tisdag 24 januari 2012

Ikea

Keila och jag åkte till Ikea idag och handlade lite nya grejor till Hemnes-soffan i hennes lekrum.
Det kommer bli jättemysigt.

Vi skulle egentligen på playdejt men vi ställde in då jag ska iväg på en tredagarsslinga imorgon. Känner att jag borde få lite gjort här hemma så jag har kört några maskiner tvätt och städat och rensat ur kylskåpet och fyllt på med veckans Mat i veckan.

Nu ska jag bara packa kabinväskan för en heldag i Dusseldorf och en i Göteborg, sen ska jag bada för att få upp värmen. Det är hemskt kallt här hemma idag. Ikväll blir det laxfiléer med kall citronsås och ris.
Jag älskar Mat i veckan, det underlättar så mycket och jag som aldrig lagade mat förr gör det hur mycket som helst nu och med färska råvaror dessutom.

Här hemma försöker vi säga nej till processad mat, så långt det bara går i alla fall. Men en Mc Donalds-burgare får slinka ner då och då. Vi kan ju inte sluta synda helt ;-)

Vi börjar alltid alla Ikea-besök med en korv. (som tyvärr är processad...)
Men vi är ju inte på Ikea varje dag som tur är ;-)

Försöker ni också bara handla hem färsk mat som har mer näring och inte innehåller farliga ämnen för att hållbarheten ska hålla? Eller är det bara jag som nojjar över detta?

6 kommentarer:

  1. Befriande med en till som tänker som jag :)
    Jag är ganska duktig på att laga mat från grunden, även om det inte blir smörslungad ripa med säsongsprimörer varje dag så blir det iaf från grunden. Och köttet är alltid ekologiskt i min korg och 8 av 10 ggr från en slaktare.
    Jag är duktig :)

    SvaraRadera
  2. Haha, vi börjar också alltid med korven!
    Vi lagar bra och hälsosam mat från grunden oftast. Tyvärr uppskattar inte vår dotter "vår mat" utan föredrar korv, köttbullar, pannkakor, mackor och annat onyttigt. Det känns skittråkigt. Samtidigt känner jag att det är bättre hon äter något även om det inte är det bästa. Svårt det där tycker jag. Hon äter bra på dagis så jag hoppas hon får sin näringsrika mat där;-))

    SvaraRadera
  3. Jag försöker så gott det går att handla bra råvaror och undvika hel och halvfabrikat. Men ibland finns det varken tid eller ork att göra köttbullar från scratch! Sen att jag är en sucker för slafsig mc d och annat, ja det ska ju helst inte påverka barnen. Men de äter ändå bara brödet på burgaren :)
    Ha en trevlig jobbtur
    Kram Ida

    SvaraRadera
  4. Jag sätter mig ner varje söndag och skriver en lista för veckan som kommer med olika matsätter, så handlar vi allt som behövs. Bara färska och bra råvaror. Det är så smidigt att göra så, det blir enklare att handla också, dessutom tror jag att det blir billigare att göra så än att ströhandla!

    SvaraRadera
  5. Har aldrig hört talas om mat i veckan, vad är det? En matkasse? =)

    SvaraRadera
  6. sv: näää jag borde fan sluta med de också-skit!

    SvaraRadera