torsdag 4 mars 2010

v 33

4 mars - 11 mars 2010

Kroppen:
Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt.
Det är bara en och en halv månad kvar och du kan drabbas av städmani. Allt ska rensas, städas och sorteras. Allt ska fixas klart så att du slipper tänka på det sedan. En del kvinnor kan drabbas av separationsångest, hur blir livet utan magen. Det kan vara en tid av mycket känslor. Förväntan, längtan, oro och förvärkar.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Vecka 33 idag. Gud vad tiden går fort nu. Jag tyckte precis att vi gick in i vecka 32.
Rätt vad det är så är hon här. Hur ska det gå? Vad händer med mig då?
Nu blev jag nervös...

2 kommentarer:

  1. Ja det är klart du ska! Dom ska ha det bästa <3 Dom är så himla fina, jag letade överallt i hela helsingborg och båstad o allt efter lexington.. haha o nu är det ju för lätt att klicka hem på hemsidan! Nallen är också helt underbar att ha till kudden och filten :)

    KramKram

    SvaraRadera
  2. Nu har jag klickat hem dom :) hihi Toppen tack så mycket för tipset! Kramar

    SvaraRadera