torsdag 22 juli 2010

Vaccination, vikt och längd

Imorse fick jag väcka Keila lite tidigare än vanligt. Vi skulle till "farbror Doktorn" (Annelie) och få tremånaders-vaccin, väga och mäta.
Jag våndades redan innan hon skulle få sprutorna eftersom att jag hörde bebisen före oss vråla som om de skurit av hennes små tår. Ja, jag grät INNAN Keila fick sina sprutor. Men Keila visade sig vara en stålbebis och grät knappt en tår ens.
Värre var det alltså med hennes mamma...
Hon darrade med underläppen och tryckte ansiktet mot mitt bröst och jag höll henne hårt efteråt. Senare i väntrummet fick hon amma och gav oss till och med ett leende innan hon slocknade. A-barn som Henrik sa...

Nu ikväll är det inte lika kul dock, (kanske är lite mer B-barn just nu?). Hon har ont i låren, där hon fick sprutorna och ha lite feber, precis som Annelie sa att hon kunde få. Mamma gav henne en alvedonsupp i rumpan innan, som Keila först fes ut (haha) men som till slut stannade inne. Den verkar nu och lillskrutt sover gott.


Öm i benen och plåster på låren,
men med en alvedonsupp kan man vila skönt ändå.
Keila har varit väääldigt mammig idag eftersom att hon fick lite feber.
Det var faktiskt lite mysigt att hon behövde mig så mycket.
Hon har bara varit lugn och tyst hos mig. Söta unge...



Vikt: 5750 g (2 mån: 4990 g)
Längd: 58 cm (55 cm)
Huvud: 39.8 cm (38.2 cm)

Hon växer så det knakar och vi fick beröm för att vi fortfarande helammar. Det ska vi försöka göra en månad till i alla fall.

Nu ska jag göra program till dopet i kyrkan på lördag. Vi har förresten fått en ny präst som vi bjöd på fika i eftermiddags. Hon känns så rätt och kortade ner Guda-snacket en hel del och fokuserade mer på musiken, precis som jag och Henrik vill ha det.

Det kommer bli så bra!

3 kommentarer:

  1. På vilket håll stoppade ni in suppen? Tycker det är så knasigt att den har en trubbig sida. Den ska ju in först för att muskeln ska sluta om den spetsiga. Men då kunde det väl vara två spetsiga sidor liksom? Att ingen kommer på det?
    Skönt att det löste sig med dopet.
    Malte är redan 55 cm lång och han är bara en månad. 49 när han föddes. Ibland undrar man om de mäter rätt.

    SvaraRadera
  2. Nu är vi hemma på skånskmark igen! totalt myggbiten i hårbotten är jag ;) så lillskruttan har gått och fått feber, hoppas hon sover bort den under natten!! dejt i början på nästa vecka!? sov så gott godingar! kram på er

    SvaraRadera
  3. Leia fick oxå en panodil supp efter vaccinet. Tur vi hade sånt hemma efter hon hade varit lite dålig (kräksjuka) veckan innan.
    Kram på er

    SvaraRadera