätt skönt att få skriva av sig lite med tanke på alla sjuka grejer som drabbar en när man är gravid, haha... Jag ha åkt på allt från blodproppar till sjuklig besatthet av blåbärspaj med vaniljsås.....Jag har inga som helst problem med att trycka i mig en hel form om dan. Man kanske inte ska bli för personlig men jag måste bara höra hur känns det nu när det e så kortt tid kvar, är du nervös?

    Som sagt lycka till med allt och svara om u har lust...

    facebook har jag, om du vill svara där istället
    //jennie stenmark

    SvaraRadera