torsdag 21 februari 2013

Sick!

Jag var helt övertygad om att knytet i magen var en liten pojke eftersom att jag mådde så dåligt den första tiden.
Graviditeten med Keila var som en dans på rosor, jag mådde inte illa, ingen foglossning, den enda skillnaden var en växande mage. Jag mådde verkligen som en prinsessa.

Men denna gången... Lord!
Så fort jag plussat började illamåendet och de första tre månaderna låg jag på soffan, grön i huvudet, och suckade och stönade. Det måste varit så himla tråkigt för Henrik och Keila. Jag vaknade på nätterna på grund av illamåendet och var tvungen att äta fil med kanel för att stilla det. Det var fruktansvärt, jag fattade ingenting. Det var ju inte såhär man skulle må som gravid! Jag tänkte flera gånger att det måste vara en gosse.
Nu har jag fått lära mig att kroppen kan reagera mer på hormonerna andra, tredje, fjärde graviditeten osv. Vid vecka elva, tolv avtog det helt plötsligt och det var som om tusen svåra år var över.
Helt plötsligt kom livsgnistan tillbaka, ja så illa påverkad var jag av hormonerna att jag var nästintill deprimerad pga mitt illamående. Jag kände inte den där totala lyckan och svävade definitivt inte på rosa moln. Jag hade ingen aptit och ville bara ligga i soffan eller sängen med en kudde på huvudet.
Jag ville bara ha det överstökat.

Men nu har lyckan infunnit sig. Jag mår som en prinsessa igen och svävar på de där rosa molnen. Jag har helt plötsligt massor av energi och tycker det är roligt på jobbet.
Andra trimestern rocks!


Det är därför jag knappt bloggat den senaste tiden, så vet ni varför.

Mådde ni sämre/bättre med tvåan? Vad var skillnaden? Var det flickor/pojkar eller en av varje?
Många frågor till er men jag låg och var så nyfiken under den perioden.
Nyfiken på hur ni haft det.

Kram på er och tack för er som tar er tid att svara.

22 kommentarer:

  1. Jag har två barn, en pojke och en flicka, och har två rätt olika graviditeten. Först gången, med pojke, mådde jag illa 4 veckor men kunde jobba och leva, och sen mådde jag som en prinsessa resten av tiden. Liten mage, inte mycket viktuppgång och inga som helst problem. Jobbade fram till 2 veckor innan han föddes.

    Med andra, tjejen, mådde jag SKIT! Jag mådde så illa att jag ville dö från vecka 6- 15 och tog mig från sängen till att hamna sängliggandes på golvet i köket. Sen hade jag några bra veckor men mådde skit i slutet igen. Jätteproblem med fogar, rygg och sammandragningar. Grät varje dag sista månade än och kunde inte vart lyckligare när hon kom i V 37.

    Så två helt olika på två olika kön. Men om de där med hormoner kan bli värre blir de inga fler barn här inte ;)

    Kram Linda (varvardag.wordpress.com)

    SvaraRadera
  2. Har två flickor, och den andra graviditeten var värre än den första.
    Illamående, krämpor och värk. Med ettan samlade jag mest på mig vatten, och det var inte mycket som var jobbigt, första dottern kom två veckor tidigt så jag ringde på morgonen och sjukanmälde mig till jobbet för jag hade lite ont. Trodde inte att nåt var på G, men hon kom samma dag.

    Med tvåan gick jag hem två veckor innan BF för att vara på den säkra sidan, men fick då vänta till BF+4. Men väl inne på förlossningen gick det på 40 minuter sen var hon ute, så hon är förlåten för dom där 4+ dagarna. ;)

    Det jobbigaste med andra graviditeten var dock inte det onda, utan att hela jag blev torr som fnöske. T.o.m alla slemhinnor torkade ut...kändes som om jag flyttat till öknen utan en droppe vatten med mig. Det var sjukt jobbigt.

    SvaraRadera
  3. För mig var det tvärtom. När jag väntade ettan mådde jag så gräsligt illa att kilona bara rasade. Med tvåan blev det bättre och med trean kunde jag nästan njuta av graviditeten. Så det är nog väldigt individuellt.

    Det jag har hört men inte vet om det är sant är att rejält illamående mammor sällan får missfall. Liten tröst om inte annat...

    Lycka till!

    SvaraRadera
  4. Jag mådde illa med båda mina tjejer, men med den sista var det mycket värre och höll i sig fram till v 22-23 skit jobbigt med tanke på att min äldsta bara var 10 månader när jag blev gravid med lillasyster;)
    Skönt att du mår bättre nu och kan njuta.
    Kram Hanna

    SvaraRadera
  5. Jag mådde bra med mina två pojkar. Nu ska vi ha nummer tre och jag har mått superdåligt. Först illamående sen huvudvärk.Det verkar vara en liten gosse även denna gången. Men jisses vad magen växte tidigt! Och det har varit omöjligt att äta hälsosamt, något som inte alls varit svårt de första gångerna.

    SvaraRadera
  6. Jag har 2 flickor och jag mådde illa till ca v 12 med min första och va lite allmänt trött. Men med min andra graviditet mådde jag illa fram till ca v 20 och foglossning från v 12. Så min andra graviditet var mycket jobbigare än min första. Men jag hoppas att du får fortsätta att må som en prinsessa resten av graviditeten och njuta fullt ut:-)

    SvaraRadera
  7. När jag väntade Vilma mådde jag så dåligt som du gjorde nu. Jag låg på soffan hela dagarna. Tvingade i mig mat för att jag skulle bli av med illamåendet. Jag tog tabletter för illamående samt hade åksjukearmband. Ändå låg jag hela dagarna och jag kände mig väldigt nere. Den här graviditeten har det varit relativit bättre. Jag har inte mått lika illa men jag har ändå mer eller mindre sovit bort dagarna. Jag har haft så dåligt samvete för att jag inte har kunnat göra något tillsammans med Vilma och Filip.Nu mår jag dock bra, känner ibland att det strammar eller som BM sa att det är lite växtvärk.
    Kram Sara (sarajoensson på instagram)

    SvaraRadera
  8. Med nr. 1,2 och 3 mådde jag bra i början men sen sjukskriven från runt v. 20 pga. lågt blodtryck och svår yrsel. Typ sängliggande halva graviditeterna. 3 killar blev det. 2 månader efter nr 3 låg nr. 4 i magen :) mådde tokilla i början men sen inga problem. Avslutade med en liten tjej. Hoppas resten av graviditeten fortsätter utan besvär :)

    SvaraRadera
  9. Jag har 2 töser och mådde så sjukt mycket sämre andra gången. (trodde också det var en pojke) Första 3 månaderna kräktes jag som en tok och var så ofantligt trött.. men när det vände, precis som du skriver var jag full med energi igen. Jag hade en bloggpaus under den tiden jag mådde som sämst!

    Jag har varit sjuk i båda min graviditeter med havandeskapsförgiftning, men det kommer ju närmare slutet så jag han må bra in i mellan i varje fall =)

    Skönt att du får må bättre nu, hoppas det håller i sig.
    Kramen

    SvaraRadera
  10. Åh vad härligt att du mår bättre nu! <3 Jag har haft två sånna där drömgraviditeter! Mått toppen båda gångerna! Bara magen som har växt annars har jag inte märkt av det ;) <3 Första gången var det ju Ella och andra gången Theo. Så jag fick tjej och en kille. Trodde såklart att Theo också var en tjej eftersom man hört att de flesta känner på sig att det är olika kön för att de mår olika osv ;) Men min svärmor som har två pojkar och en tjej sa att hon hade precis lika bra graviditet med alla ;)
    Åh tänk, snart har ni en liten mini-Keila! (fast egen person såklart ;) Vad häftigt! <3

    SvaraRadera
  11. Har två tjejer. Med nummer 1 spydde jag fram till vecka 17 och med nummer två fram till vecka 27. Det var mindre kul vill jag lova och här kommer det inte att bli fler barn ;) foglossning med nummer två men som gav med sig snabbt efter förlossningen.
    Ett minne från första graviditeten är när jag och min sambo skulle på Finnkampen på Ullevi, Göteborg. Vi hade platserna högst upp och efter några trappsteg spydde jag rätt ut. Pinsamt då det inte syntes att jag var gravid och folk måste ha trott att jag var bakfull eller nåt ;)
    Lycka till! Kram

    SvaraRadera
  12. Jag har två döttrar och har haft näst intill identiska graviditeter. Illamående de första 20 veckorna, dock utan att kräkas mer än ett par gånger. Annars inga större besvär mer än lite ont i bäckenet, halsbränna och nästäppa. Dock tyckte jag ändå att gång nummer 2 var jobbigare då jag hade ett gnagande dåligt samvete att jag inte orkade underhålla min 3-åring som vanligt.

    SvaraRadera
  13. Skönt att du mår bättre och ett stort grattis till bebisen!

    SvaraRadera
  14. Med min första, en son, så mådde jag illa de första 3 månaderna men sen toppen och kunde jobba tills 2-3v innan han kom.
    Med andra?! Fruktansvärt! Konstant illamående, extra starkamediciner för att inte spy jämt och snabb viktuppgång, sammandragningar, grym foglossning mm.
    Blev så illa att jag hoppade runt på kryckor de sista två månaderna!
    Så visst var de två helt olika graviditeter och kanske det har lite att göra med hur tätt de kommer(2år i mellan mina).?
    Kram Sofie frkenblom

    SvaraRadera
  15. Hej!
    Vill bara slänga in en liten kommentar om att jag älskar verkligen att läsa din blogg! Har följt den nu i nästan ett halvår men aldrig kommenterat så nu är det dags! :) Keep up the good work!

    SvaraRadera
  16. Jag mådde också väldigt dåligt de första månaderna med Vincent. Väldigt mycket yrsel som gjorde mig sängliggande + hemsk huvudvärk varje dag jag vaknade. Jag vill få det överstökat då men sen efter vecka 14 ungefär så började jag må bra igen. Kram

    SvaraRadera
  17. Jag har tre barn, en son och två döttrar. Äldsta är nästan 5 1/2 år och yngsta är 8 månader, så relativt täta graviditeter. Det var faktiskt ingen större skillnad på grav. De två första blev jag ganska fort stor och fick stå ut med kommentarer av typen: "Är du säker på att det inte är tvillingar", "Oj, är det såå långt kvar till förlossningen... jag trodde det var dags snart..." Alltid lika kul och uppmuntrande att höra... Märkligt nog blev jag inte alls lika stor med sista, kunde utan större problmem och med rätt kläder dölja magen fram till vecka 20-22 nånting. Mådde lite illa första grav, men inte så jag spydde, slapp jag alla tre gånger. Känner i kroppen nu och framförallt bäckenet att det varit "uppluckrat" flera gånger, och måste träna/fixa till det. Har också -konstigt nog- haft lättare att gå ner i vikt den här gången. Barnen är födda vaginalt, och andra förlossningen var helt klart bäst, efter den kände jag att det här kan jag göra igen imorgon!! Mitt tips: Läs på allt du kommer över om Dyktekniken/dykmetoden. Och träna! På att slappna av och låta kroppen jobba.

    SvaraRadera
  18. Jag fick en tjej ochbjag måddevskit tills v17-18... Förstår hur jobbigt du haft det... Skönt att detvär över:)och grattis:) /tjej i malmö

    SvaraRadera
  19. Jag precis som du mådde hur bra som helst med första. Jag förstod inte hur folk kunde gnälla. Med andra började jag må dåligt ungefär samma sekund som jag blev befruktade. Detta höll i sig i 9 månader. Jag var 100 på en pojke första var flicka och jag blev stor som ett hus snabbt (trots att jag bara gick upp 7 kg.) Förlossningen ska vi inte prata om.... med första var jag på bb i tre timmar sen var hon ute. Med andra var jag där i 43 timmar innan hon behaga komma! De är väldigt lika utseendemässigt men som personer som dag och natt!

    SvaraRadera
  20. Jag har två barn. Första graviditeten var en pojke. Jag hade illamående mot vissa dofter, fick tidigt ont i ryggen ( ej foglossning) och blev sjukskriven på först del och sedan heltid. Andra graviditeten, med en flicka, svagt illamående, inget ryggont, däremot sammandragningar som började tidigt... Jag gick över tiden båda gångerna, m första 3 dagar och m andra 10 dagar.

    SvaraRadera
  21. Men usch stackare som mått så dåligt..!! Jag mådde väldigt bra under min första graviditet och måste väl säga att jag ändå mådde bra under den andra. Inget illamående under någon graviditet, men andra gången fick jag foglossning runt vecka 20 och fick gå ner i tid och jobba 75% istället för 100%. Har två flickor.. :-)

    SvaraRadera
  22. Hej hej!

    Första gången jag lämnar ett avtryck här(tror jag...) har dock läst ett tag, genom både sorg och lycka..
    Kände nu att jag hade nåt vettigt att säga. Först jätte stort grattis!
    Vad mysigt med en ny liten bebis, är också gravid med nr2 (ska ha i början juli) och den här graviditeten är helt annorlunda. Hade sån enkel resa med vår första så jag ar liksom inte tänkt på att det kunde vara så STOR skillnad. Har också mått galet mycket illa, trött som en galning, stor som ett hus redan från v9 och har galet ont i allt man kan ha ont. Då vår första är en kille och jag mådde jätte bra med honom så trodde jag och har haft känslan av denna bebis skulle vara en tjej. Men tydligen så har jag fel även om barnmorskan inte kunde säga till 100% vad könet var på UL.
    Låter läskigt med fostervattens prov men härligt att det verkar gott bra.
    Spännande att följa din resa då det verkar som om vi är ganska lika långt i våra graviditeter.
    Grattis igen!

    Frusol

    SvaraRadera