onsdag 28 oktober 2009

Änglapinglan

Min storasyster är en av mina bästa vänner. Utan tvekan. Vi är väldigt olika men på något sätt tycker vi ändå oftast lika. I henne har jag trygghet (speciellt nu under graviditeten). Vi delar många hemligheter för vi skulle aldrig döma varandra. Och några av min mest allvarliga stunder har jag delat med henne såsom hysteriska skratt.
Det kändes därför naturligt att köpa en änglapingla till henne när hon väntade "Mosters Socka Sinder", även kallad Vendela.

Pinglan köper man till någon man är rädd om. Och som man vill ska vara rädd om den som växer i magen. Häromdagen gick jag och Alexandra på stan och hon ville du återgälda min gest genom att köpa en pingla till mig med. Den bär jag nu varje dag. Det känns som den bringar tur till oss, mig och Frallan.
Känner du någon som väntar barn och som du tycker ska bära en änglapingla på magen så finns de att köpa Sök och Finn i Malmö.


Älskar dig Affe!

Änglapinglan är en gammal indiansk tradition från Mexiko som blivit mycket populär. Pinglan, som klingar när den skakas, bär du runt halsen för att kunna tillkalla din "skyddsängel" eller uppmärksamma något positivt. Pinglan har blivit en populär present till blivande mödrar. I Mexiko bars den av gravida kvinnor så att den hängde över magen och på så vis skyddade barnet. När barnet var fött hängdes pinglan över vaggan, barnet kände sig tryggt och ängeln kände igen sin skyddsling när helst hon kallade.
Våra änglapinglor är handgjorda på Bali och tillverkade i mässing eller silver. De flesta pinglorna har silverdetaljer, såsom en öppningsbar bur runt pinglan. En del av pinglorna har en vacker liten sten på toppen.

Lilypie Pregnancy tickers

3 kommentarer:

  1. Uuuuuuhuuuuuuuu!!! Vad fint skrivit! Nu bölar jag... men mina känslor ligger ju trots allt utanpå just nu!

    Snyft snyft...

    SvaraRadera
  2. AAaaaaaaaahhhh, jag bölar med!!! Älskar dig med, Dannemanne. Och Frallan också!!! Pusspuss från Elax

    SvaraRadera
  3. Måste bara kommentera och skriva att det finns såååå fina pinglor på www.silvermama.se

    SvaraRadera