onsdag 16 juni 2010

Besök på Akka

För ett tag sedan var jag och Keila och besökte de gamla på Akka. Det slår aldrig fel, gamla människor fäller alltid en tår när de ser en "ny människa".
Lilla Keila gjorde succé på mormor Vivecas arm när hon gick runt och stolt visade upp sitt barnbarn. Och alla log. Tänk att en hel sal med människor kan le och skratta åt en så liten varelse.
Det känns så bra att träffa dem och snacka lite, höra lite hederlig gammal skånska och se visdomen i deras ögon. Hade jag haft tid hade jag velat sitta och lyssna på deras berättelser om deras liv i timmar. Jag älskar att höra hur det var förr i tiden. Vad saker kostade, hur män uppförde sig, om stränga lärarinnor, hur ett bröllop varit och hur det var när någon gick bort.

Så mysigt!

Keila hälsar på de snälla damerna i matsalen.

Keila och snälla "farfar Sven från Kratten", (Beatas farfar).

Jag ska helt klart försöka svänga förbi Akka (äldreboende) lite oftare så att de gamla kan dela med sig av lite visdom. Det känns som att jag kan behöva det nu.
När de gamla inte finns längre vill jag kunna berätta för Keila om hur det var förr.
Så att det inte glöms bort...

2 kommentarer:

  1. Det verkligen utstrålar "stolt" mormor om din mamma när hon bär runt på sötisen, så underbart! tack för igår super trevligt.. har fortfarande inte kunnat släppa den där jäkla burberry byxdressen på Balzar barn ;) kram på er

    SvaraRadera
  2. Gu så söt bebis!

    Vill du ha böcker, cd skivor och massa annat smått och gott till din bebis?
    Böckerna och allt är anpassat efter din bebis ålder och utveckling!

    Skicka barnets namn, när den är född, ditt namn och efternamn, adress, postnr, ort och mejladress till Angelicalundberg@hotmail.com så får du en gratis gåva med på köpet.

    50kr för postavgiften sedan varierar prisen max upp till 200kr
    Kan själv rekomendera detta paket, min lilla dotter älskar cd skivorn och böckerna, snuttefilten och resten som man får med. :)

    SvaraRadera