fredag 16 december 2011

Julgranen är här

Nu ikväll har Keila och jag varit på Bauhaus och köpt julegran!

Jag orkade inte vänta på Henrik. Om jag skulle vänta på att han har tid så hade julen varit över och förbi. Och vad gör man då?
Jo man fixar en gran på egen hand. Smått svettig och gråtfärdig med skrikig unge under en arm och en två meter gran under andra.
Men jag klarar det. Jag är så jävla duktig. ;-)
och vet ni när sådant inträffar, alltså när man bär en två meter gran och en unge samtidigt, då saknar jag Italien. En italienare hade aldrig låtit mig bära granen och ungen, som skrek som en gris, ut till bilen. Nä, italienaren hade burit granen, kanske hoppats på lite flirt eller en drink men han hade hjälpt mig.
Svensken? Tittade storögt och gapade. Vet ni varför? För han har ingen som helst aning om hur jag bar mig åt. Han kommer nämligen aldrig göra detsamma.

Nog om det.
När jag fått ut granen, fällt baksätet, spänt fast ungen började underläppen darra men jag skakade bort det och åkte mot Drottningtorget i traffic jam... Oh ja, Keila grät hela vägen hem. Bra dag att handla gran på va?

Hemma parkerade jag utanför vår port. Fick ut Keila, öppnade porten, bad henne gå in och uppför de första trapporna, baxade ut julgransfot och julgransbelysning uppför de första trapporna. Jo jag köpte det också på Bauhaus. 30% på all jul där ju ;-)

Och så var det ju granen kvar. Två meter långa kungsgranar är tunga. Rätt så tunga.
Jag tog en trappa i taget, vi bor på tredje våningen... Och vi har ingen hiss. Jag tog barnet en trappa. Sen hämtade jag julgranstillbehör och så gran. Och så började jag om med unge tills vi nådde våningen längst upp och därmed vår lägenhet.

Här hemma fick jag upp julgransfoten och har fått i granen. Det tog sin tid. Den är så tung. Av med nätet och så började vi klä den.

Vet ni? Det var värt allt jobb för den blev så fin.
Jag har aldrig sett en finare gran faktisk. Inte Keila iheller.

Nu sitter jag här och kom precis på att jag inte ätit någon kvällsmat...
Men det gör inget, jag har en gran att titta mig mätt på ;-)

Min lilla nissa

Visst är det den finaste gran ni sett?
Säger ni något annat så portar jag er från bloggen!

11 kommentarer:

  1. Jättefin julagran! Min underläpp darrar också så där, nästan dagligen, tills jag biter mig i den och intalar mig själv att det kunde varit värre, att jag lika gärna kunnat vara själv, utan två underbara barn. När vi ska in och ut ur hissen är det kaos, en springer ut i trapphuset och en står kvar och vägrar gå ut! Hissdörren far igen och jag är livrädd att en unge ska åka vidare till annan våning. Det är ett fasligt sjå att ha och göra med ett och ett halvtåringar som inte vill lyssna eller för den delen inte lyssnar! Bit ihop Danni, min sambo jobbar också sjukt mycket och vi sover själva 6 dagr i veckan, det är tufft men vi är ta mig tusan starka kvinnor :) kram Ida

    SvaraRadera
  2. Gryyyyyym gran Danni!
    Vilka underbara kulor som hänger i den då!!!
    Och jag ville också har rosa i år, i vår plastgran (allergisk ;() men de haffade jag snabbt på ICA maxi häromdagen så de är inte så fina som dina, men de blev bra ändå. Jag är nöjd fast hade jag haft ork att åka nån annanstans och haffa så fina pynt kulr som du hade jag vart mer nöjd - haha!
    Tycker om din blogg och läser varje dag btw :D
    Kram

    SvaraRadera
  3. Haha, tack för dagens igenkänningsgarv. Hade gjort precis samma sak ( har dessutom en 15 månaders) med både darrande underläpp och en adrenalinstyrka som man bara kan få när man är lite förbannad och målinriktad. Enda skillnaden är att jag skulle sakna USA. Finns inte en amerikan som skulle stå och titta på utan att komma fram för att:

    alt.1 Bära den skrikande lillgrisen
    alt.2 Bära den megatunga granen
    alt.3 Fråga om de kan köra hem mig, skrikande lillgrisen OCH granen. Förmodligen hade de frågat om jag behövde en kaffe på ngn drive-thru på vägen hem också.

    Granen blev sketasnygg :-D

    SvaraRadera
  4. Härligt!! Har själv en tjej, Nova, som är 1,5 och passar också på att bli på sådär underbaaart humör-NOT i såna lägen när man som minst orkar fast man fixar det ändå.. med några svettpärlor i pannan...PUH.. Men snygg blev den och Keila verkar stortrivas med att klä den =)

    SvaraRadera
  5. Hahaha vad jag känner igen mig!! Kånka och bära och krångla, men har man bestämt sig för något så ;) Man hinner ångra sig några gånger under färden..men när man väl lyckats och allt är i hamn brukar man ju vara skitnöjd =)
    Inga karlar, med däremot har jag varit med två gånger om att rara gamla damer frågat om de ska hjälpa till att bära =) Gulltanterna!
    Granen blev i alla fall jätte jätte fin!! =) Mysigt!! <3

    SvaraRadera
  6. Hahaha vad jag känner igen mig!! Kånka och bära och krångla, men har man bestämt sig för något så ;) Man hinner ångra sig några gånger under färden..men när man väl lyckats och allt är i hamn brukar man ju vara skitnöjd =)
    Inga karlar, med däremot har jag varit med två gånger om att rara gamla damer frågat om de ska hjälpa till att bära =) Gulltanterna!
    Granen blev i alla fall jätte jätte fin!! =) Mysigt!! <3

    SvaraRadera
  7. Jättefin gran Danni! Du kan det där med inredning. Var på väg att köpa kottarna i silver på Hansa men blev lite snål. Var har du köpt dina?
    Kramar!

    SvaraRadera
  8. En till bra anledning att ha hus, med egen uppfart och endast 5 trappsteg in i hallen! ;)

    SvaraRadera
  9. Snyggt tjejen! Granen är vacker och du är bäst!

    Stor julkram!
    // maria

    SvaraRadera