onsdag 5 oktober 2011

Dagis....igen

Så var det ju dagisdags igen. Keila var inte glad att bli lämnad. What else is new liksom?

När ska hon skutta in där och vara skitglad över de andra barnen, sångerna, fröknarna och leksakerna?
Jag längtar till Keila får ett syskon så att vi kan vara hemma med varandra igen...

Man måste borsta tanden innan man går till dagis.
Här är Keila lyckligt ovetandes om att jag 20 minuter senare ska överge henne ett par timmar :(


Igår kom Titti på vad "schoya" betyder.
Jag har alltid trott att hon menar soja, hon är ju trots allt kvartsjapanska. Klart ungen gillar soja ;-)
Men hon menar köra! Schoya-köra. Vem hör inte det liksom?

Några fler som har hjärtesorg när de går ifrån dagis?

12 kommentarer:

  1. Vi har samma problem med vår Mathilde. Hon är så ledsen när vi lämnar henne på dagis, hon tittar på en som om man ska lämna henne för alltid. Sen när man kommer och hämtar så får man höra att hon har varit ledsen hela förmiddagen och då slits mammahjärtat i tusen bitar. Hade varit bättre om hon gråtit i några minuter och sedan haft kul med sina små kompisar, men ikke....
    Hoppas hoppas hoppas det går över.

    SvaraRadera
  2. Det är ju du som måste ändra din inställning. När du har känslan "världen går under" så snappar ju Keila upp det. Du måste tänka att det är något roligt att va på dagis, så kommer hon sluta bli så ledsen och rädd..

    Dom små läser sååå mycket av våran energi och känslostämning!

    SvaraRadera
  3. Hoppas att det går över! Jag har tyvärr inga bra tips eftersom att det gått lätt för oss med båda pojkarna.

    SvaraRadera
  4. Har du läst boken "Förskola för de allra minsta - På gott och ont" av Magnus Kihlbom, Birgitta Lidholt och Gunilla Niss? Det är ett bra verktyg, de fördömer inte föräldrar för att de låter barnen gå på dagis så det är inget sånt, men de förklarar en del och man förstår mer hur de små tänker.

    SvaraRadera
  5. Är alltid jobbigt att se sina små ledsna , men oftast brukar det gå över så fort vi lämnat . Hoppas det går bättre nästa gång och om inte så kommer det ;) är det syskon på gång ??? Kram

    SvaraRadera
  6. Det blir bättre, Danni!!
    vet exakt hur det känns, men efter x-antal månader har Ellen äntligen blivit en dagis unge ( och nu kommer jag säkert få en pisslämning imorrn igen, eftersom jag skrev ovantstående) det kommer det kommer, storkram!!

    SvaraRadera
  7. Har också haft många jobbiga lämningar senaste tiden, var glad att du iaf "bara" har en liten som gråter efter dig! Känns som mina små drar iväg med mig på varsitt håll & det gör mig så stressad. Det går verkligen hela tiden upp & ner! Lycka till. Förresten va stor & sockersöt hon blivit er lilla tjej!!;-)

    SvaraRadera
  8. Men underbara fina unge!! =) Så söt så man smäller av! Usch jag bara bävar mig för det där med tårar när det blir dags att lämna Ella på dagis (i januari) men förhoppningsvis kommer hon snart skutta in där leende och inte vilja följa med hem sen istället ;) Massa kramar till er finingar!!

    SvaraRadera
  9. Precis så känner jag med,längtar !!! Gilllar din blogg super mycket och du inspirerar.Tack för goda skratt och fina inlägg

    SvaraRadera
  10. VIlken underbart söt klänning hon har på sig.

    SvaraRadera
  11. Lovar att det blir bättre Danni! Agge var skitledsen i början men nu vill han inte gå hem :-) Haha!!

    Keila har säkert hur kul som helst om dagarna. Kan ni inte ha henne korta stunder även de dagarna du inte jobbar, för att komma in i det menar jag. Vet att Lisa och Pontus gjorde så i början med M, trots att Lisa var hemma. Just för att han skulle komma in i det.

    Stor kram!!!!

    SvaraRadera