torsdag 4 mars 2010

I förebyggande syfte!

Det var någon som undrade vad jag smörjer min mage med. Jag har sedan tidigt i graviditeten smörjt mage, lår, tuttar och rumpelilumpan med Matas Mavecreme, som inte innehåller propylparaben. Viktigt viktigt! (Den innehåller inte några onödiga gifter som t.ex Bodyshops Body Butter gör).


Jag smörjer också in magen med olja varje kväll. Inte för att jag egentligen är så hysterisk när det gäller bristningar utan för att det ger bebisen lite massage när jag masserar in oljan över magen och det gör dom lugna och goa.


Havandeskapsolja förebygger hudbristningar, så kallade strior, vid regelbunden massage på mage, lår, stjärt och bröst samt skyddar huden mot uttorkning. Mandelolja, E-vitaminrik vetegroddsolja samt utdrag ur arnika bidrar till att öka hudens elasticitet. Kan användas två till tre gånger dagligen från början av graviditeten till minst tre månader efter förlossningen. Innehåll: Mandelolja, jojobaolja, vetegroddsolja, arnikaextrakt, äkta eteriska oljor.

Den här lilla godbiten nedan är jag dock hysterisk med. Den ska börja användas nästa vecka. Rädda det som räddas kan! Ja ni förstår kanske att jag, som alla andra, inte vill spricka när vår lilla bebis kommer fram med huvudet genom den där utgången som är högst personlig.


Förberedelseolja är en ren naturlig massageolja speciellt framtagen för massage av mellangården. En regelbunden massage av mellangården gör huden smidig och elastisk och förebygger sprickningar och snitt under förlossningen. Användes endast från 34:e graviditetsveckan. Oljan baseras på mild mandelolja och E-vitaminrik vetegroddsolja som ökar elasticiteten i bindväven. Massage ökar genomblödningen och gör vävnaden smidigare. Den milda blandningen av äkta eteriska oljor är noga avvägd för den känsliga huden i mellangården.

Användning: Regelbunden massage av mellangården har visat sig underlätta vid förlossningen. Oljan bör ej användas före 34:e graviditetsveckan, massera regelbundet fyra gånger i veckan i ca 10 min. Innehåll: Mandelolja, vetegroddsolja, äkta eteriska oljor.

Smörj på tjejer! SMÖRJ! Själv ska jag bada i förberedelseolja...

3 kommentarer:

  1. Massa frågor nu :) hihi vart köper man dessa oljor? det ska jag verkligen börja göra NU då!!
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Jag smörjde mig både med wileda och med cocoabutter, men ack nä...hahaha bristningarna kom ändå=) hoppas du har bättre tur!

    SvaraRadera
  3. Gick direkt ner och köpte förberedelseoljan när jag såg ditt inlägg (fick översätta till franska först bara =)). Är ju i vecka 34 nu! Spricka är väl det sista man vill göra... Hoppas att allt är bra!

    SvaraRadera