lördag 21 januari 2012

Tjejkväll - kräkkväll

Ikväll skulle jag ha tjejkväll med ostar och vin här hemma och sedan kanske några drinkar på stan men Keila började kräkas och har just spytt ner sig för tredje gången... Så kvällens festligheter är inställda.

Just nu är det lugnt lägret. Henrik och jag är skitnervösa och går och inbillar oss att vi mår illa. Jag tog en sexa rom och hoppas på att det ska döda bakterierna, om jag har några.

Stackars lilla tjejen är så duktig när hon spyr, hoppar ner från soffan eller sängen och böjer sig fram och spyr på golvet, inte mattan. Tänk så mycket jag hunnit lära henne ;-)

Nu blir det på med mysbyxor igen och kanske någon mat...om jag vågar...

Keila vill ha välling så fort hon spytt och vi duschat henne, ska jag ge henne det? Hon lär ju kräkas upp det igen... Eller ska jag bara försöka ge henne vatten? Hur länge varar kräksjuka? Och framförallt, smittas mammor!?!

10 kommentarer:

  1. Ge henne vätskeersättnig, kan köpa eller göra eget själv. Litet tips också är att ge henne majs eller risvälling som är snällare mot magen. Hoppas hon blir bättre snart!

    SvaraRadera
  2. Bästa tipset är att vänta några timmar så magen får vila. Ni får köpa piggelin glass till henne och se om det får stanna kvar. Hoppas hon snart blir frisk.

    SvaraRadera
  3. Välling är det sämsta att ge när dom är magsjuk, brukar komma upp direkt. Ge vatten, saft eller äppeljuice på tesked och börja med väldigt lite så hon får behålla det. När min son var magsjuk kunde vi inte ge välling på ca en vecka för magsjukan gör barnet tillfälligt laktosintoleranta. Hoppas ni slipper bli smittade! Krya på dig Keila

    SvaraRadera
  4. Stackars lilla Keila! Det är för jävligt med kräksjuka speciellt när de är så små. Jag tar i trä varje dag för att Olivia och Julia inte ska få det. Det bästa att ge är avslagen Coca cola på sked eller med sugrör och salta pinnar! Krya på er! Kram Sofia

    SvaraRadera
  5. Om det är vinterkräksjuka så sitter den bara i 24 timmar.
    / Malin

    SvaraRadera
  6. Stackars liten... Krya på henne så mycket! Jag håller med de andra om att ge vätskeersättning och när det är läge för välling igen, byt till majsvälling. Ett tips till dig och Henrik är att svälja 15 hela vitpepparkorn för att slippa bli smittade. Ett gammalt husmorstips som jag ALLTID använder om jag kommer i närheten av den sjukan...

    SvaraRadera
  7. Majsvälling för 6 månaders är väldigt snällt för magen. Det fick vår 18 månaders dotter för två veckor sedan när hon var magsjuk. Ge henne även vätskeersättning.
    När hon börjar bli lite bättre så ge henne mosad potatis med smör i, också snällt för magen.
    Ofta får de diaree efter de har slutat att kräkas. Då är det bra med blåbärspuré. Köpte burk för 4 månaders. Det var super.
    Lycka till och krya på er!

    SvaraRadera
  8. Åh nooo, krya på dig KeiKei <3
    tror lite vatten/saft är bättre än vällingen faktiskt.. den där jäkla vällingen brukar slinka ner snabbt men komma upp ännu snabbare igen!! kram o puss

    SvaraRadera
  9. Jag var riktigt dålig i magsjuka i höstas, absolut INTE coca cola ( socker kan tydligen ge bakslag), fick jag veta av sjukvårdsupplysningen. Äpplejuice och vatten sa dem. En tesked i taget...
    Och ja mammor kan bli smittade ;-)

    SvaraRadera
  10. Jag jobbar ju på Barnakuten ibland och där råder vi alla föräldrar som har kräkande barn att ge dem röd saft på tesked med fem minuters mellanrum. Detta för att de skall hålla energin uppe. Tvätta också allt väldigt noga och var noga med er handhygien. Sprita händerna hela tiden och även dörrhandtag, kylskåpsdörrar och sånt ni ofta använder. Låt tvättmaskinen gå för fullt. Hoppas ni slipper.

    SvaraRadera