torsdag 2 september 2010

Smakisar

Nu har vi introducerat smakportioner till Keila. Igår fick hon smaka majspuré för första gången hemma hos farmor och farfar. Det var väldigt uppskattat, hon rös inte ens. Tre hela skedar slök hon innan jag visste ordet av det. Snacka om att vara matglad!
Det kändes lite snålt att bara ge henne så lite när hon tyckte om det så mycket men vi får ju vara rädda om magen. I början av nästa vecka tänkte jag öka på lite mer.


En för mamma...och en för pappa...

Nam nam...

När gav ni era bebisar smakisar för första gången? Fick de problem med magen?

3 kommentarer:

  1. Agge började i måndags. Han käkar bara gröt på fem målet och gillar det skarpt! :-) Jag har inte märkt något med hans mage...än! Majs var poppis här hemma också! Kul med smakisar!!
    När fikar vi?
    Kram Anna Zimmer

    SvaraRadera
  2. Elias fick också smakisar vid 4 månader. Gröt var poppis och majs/potatis. Men fick sluta ge honom majs efter ett tag, han blev rätt hård i magen. Och då blev det mycket potatis/palsternacka. Men jag gav faktiskt honom lite katrinplommonspuré till gröten varje dag för att undvika hård mage. Det är så kul när dom gillar maten! Inte alla barn som gör det ju!

    SvaraRadera
  3. Stora stora Keikei! Majsen var Ellens favorit också! så länge hon bara fick så lite som tre/fyra skedar blev det inga problem med magen, men sen när hon började äta mer, så fick vi köra mycket katrinplommon till efterätt ;) tack för i tisdags btw! puss på er

    SvaraRadera