söndag 4 september 2011

the answers


Anonym sa...

Var har du köpt den rosa mössan som finns på bild under inlägget "Hösten är här"?

Svar: Den kommer från H&M. Kostar 49 svenska riksdaler. Som hittat va?

Sara sa...
Hej :)
Jag undrar av nyfikenhet vart din man är från? För jag tycker Keila ser lite asiatiskt ut, men eftersom jag är ny till din blogg har jag inte riktigt snappat upp allt :D
Så underbart söt unge, och rolig och bra blogg!

Svar: Henriks mamma är japanska och hans pappa är från Tyskland så Keila är 1/4 japanska, 1/4 tyska och 2/4 svenska. Blev ju en rätt bra mix om jag får säga det själv. ;-)

Anonym sa...
Hade gärna velat kika på dina tradera annonser så om man kan få veta ditt nickname där hade jag varit tacksam! Kram!

Svar: Mitt alias på Tradera är Lillabibbi. Man kan väl söka på det och hitta mina annonser? Just nu ligger det bara två annonser ute men jag håller på att lägga ut fler. Håll utkik!


I min lilla lilla värld sa...

Jag är lite nyfiken på om ni pratat om syskon? Nu när frågan är fri får man ju passa på :)

Svar: Klart Keila ska ha syskon! Om jag får bestämma ska hon få minst två syskon... Jag längtar till nästa gång...


Anonym sa...

Hej!
Vi har ett likadant soffbord som ni har, är ni aldrig oroliga för att hon ska välta glasskivan när hon hänger på den?
Det har aldrig hänt hos oss (än) men jag är jämt orolig för det.
Tack så länge!
M

Svar: Alltså hon ska väga rätt så mycket om hon ska kunna tippa denna skivan. Keila är uppe och klättrar på bordet nästan varje dag. Vi försöker stoppa henne men hon är en vilding. Bekanta till oss gjorde sig av med sitt vardagsrumsbord när de skaffade liten för att det hade vassa kanter. Sätt undan bordet ett tag om det känns bättre.
Skivan här hemma har aldrig lyft från sina ben... Jag försökte hänga mig själv på skivan men den rubbas inte. Har ni en tunnare glasskiva kanske?


Muminmamman sa...

Hej! Jo du frågade lite om dagis..jo, 16 mån tycker jag är vääldigt tidigt. Mina barn var mellan 2 och 3 år innan vi ville sätta dem i barnomsorg, av den enkla och enda anledningen att barn behöver sina föräldrar tills separationsfasen börjar infinna sig ( egentligen vid 3 år). allt annat är forcerat, vad ni än säger. Jag vet att vissa barn " trivs" på dagis i tidig ålder, men jag skulle ändå ALDRIG kunna vara separerad från mitt barn i så tidig ålder. Och nej, vi är inte rika. Vi prioriterade att leva mer sparsamt under de här åren, det KAN många fler göra, om man väljer att sätta sitt barn i främsta rummet. Som psykoterapeuten Louise Hallin säger: ett litet barn är ensamt på dagis.

Svar: Tack för de fina orden så här dagen innan dagisstart :(
Nu är det så att Keila inte kommer gå alla dagar i vecka på dagis för det första och de dagar hon är där kommer hon nu i höst och vinter bara vara där ett par timmar. Min magkänsla säger mig att det kommer bli nyttigt för henne att träffa andra barn och busa och leka utan mamma och pappa två eller tre timmar.





Anonym sa...


När ni var till Miami packade du med mat till Keila eller köpte du där? Hade du mat med på planet åt henne? Måste man berätta i förväg att man har med mat till barnet på planet eftersom man inte få medtaga mat genom tullen? Tacksam för svar! Annars gillar jag din blogg!

Svar: Jag packade med välling och lite lite burkmat. På planet fick Keila varmt vatten från galley och så fyllde jag på med kallt vatten så att det blev pisseljummet, (the way Keila like it) till vällingen. Hon åt massor av bröd och det mesta av min flygplansmat också. Annars kan man värma burkmaten i spypåsarna. (De är vattentäta, thank God, så man kan be flygvärdinnorna om kokande vatten att värma burken i. Tar lite tid med det är det ju värt om man har en hungrig bebis. 
Det beror lite på vart ni ska åka men i Usa t.ex har de jättefin mat till bebisar. Ekologiskt och fint är det. Inga problem. Men välling har de inte. Det är nästan bara i Sverige som det går att köpa. På de flesta flygplatser är det inga problem med barnmat. När vi åkte hem från Usa vilde de bara jag skulle lägga upp all mat i backarna som gick genom securityn och likadant i Köpenhamn. I London vågar jag inte svara på hur de gör. De är de som är mest picky i hela världen när det gäller flygplats security.
Fråga gärna om det är något annat du undrar över.




Anonym sa...

Var har du köpt Keilas hatt/mössa i det här inlägget?

Svar: Den är från Tokyo. Gud så söta små mössor de har där. Men det finns något liknande på Kappahl. De hade förra året och denna sommaren så det lär nog komma fler till nästa år.


Anonym sa...

När ska ni gifta er? Är ni förlovade?

Svar: Det kommer... Var så säker.





7 kommentarer:

  1. Men alltså..."Barn behöver sina föräldrar..." STOR SUCK!
    Vissa tror tydligen att man inte fattar nånting av sina barns behov bara för att man gör annorlunda än vad dom gör.
    Nej, 16 månader är inte för tidigt att börja på dagis. Det kommer gå jättebra för Keila där, hon kommer trivas och utvecklas och må bra! :)

    SvaraRadera
  2. 16 månader! Jag måste vara hemsk som har låtit vår dotter börja förskolan när hon inte ens var 12 månader! (fick dispens med ett par veckor)

    Hon går 2-3 dagar i veckan och hon tycker det är jätte kul. Visst jag kan tycka det är hemskt att lämna henne så liten. Men istället kan man ta ut de resterande föräldradagarna för längre ledigheter under ett antal år fram över.
    Alla gör ju som de tycker bli bäst!

    Så jag tycker inte du ska ha dåligt samvete att låta Keila vara i förskolan några dagar i veckan. De flesta som har ett jobb måste antagligen någon gång också komma till vägskälet där det är dags att sätta barnet på dagis.

    SvaraRadera
  3. Jennie - mamma till Wilmer4 september 2011 kl. 18:39

    Jobbar själv på dagis (ja, jag säger fortf dagis) och hade lite ångest över att lämna min gosse när han va drygt 16 månader. Första "riktiga" veckan efter inskolningen är nu avklarad och visst var det lite tårar och skrik när han lämnades, men när jag har ringt och kollat efter en stund har han haft hur skoj som helst =). Vi fixar och trixar med tider för att han ska slippa vara där så länge... Nu ska man bara in i alla nya rutiner =). Alla gör självklart det som känns bäst för dem och det finns väl egentligen inget rätt eller fel. Men det är tur att dagis finns för alla har inte möjlighet att vara hemma med sina barn tills de är 3 år.

    SvaraRadera
  4. Det kommer gå super på dagis. Dom lär sig massor. Jag har fyra barn från 3-16 år och alla har börjat på dagis mellan 12-18 månader, beroende på hur mitt liv sett ut då det var läge för dagis. Min yngsta var tom med hemma med mormor i två månader då jag började plugga, för lillfisen var tvungen att fylla ett innan dagisstart. Dom är idag harmoniska goa ungar med fin social kompetens:-) som har haft det jättebra på dagis! Inte sagt att barn som är hemma längre inte förvärvar detta men det är min erfarenhet av dagis, att det är en bra, rolig och lärorik plats eller det är bara jag som lyckats få alldeles underbara "dagisfröknar" till mina barn? Jag har absolut inte dåligt samvete. Jag vet att dagis är bra för mina barn och tack vare att jag lämnade den minsta redan vid ett år har jag kvar
    föräldradagar som jag nallar av varje sommar vilket ger lite extra semester
    tillsammans med familjen. Lycka till imorgon!! Och tack för en bra blogg:-)// Lotta

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Jag är förkollärare och måste säga att 1,5-åringarna är SÅ mycket lättare än 2-åringarna att inskola. 2-åringarna har varit hemma länge med mamma eller pappa och vant sig vid det, seperationen blir mycket värre för dom. 1,5-åringarna brukar bara knalla rakt in och börja leka. Min 1,5-åring började på förskola förra veckan och det går jättebra! Hon får den stimulans där, som vi inte längre kan erbjuda henne här hemma. Ett tips är att låta den ena föräldern sköta inskolningen helt och hållet (min man har gjort rubbet) för att barnet ska slippa dubbla avsked varje dag. Jag vet att man är nyfiken och att det är svårt att hålla sig därifrån, men du gör det mycket lättare för barnet. Lycka till imorgon, kommer säkert gå jättebra!

    SvaraRadera
  6. Jag blev så grymt irriterad när jag såg kommentaren om att 16 mån skulle vara tidigt för dagis. Jag är utlandssvensk o har bott i flera länder, o INGET land (inte ens i vårt grannland Finland) har det så bra med mammaledighet som Sv har det! I länder som Frankrike är mamman hemma 3 mån, i Kina är det 4-6 mån. Tror ni att det går någon skada på barnen för det? Det finns så himla mkt åsikter och synpunkter på hur "andra gör" i Sverige. Kan folk inte bara ta den där j-la jantelagen o slänga bort den, sluta jämföra sig själv med andra hela tiden och sluta racet efter att vara den "perfekta" familjen. Usch. Man blir så trött!

    SvaraRadera
  7. 16 månader är inte för tidigt! Annie har alltid älskat dagis och även lille Kalle bus gör det! =) Kommer bli skit bra Danni =D Kram

    SvaraRadera