måndag 5 november 2012

Stockholm - Köpenhamn

Jag blev skickad till Stockholm på min standby så nu sitter jag här på rummet efter en trevlig sushimiddag på den japanska kvarterskrogen här vid typ Vasastan? Eller Drottninggatan? Äsch, jag lär mig aldrig Stockholm. Jag vet inte var jag är.
Du kan sätta mig i Bogotá eller New York och jag hittar men Stockholm där rinner liksom allt lokalsinne ur. Düsseldorf, Stuttgart, Bryssel eller Paris kan jag i nattmössan men den svenska huvudstaden sätter sig aldrig. Jag fattar inte det. Jag har ändå varit här rätt många gånger nu.

Nu får jag väl en jävla massa skit men - Who needs Stockholm? Köpenhamn är Skandinaviens huvudstad och bro till Europa. Stockholm ligger åt fel håll och jag såg en debatt i kommentarsfältet på en känd svensk skvallerblaska (läs Dagens Industri) häromdagen där majoriteten tyckte man skulle lägga ner SAS i Danmark eftersom att svenska staten äger mer av SAS än danska och att vi borde ha en bas i Sthlm och inte i CPH.

Som sagt, bro till Europa dessutom har vi Mulberry och Hermès i vår "lufthavn", vad var det nu de hade på Arlanda? Ja, just det en Odd Molly återförsäljare. How original.

Nu kommer ni kasta bajs på mig men faktum är att jag älskar Stockholm och tycker staden är fantastiskt vacker och jag och Titti bestämde att vi ska semestra ett par dagar i sommar med våra familjer här uppe i Norrland ;-). Det blir magiskt!

Men snälla flytta inte vår bas, jag kan inte bli en stockholmare. Jau e jue från Malmuö!
Och jag trivs så bra i Köpenhamn. Underbara, vackra Köpenhamn.

Bilder från Köpenhamn på min 30årsdag i maj.






Snart är det dags för julmarknad på Tivoli.
Keila kommer älska det.


8 kommentarer:

  1. Jag är Stockholmare och älskar min stad som är en utav de vackraste i världen, jag gillar städer och har varit i många och alla har sin charm. Stockholm, Köpenhamn, Paris, New York, Malmö, Uppsala, Gdansk m.m. Underbara städer och fina upplevelser

    SvaraRadera
  2. En 08 som flyttat runt en del i vårt land-men Stockholm , ja det är hemma...
    Nu bor vi inte där och kommer kanske aldrig göra det igen-men vi åker lätt upp på en timme och kan njuta...
    Köpenhamn är en urmysig stad som är lätt att åka till....
    Malmö- ja det är tveksamt i mina öron...
    Men det är väl så att där man är hemma-där är det bäst...

    Lite julmässa på Taxinge slott är faktiskt riktigt trevligt och bra....

    SvaraRadera
  3. Som gammal SAS anställd så håller jag med dig. Från att först ha jobbat i Malmö och sedan få flytta till Köpenhamn var ingen hit i början. Men i långa löpet såg man varför det behövdes. Jag jobbade på cargo sidan och vad är meningen att sitta i Malmö när alla plan landade i Köpenhamn?? Jag tycker också Stockholm är jätte vacker men det är Köpenhamn med och när man väl lärde sig att förstå danska så var danskarna väldigt trevliga :)

    SvaraRadera
  4. Är precis likadan vad det gäller Göteborg, så fort jag passerar Göteborgs skylten så försvinner allt vad lokalsinne heter =)
    (Kan då tillägga att jag har bott "granne" med Göteborg i snart 20 år..

    SvaraRadera
  5. Håller med dig Danni, jag har varit i Stockholm såååå många gånger, speciellt när vi bodde i Hälsingland, men kan heller fan inte hitta där! Haha! Stockholm är en underbar stad, verkligen, men som du säger, lite åt fel håll.

    SvaraRadera
  6. Hallå! Bor själv lite längre upp i "norrland",övanför Hudiksvall. Gillar stockholm men tycker då att Göteborg är en mysigare stad. Malmö och skåne har jag dock inte varit i...bara i helsningborg för att ta båten till Helsingör.

    SvaraRadera
  7. Hej , tänkte bara höra med dig nu när jag såg din vagn på bilden , är du nöjd med din bugaboo ?, har själv en Urban jungle men vill byta vagn när det är dags att släppa liggdelen ;) . Vill även passa på att tacka för en bra blogg , och vilken insats du gjort för Sofie ( och alla andra ) , fast jag iinte känner dig så blir man ju stolt över vad du åstadkommit , keep up the goodwork, du är supergrym <3 kramar Kristina

    SvaraRadera