torsdag 29 december 2011

Sovmorgon?

Vad är sovmorgon?
När jag var en ungaspraga var sovmorgon en timme extra på morgonen för att en lektion blivit inställd eller var att schemat var sådant att man började senare en dag jämfört med de andra.
Den timmen gjorde susen i...

En viss "Anonym" frågade mig ifall jag aldrig får någon sovmorgon?
Kan ju tycka att nio-tio är sovmorgon när jag ibland ställer klockan på 04.00 när jag ska flyga... Eller?

Anyway, Henrik jobbar sena kvällar. Ibland kommer han hem vid fem på morgonen. Det känns inte så schysst att putta på honom vid nio, när Keikei vaknar. If you know what I mean.
Men har jag varit ute och flugit och skriker efter sömn är det hans tur. Det hela hänger liksom på vem som jobbat och vem som behöver ta igen sömn. Det är oftast Henrik, men så jobbar han också mer i det här hushållet.

Är det ett ok svar och en jämn fördelad arbetsbörda oss emellan som man och kvinna?

Hoppas...hoppas...

Keila och pappa har lite tid för sig själv på kvällen. Då passar jag på att bada eller blogga ;-)

Hur gör ni hemma hos er? Kör ni varannan morgon trots föräldraledighet för den ena och jobb för den andra? Tell me...

13 kommentarer:

  1. Vi kör varanan morgon på helgen, jag försöker alltid gå upp på lördagen så jag kan sova på söndagen. Sover aldrig längre än till typ 9-10 ändå medan maken kan sova till långt på eftermiddagen. Men på lördagar e de simskola så då måste han gå upp senast 9.30! Visst är jag smart! :-)

    SvaraRadera
  2. Jag har inte sovit en hel natt eller fått sovmorgon på 18 månader! Har iofs varit föräldraledig under denna tid och barnens pappa är precis som Keilas i restaurangbranschen, vilket innebär nätter och kvällar! Vi är väldigt oense om detta men what to do? Snart växer di opp å blir stora :)
    Kram Ida

    SvaraRadera
  3. På helgerna kör så att en får lördagen och en söndagen. Förutsatt att vi bägge är lediga förstås. När jag var mammaledig så gick jag upp de gånger nån av flickorna vaknade på natten. För MIG känns det inte riktigt rättvist att väcka mannen 3 på natten när han ska upp 07 och jobba 8 timmar hårt fysiskt arbete. BARA för att det ska vara jämt fördelat. Helgerna körde vi samma som nu.

    SvaraRadera
  4. Min sambo går upp varje natt och gör välling kl fem(jag ger henne den) ,liten vaknar 07 och då går jag upp varje vardag. Men till helgen går han upp. Funkar bra!

    SvaraRadera
  5. Att gå upp vid 9 ÄR ju sovmorgon. ;-) För oss är det sovmorgon att sova till 8 men vi har ju rätt morgonpigga barn... Simon kan gå upp med dem när han jobbar, han ska ju ändå upp och sen går jag upp när han åker eftersom jag alltid tar natten med den minsta som ju bara är 2 månader och äter varannan timme fortfarande. Men som sagt, man försöker ju att det ska bli någorlunda jämt med sömnen och sömnbristen. Borsett från nu då, när lillen är så liten.

    SvaraRadera
  6. Vi varvar ganska bra...maken jobbar natt i perioder och då måste han ju få sova på dagen medan jag å andra sidan har större sömnbehov än han så ibland får han ta morgnarna...eller sitta uppe med barnen på kvällarna, vilket som passar. Våra barn är nattugglor alla tre men sover oftast hyfsat länge på morgnarna så om vi inte måste iväg så sover vi gärna länge hela familjen!

    SvaraRadera
  7. Jag får alltid sovmorgon alla helger o frukost på sängen av min man. Japp jag är inte jämnställd ;-)

    SvaraRadera
  8. Nu är jag mammaledig så då går jag upp varje morgon medans han går till jobbet men när han är ledig så brukar jag få sova lite, jag går upp när hon vaknar men sen när han vaknar går jag och lägger mig en sväng tycker det är toppen att turas om och hjälpa varandra.

    SvaraRadera
  9. Haha! Klart som fan att den andra som jobbar och kommer hem sent ska ha sovmorgon! Det säger väl för fan sig själv! Jag tog i stort sätt alla morgnar när jag var mamma ledig (förutom helgen då fick jag sovmorgon) Men nu när jag har börjat jobba i gen så kör vi på varannan! Pussss

    SvaraRadera
  10. gud ner, karl`n i detta hus jobbar och håvar in cash..då får jag se till och stiga upp när det behövs! men någon gång ibland kan jag få sova lite längre och det är på helgen då han är ledig..:)
    Jag hade aldrig kunnat be honom gå upp tidigt när han stiger upp i ottan varje morgon...

    SvaraRadera
  11. Vi kör som er vi! =) Herregud jag får ju sovmorgon varje morgon med Ella, medans Tommy får masa sig upp till jobbet! Vi har tur som har barn som inte vill upp klockan 5 varje morgon, eller hur? ;) Sen får jag självklart lite längre sovmorgon ibland och att Tommy tar Ella när det är så =) Puss på er finingar!!

    SvaraRadera
  12. Nej, nej, det blir ju bara töntigt om allt ska vara exakt lika i ett hem. När jag var hemma med vår dotter så fick min man sovmorgon varje dag som han hade kvällspass mot att jag fick sovmorgon när han var ledig.
    Nu pluggar han så nu går vi efter behov eller planer. Ibland sover han, ibland ingen av oss och dagar som idag då jag varit uppe med sjukt spädbarn stora delar av natten så får jag sovmorgon till kl. 13 :)

    SvaraRadera
  13. Jennie - mamma till Wilmer31 december 2011 kl. 13:59

    Medan jag var föräldraledig tog jag de flesta nätter, men på helgen blev det att vi oftast tog en dag var. Vår gosse har alltid varit morgonpigg och slagit upp sina blå vid sex-halvsju :)... Men vi har nog ingen direkt fördelning numera... I de flesta fall går jag upp på morgonen för jag är själv rätt morgonpigg och hungrig på morgonen. Dock är sex-tiden lite väl tidigt, även för mig. Nu under jullovet har han dock överraskat oss med att sova till halv åtta-åtta. Sovmorgon med mina mått mätt :). Är det ens nån som orkar ha en åsikt om sånt? Alla gör ju det som funkar bäst i just deras familj, millimeter-rättvisa eller inte :).

    SvaraRadera