onsdag 7 november 2012

Saker män inte kan se...

Det finns vissa saker som män inte är byggda att se. Deras ögon vandrar liksom över vissa föremål eller ser rakt igenom. Hjärnan registrerar inte objektet, alltså finns det inte.
Och om man frågar mannen om objektet tittar han på det, vrider lite på huvudet, rynkar ögonbrynen och säger: Det har jag inte sett eller Det har jag inte tänkt på.

Döda blommor registreras inte. 
Inte kissgult vatten i heller.
Och vad är blomblad?

Vid de här blommorna åt Henrik frukost och middag igår...

Bredvid den här vasen tänder Henrik en lampa varje kväll.
Lampan ser han alltså.

Obäddade sängar bekommer inte det manliga könet.
Henrik tror att sängen bäddar sig själv...och att tvättmaskinen hämtar sängkläderna för en tvätt.

Jag tror inte Henrik vet om att vi haft fiskar i ett år snart...
Eller ja, sedan det persiska nyåret inföll.

Soporna syns inte i heller. 
Men det verkar vara något fuffens på gång med just detta objekt för det kan han ibland går runt om eller hoppa över om jag t.ex ställt det mitt för ytterdörren.

Han kanske inte är bra på allt men han är vår gussiga Henke och vi älskar honom.

23 kommentarer:

  1. Precis... Och jag lever med fyra "halvblinda"... Min farmor brukade säga att när män städar, finns det inga hörn. :-)

    SvaraRadera
  2. Tror inte det är män i allmänhet, din man verkar extra lat bara ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tror jag, män i allmänhet alltså! Snarare ett undantag om de ser sånt som vi kvinnor gör. Men det är min åsikt :)

      Radera
  3. Men gud vad skönt att höra att det är fler kvinnor som har det likadant. Började tvivla där ett tag men det verkar vara ett typiskt manligt drag att inte se ;)

    SvaraRadera
  4. Asgarv! Precis så är det! För att inte glömma när man har handlat och plockar upp varorna hemma på köksbordet. Det man inte vet var det ska ställas, låter man vara kvar där så är det säkert någon annan som fixar det ;) kram på dig!

    SvaraRadera
  5. Härliga bilder 😝
    Min e likadan om det är någon tröst...
    Kram Sofie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min också...kan sitta och äta vid matbordet där blommorna hänger och vattnet är surt/ brunt utan att lägga märke till det! ;-)
      Kram Pernilla

      Radera
  6. Min också, precis så..... Visst är det underligt!!
    Kram Måna

    SvaraRadera
  7. Det är män.... Ändå älskar vi dem massor;)

    SvaraRadera
  8. Hahaha ja här hemma "görs saker också av sig själv". Märkligt!:)

    SvaraRadera
  9. Haaaahahaha!! Det är jag ju! Och jag är kvinna. Det är mannen som är pedanten i vårt hem. Jag brukar säga att han ska chilla. Hehe.

    SvaraRadera
  10. Själv så är jag så tacksam för att min sambo, tycker om att baka, laga mat, går i tvättstugan, han tar kvällspromenaden med hundarna, då hundarna är med mig på jobbet, om jag jobbar extra på mitt andra jobb, så går han ut med vovvarna, ger dem mat.
    Jag dammsuger, dammar ,tvättar golven, sköter om hundarna, klipper klorna, tvättar och borstar. Kan inte klaga och rensa och annat så gör vi det tillsammans.....vattnar blommorna och fixar med blommorna gör jag, då jag älskar att pyssla med blommorna, min sambo bäddar, och vi turas om att byta sängkläderna. Mvh.Marie

    SvaraRadera
  11. Det är manligt!!! Min man svarar "var sak har sin tid" Strumpor på golvet som man hoppar över!!! Ett tips..jag kastade dom oavsett om dom va gamla eller nya...inte mitt problem..plötsligt kom där "jag har dåligt med strumpor" men trots detta så älskar vi våra män...det finns värre saker men jag känner igen det och håller med...
    Sen vill jag även skriva att du är en superkvinna, supermamma...vilket stort hjärta du har för alla.
    Jag har följt din blogg och tycker du är enastående..Har tänkt skriva en kommentar många gånger men det har inte blivit men nu tänkte jag nu skriver jag.
    Tänk om där fanns fler som du.
    Efter allt du, din familj och vänner gått igenom så håller jag alla tummar och tår för att ni nu ska få njuta av livet och inte fler tråkigheter och önskar er all lycka..
    Känner inte dig men känner din mamma.

    SvaraRadera
  12. Jag är kvinna och du kunde lika gärna skriva om mig :-) Gillar inte generaliseringen om att en viss grupp gör så och en annan så, men det kanske är så att män i allmänhet är latare än kvinnor vad vet jag, jag känner bara till min egna lathet :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag bara undrar...

      Vart exakt har Danni skrivit att han är lat?? Jag ser bara att hon skrivit att han helt enkelt inte ser vissa saker som vi kvinnor (oftast) tar för givet att man ser.

      Radera
  13. Min man ser inte locket på tvättkorgen, tvätten hamnar ovanpå...
    Han ser inte heller disk i vasken tydligen. För när han plockar undan efter middagen sätter han ner allt i vasken, för då finns de tydligen...
    Men däremot är han e jäkel på att se om jag gömt godis någonstans som jag ska ha när barnen lagt sig... Haha

    SvaraRadera
  14. Haha! Det stämmer så bra! Min man är rätt duktig på grovstädning, men när det kommer till "detaljerna" så går det honom bara förbi. Antagligen är det inte viktigt för honom.

    SvaraRadera
  15. Fyfan, min kväll är gjord, TACK!!! JAg skrattar så jag har tårar, och jag drog ut sladden ur laptopen och satte den i sambons knä så han fick läsa!! Blommorna stämmer dock inte på honom - han är KASS!! Man ooooj så många sånna här saker det finns, men jag har lovat min sambo att inte "hänga ut" honom ;) hahaha, men kul är det !!

    SvaraRadera