onsdag 26 oktober 2011

Finaste finaste mammavänner....

Keila har inte varit på dagis sedan förra tisdagen... Lite mer än en vecka alltså. Fy på oss!
Men hon har varit krasslig och min mamma påstår att hon hade feber i helgen.

Hur funkar det om man vill gå ner på deltid på dagis? Kan vi mista vår heltidsdagisplats då och bli omplacerade? Tänkte att två-tre dagar på dagis räcker och om jag skulle vara iväg kan mor- och farföräldrar passa skruttungen. Hon behöver liksom inte vara där fem dagar i veckan...
Känns så onödigt att betala för en heltidsplats då. Finns det förresten något som heter deltidsplats på dagis..?

Jag kan inte läsa lösenordskyddade bloggar. Skriver jag in fel lösenord kanske? Har tappat jättemånga bloggar i och med detta. Wordpress är jobbigast att läsa efter som att det inte blir ett feed på skärmen eftersom att man ska ut och in i nästa inlägg igen och då funkar inte lösenorden. Jag pallar helt enkelt inte.

Härom dagen skrev jag ett inlägg som påminner om Schulmans nedan men sedan tog jag bort det för att jag tänkte att jag nog skulle trampa på lite ömma tår, men så ser jag ett inlägg i Maggan Graafs blogg om detta och då bara måste jag dö av garv. Det är nästan som att Alex Schulman skrivit av min text.

Skärmdump lånad från http://blogg.aftonbladet.se/schulman


Ok, jag tycker inte människorna är äckliga men jag är bra trött på allt sliskeri i mammabloggarna.
Tänk så mycket mer text det hade blivit om jag skulle skriva, "underbara" eller "min favorit" framför Titti, Lotta eller Nina i varje inlägg.
Vi fattar att ni älskar era mammakompisar över allt annat.
Ja ibland till och med mer än ungarna ;-)


9 kommentarer:

  1. Alla uttrycker sig olika helt enkelt, vissa har lättare för att uttrycka ömma känslor och då skriver så som "underbara Lisa" etc. Medan andra har lättare att svära i sina bloggar och använder mer vulgära uttryck. Smaken är som baken.

    SvaraRadera
  2. Men åh så mycket skit jag fick när jag skrev samma sak för ett tag sedan. Ha en bra dag!
    P.S Jag tror att det funkar som så att du har rätt till 15 timmars barnomsorg oavsett.

    SvaraRadera
  3. Det är nog olika från kommun till kommun, men i Eskilstuna har man den dagisplats man fått även om
    Man vill ha barnen 15 eller 40 timmar i veckan. Femton timmars barn går tex tis, ons & tors för att få "rutin" även hos barnen. Men kolla
    Med din kommun vad de säger.

    SvaraRadera
  4. I vår kommun har du en dagisplats och du kan nyttja den hur mycket/lite du vill. Hur mycket du betalar grundar sig på din lön och inte hur mycket ditt barn är där.

    /Mia

    SvaraRadera
  5. Du får betala lika mycket för din plats oavsett om barnet går 10 tim i v eller 40 tim i v. Det är inkomstbaserat och inte tidsbaserat. Däremot får du ha ditt barn på dagis gratis det året dom fyller tre men då Max 15 tim i veckan. Det kallas allmän förskola och ger en rätt att utnyttja sin plats utan att betala men då alltså högst 15 tim i v och måste vara ledig alla lov. Så ur ekonomisk synvinkel så spelar det ingen roll hur ofta din dotter är på dagis, ni får betala lika mycket ändå. Och ni förlorar inte er plats bara för ni minskar antalet timmar. Lycka till!

    SvaraRadera
  6. Och jag kan inte sluta tänka på hur äcklig Alex Schulman är att titta och lyssna på...hela han är ful. Inside out!

    SvaraRadera
  7. Hej Danni.. Läst din blogg sedan jag själv fick barn för 2 år sedan. Är oxå en Malmötjej o tycker om att titta in här lite då o då.. Jobbar själv som förskollärare och mitt svar på din fråga är att så länge ni båda arbetar och är i behov av omsorg har Keila en heltidsplats. Detta oavsett hur många timmar ni har henne på där, 15timmar (vanligtvis tis-ons-tors) räknas som halva platser och är till för föräldralediga barn. Barn till 1 eller 2 arbetslösa föräldrar räknas som 30timmars-barn, men även de heltidsbarn. Själva kostnaden har med ens inkomst att göra, det vill säga om man i hushållet tjänar över 42.000(?), brutto. Svårt att komma ifrån kostnaden, vi fick betala maxtaxa även när både jag och min man gick ner i tid för att vår dotter inte skulle ha så långa dagar.. Ha en fortsatt härlig dag!//Madde

    SvaraRadera
  8. det här med avgiften är faktiskt olika från kommun till kommun. i tex hässleholms kommun betalar man hel/halvtid men avgiften är ändå inkomstbaserad. kolla upp på malmö stads hemsida hur det är hos er!

    /l

    SvaraRadera
  9. hahaha så ball!! :)
    Och angående wordpressbloggarna...du kan ju välja längst ner att läsa "mobile site"..

    SvaraRadera