tisdag 19 februari 2013

Cravings

Med Keila visste jag knappt vad cravings var innan Henrik påpekade det när jag kom hem med 10L apelsinjuice, tomater i drivor och ställde mig att baka kladdiga chokladmuffins mitt i natten.
Den här gången har jag tidigt förstått vad jag inte klarat mig utan. Alldeles i början drack jag kallt vatten med färskpressad citronsaft i. Jag levde på det i v 6-8. Det gick åt många citroner.
Och nu har alla de cravings jag hade med Keila kommit tillbaka, tomater igen och det ska helst vara plommontomater, jag äter så mycket tomater att gommen fräter i sönder, cornichons kan jag äta i drivor och så tar gärna en shot från laken med och så är det ju det där med Coca Cola... Men jag tror bara jag är Coca Cola-holic och kan nog inte skylla på cravings. Men jag begränsar det till ett glas om dagen, eller två. Men i gengäld dricker jag nästan aldrig kaffe.

Nam...nam

Jordgubbar är jag också lite tokig i just nu. Helt rätt säsong för det ja...

Med både Keila och lillasyster har jag varit galen i japansk tofu med salldslök och japansk soja. Det var Farmor Yoko som födde upp mig på det när jag väntade Keila och nu är det tillbaka.

Vad hade ni för cravings?
Ju mer udda desto roligare.

21 kommentarer:

  1. Hm, med bägge ungarna har det varit choklad... choklad i mängder från ca månad sex och framåt! (Innan dess mådde jag illa och åt bara salta kex - inte pga craving utan för att jag inte tålde annan mat och måste överleva - typ)

    SvaraRadera
  2. Och just det ja :) GRATTIS till graviditeten med lillasyster! Underbart med en liten bebis!

    SvaraRadera
  3. Med min dotter var det apelsinjuice i määääängder, precis som du. Inte så great med tanke på att halsbrännan från helvetet dök upp i samma veva som plusset och varade ända fram till förlossningen. Däremot var jag, som i vanliga fall älskar kött, otroligt äcklad av just det och åt det inte alls. Samma med sött. Tror det var först i vecka 30+ som jag började snegla på efterrätter igen. Med sonen hade jag dock inga cravings alls.

    Stort grattis & lycka till med det lilla livet i magen!

    SvaraRadera
  4. Har tre barn med det första okokta makaroner var tvungen att ha en paket vid sängen, nummer två granny smith äpplen som absolut skulle ha samma storlek som min handflata men tredje gången var crazy godissockerbit som jag drog i så att den blev lagom stor att lägga en chokladprick i och vika fyra hörn. Hur galen kan man bli?
    Lycka till med graviditet och bebis. keila blir en fin storasyster. Kram från Im i närke

    SvaraRadera
  5. Ja kunde äta en påse turkisk peppar i flera veckor med nummer två och men ettan var det piggelin glass

    SvaraRadera
  6. Ååå jag kunde äta vitabönor i tomatsås i mängder, dag som natt!! Magen blev därefter....:-)

    SvaraRadera
  7. Ha ha ha! Det här med graviditets cravings är så kul ! Folk kan ju bli lite knäppa alltså... Min moster var heeeelt galen i bensinlukt och kunde förfölja en risig illaluktande bil med fläktarna på högsta hur länge som helst.
    Jag har 4 barn, 2 flickor och 2 pojkar. Med flickorna var jag heeeelt galen i grädde.
    Det skiljer ändå 13 år på mina tjejer men det hade tydligen ingen betydelse för det var precis samma cravings ändå.. kladdkaka med grädde, fruktsallad med grädde, bröd med grädde..
    Med min första dotter var jag även tokig i Baunty, MEN den var tvungen att vara fryst.
    Killarna då.. Bara syrliga saker som vindruvor och satsumas. Trist liksom ;-)

    Kram kram!

    SvaraRadera
  8. Lakrits, annanassaft med is i och rädisor var mina tre stora cravings under graviditeten :-) Grattis förresten!

    SvaraRadera
  9. Avslagen Ramlösa med salt i! Mummmms!! :) / Oulla

    SvaraRadera
  10. Två kexchoklad o en burk cola zero om dagen. Samt en påse salta boyarder. Mmmmm saknar det! Kram Jess

    SvaraRadera
  11. Apelsinjuice, apelsiner och citron i alla former! Sista veckorna ville jag bara äta rostat vitt bröd med extrasaltat Bregott och nutella på! Och såklart apelsinjuice till det! Bara tropicana jucie som dög oxå! Hade dock aldrig halsbränna, konstigt nog eftersom jag drack typ 2 liter juice varje dag! Jag fick en son och dom flesta jag känner har fått just surt som cravings vid pojkgraviditet!

    SvaraRadera
  12. Jag hade citroner i början av graviditeten. Sedan i senare skede åt jag mannagrynsgröt och riskakor.

    SvaraRadera
  13. Kan du förresten berätta mer om husletandet?? Hur går det? Vart vill Ni bo? Kram

    SvaraRadera
  14. Med mina två graviditeten så var det sallader i början o all nyttig mat. Blev äcklad av kött!!!
    Sen övergick det till klassler o potatissallad varje dag för att sista perioden leva på choklad.
    Hoppas du mår bra!
    Kram Sofie

    SvaraRadera
  15. Gröna tradiga oliver med paprika i. Kan inte med dem längre!! / nosslikse.blogg.se

    SvaraRadera
  16. Grattis till graviditeten!!
    Med min första tjej åt jag så mycket kiwi att jag trodde hon skulle bli grön, med andra dotterns var det passionsfrukt och syltlök... Och med båda tjejerna älskade jag doften sv cigarett rök? Aldrig rökt men tyckte det lukta så gott och väcker fortfarande minnen när jag går förbi någon som röker;)
    Kram fruhanna

    SvaraRadera
  17. Mjölk mjölk och åter massa mjölk! Och sen äpple, Röda med Zacharias och gröna sura med LykkeLee. (Nu har jag blivit allergisk mot äpple...)

    SvaraRadera
  18. Har aldrig varit gravid själv, men min kära far berättade skräckhistorier om min mamma när jag själv var på gång. Och då var det räkor som gällde. I oktober. På femtiotalet. När frysta räkor inte var uppfunna ännu. På en bussförarlön.
    Sedan var det bikarbonat hela natten igenom, det fanns liksom inte så mycket fin medicin mot halsbränna på den tiden.
    Dessutom opererades hon för blindtarmsinflammatin sex veckor innan jag föddes... Min mamma hade inte födslovärkar hon hade bara ont i det där jävla operationsärret!!!

    SvaraRadera
  19. Jag körde rädisor!! Och gjorde det där hemska provet också, eftersom jag råkade vara nästan 40..... Men allt gick bra, tack gode Gud. Kram till er!

    SvaraRadera
  20. marsipan, gröna vingummin och lukten i tågtunnlar eller källare :)

    SvaraRadera
  21. Iskallt vatten med citron... För mig blev det inte mer spännande än så under mina graviditeter.. :-)

    SvaraRadera