torsdag 5 november 2009

Inskrivning hos Barnmorskan

Idag har Henrik och jag varit på inskrivning hos vår barnmorska Anki på Cura-kliniken här i Malmö.
Det var intressant att få höra allt hon hade att berätta och det var skönt att hon tog prover och att få bli kollad. Vi lyssnade på hjärtat, men som Henrik sa: Det var inget nytt för oss.
Hjärtljuden var så fint galopperande och mätte 155/minut. Hon visade även mig och Henrik var på magen man kan känna livmodern nu och hon sa att kändes precis som det skulle utanpå i alla fall. Jag fick även väga mig och har bara gått upp ett kilo sen jag plussade. Jag förstår inte hur det kan vara möjligt. Det känns som att jag gått upp mer. Fast jag tycker nog att den värsta svullnaden som jag kände av i början har lagt sig nu. Nu ligger jag på 57 kg, (56 i slutet av augusti), och BM sa att det är vanligt att gå upp runt 10 kilo för någon som mig. Yiiiikes!

Henrik var väldigt frågvis och ville veta om det är farligt för mig att bära mycket, hur mina kostvanor bör se ut för att minska risken för graviditetsdiabetes och undrade när man ska packa BB-väskan.
Anki frågade hur mitt humör var och Henrik sa faktiskt att jag har ett jämnt och bra humör nu, (till skillnad från de första veckorna).

Vi fick massor av papper av Anki och allt finns nu samlat i "the red"-pärm! Nästa barnmorskebesök är inte förrän i januari och vecka 25. Ifall inte något annat inträffar innan, peppar, peppar...

Nu längtar vi efter nästa ultraljud den 3:e december och hoppas på ett friskt litet barn, (gärna flicka så att vi slipper specialistmödravård).


Lilypie Pregnancy tickers

5 kommentarer:

  1. Kul med inskrivning! Lite nyfiken, vad sa barnmorskan om att bära under graviditeten? Kram Mellanie

    SvaraRadera
  2. Hon sa att om man är van vid att bära mycket innan och jobbar mycket med sin kropp så ska det inte vara farligt. Är man däremot inte van vid detta så ska man vara försiktig. Men hon sa att man framförallt ska lyssna på kroppen. Jag bar en del, skyltdockor osv, i tisdags och jag kände av värk i magen. Hon sa att det var kroppen som sa ifrån att det blev för mycket. Så det ska jag alltså inte göra mer!
    Hoppas att allt är bra med dig!

    SvaraRadera
  3. Hej hej!
    Jag har skrivit till dig tidigare, då vi är beräknade på samma datum. Tycker det är så roligt att läsa din blogg, och speciellt nu när du skriver så ofta! Äntligen har jag berättat på min blogg att jag är gravid, så därför skriver jag ut adressen om du vill gå in och kolla ;)

    Jo, jag funderar bara på en sak; och du behöver inte svara om du inte vill. Men du skriver att om det är en tjej så behöver ni inte specialistmödravård. Har läst nånstans också att du skrivit nåt om blödarsjukan. Är det alltså något som går i arv eller är det bara att pojkar oftare får det?!

    //Lina i Karlstad

    SvaraRadera
  4. Ååååh, så härligt med inskrivning:)
    Å såå söt din pojkvänn e som frågar så mycket:)
    Myysigt:)
    Vänta bara tills magen e lite större hehe:)
    Kenny vågar knappt trycka på min mage för han tror att lilleman kan bli skadad hehe:) Sött:D

    Kram på dig å Frallan:)

    SvaraRadera
  5. Hej igen!
    Kul att du hittade in till min blogg ;)
    Jag har svarat på din kommentar där i, tycker det är smidigt!

    SvaraRadera