torsdag 3 mars 2011

Sleeping beauty


Jag försöker få Keila att somna tidigare om kvällarna. Jag tycker 20-tiden är lagom. Men prinsessan vill gärna vara vaken till halv tio av någon anledning, först då stupar hon i säng. Imorse sov hon till åtta och då började vår dag. Det tycker jag är helt ok! Men hon får gärna somna lite tidigare på kvällarna så att Henrik och jag kan mysa utan någon som drar en i ögonfransarna.

Keila sover ungefär 1-1,5h på förmiddagen och ca en halvtimme på eftermiddagen.
Det är väl ändå inte mycket?

Varför somnar hon så sent på kvällen?
Nån som har ett magiskt tips?
Förutom droger och whiskey då alltså.
Jag är tuff, men inte så tuff...

10 kommentarer:

  1. Jag tror faktiskt du kan minska lite. Nu är iofs Wilda lite äldre, men hon vaknar 8.00, sover 45 min-1h mitt på dagen och somnar sen för kvällen 20.00.

    För några veckor sedan sov hon 30 min fm och 30 min em. Fast det är ju så olika från barn till barn vad de behöver =)

    SvaraRadera
  2. Nä, det är ju inte för mycket sömn på dagen.
    Ganska lagom skulle jag tycka.
    Kanske sover hon sent på eftermiddagen?
    Elias kunde inte somna om han sov för sent, men det är ju så olika för alla.

    SvaraRadera
  3. Hon inte inte för mycket på dagen, Emilia sover mer.. iallafall 2 timmar på dagen! jag tror dom är inne i en liten period..Emilia har jätte svårt att somna och vänder och vrider sig rätt länge om man gämför med innan, hon brukar alltid somna på några minuter! Tror dom är rädda för att missa något roligt och dom har såå stor koll på allt!!

    Vi hörs imorg gumman!! pusss på er

    SvaraRadera
  4. Jag tycker att det låter som lagom mycket sömn. Barn i den åldern som våra är i ska ligga på 14-15 timmars sömn per dygn sägs det. August sover 1,5 h på fm och 45 min på em. Det ända som jag egentligen är stenhård med är att han inte ska sova för sent på eftermiddagen. Det längsta vakna passet ska vara det innan han somnar för natten. Vi lägger honom 19 och oftast vaknar han från sitt em pass vid tre. Ibland halv tre. Då är han jättetrött vid sju och somnar snabbt!

    Men som skrivet ovan, det är jätteolika från barn till barn. Prova er fram!
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Whiskey funkar som handen i handsken här hemma haha ;-) Hoppas att allt är bra med dig och söta lilla Keila!!!

    Kramar Vanessa och Charlie

    SvaraRadera
  6. Lykke sover en gång på förmiddan, runt tio. Sen senast tre på eftermiddagen och kanske 30-45 min varje gång och sen somnar hon lätt mellan 6-8 :-)

    SvaraRadera
  7. Fram till Noel var ett år och fyra månader, då han började på dagis, sov han två gånger. Sen ändrade vi till dagistider.
    När sover hon den senaste luren på dagen?
    Malte är drygt åtta månader nu. Han sover 1-1 ½ timme på förmiddagen och ca en timme på eftermiddagen, ibland mindre. Han brukar vakna vid 15. Kan vara halv tre eller halv fyra. Sen somnar han vid 19. Sover sen bara till ca 6...
    Men vi tycker det är bra att lägga honom vid sju eftersom man har en stor man ska lägga sen vid halv åtta.
    Noel som snart är sex har alltid somnat kring halv åtta-åtta. Det har varit viktigt för oss att få tid tillsammans och lite lugn och ro på kvällarna =) Sen kanske han vaknar sex men då får man försöka gilla läget bara. Hellre det än ett barn som är uppe till 22-23 på kvällen. Sen när det är dagis behöver de ju somna tidigare om kvällarna...

    SvaraRadera
  8. Tyckte att vi hade bra rutiner, men plötsligt har allt bara vänts upp och ner. Tror inte att Wilmer behöver så mycket sömn (iaf inte om han själv får bestämma). Han är 10 månader nu och nån gång efter jul började det strula, både dagar och nätter. Nu sover han knappt alls på dagarna, ca en timme totalt, vilket resulterar i att han blir som ett plåster på mig som bara gnäller. Han somnar ju dock runt 19-20 på kvällen vilket han alltid har gjort... Just nu kör jag "håll igång tills du stupar"-metoden, får se hur det funkar =)...

    SvaraRadera
  9. Tjingeling! Nu har jag inte själv barn än, men jag tror du kan låta henne sova en gång på dagen, så somnar hon nog tidigare. Hoppas det går bra! Gillar din blogg! Trevlig helg!

    SvaraRadera
  10. Annars fungerar hostmedicin super ;)

    Det är ju så otroligt svårt att säga, alla barn behöver ju olika mycket sömn.
    Neo sover 2 ggr per dag, ungefär 1-1,5 timme sammanlagt, sen stupar han i säng vid 19.30-20.00.
    Då sover han sista gången vid 15 ungefär.
    Ibland kan han sova 2 timmar, men det är mycket sällan. För ett par månader sedan sov han ca 3 timmar om dagen.

    Men det kanske är en idé att få henne satt sova 1 gång fast lite längre mitt på dagen? Eller att få henne att somna tidigare på eftermiddagen?

    Kram

    SvaraRadera