söndag 18 juli 2010

Keila "Solbrännan" Siebert

Keila låg under ett parasoll i skuggan och suttade på nappen under eftermiddagen och nu ikväll ser vi att hon trots pappas parasoll blivit solbränd i ansiktet. Ser ni var nappen varit?
Dags för bättre solskydd? Ska jag behöva smörja in henne varje dag? Gör ni det med era bebisar trots att de ligger i vagnen och i skuggan? Har jag missat något?
Som tur är blev hon inte röd. Hon blev brun. Det kan iofs bero på hennes pappas gener. Han blir brun som en pepparkaka på sommaren...

Ingen mer sol för denna lilla kaka.

Mysigt att ligga i sängen i det svala sovrummet.

Keila älskar mobilen (Vendelas) som spelar, sjunger, blinkar och rör på sig.

Snart har hon växt ur "lilla babysängen",
som vi kallar den och då blir det spjälsäng.
Sorligt och spännande på samma gång.
Vi hade tänkt att Keikei ska få flytta in i sitt eget rum när vi byter säng.
Hur gamla var era barn när de "flyttade hemifrån"?

10 kommentarer:

  1. Och vi åker tillbaka nu i början på augusti =) Kommer bli svettigt!! Kram!!

    SvaraRadera
  2. Oj, min första kommentar kom inte med... Jag skrev att jag aldrig smörjer in Isa. Har fått för min att man inte ska göra det det första året??? Kram!

    SvaraRadera
  3. Har också fått för mig att man inte ska smörja dem när de är så där små!? Har inte smort in Ellen iaf, blev lite röd på armen en dag, men inget farligt, o btw Ellen har fortfarande inte flyttat hemifrån ;)

    SvaraRadera
  4. Man ska inte smörja in spädisarna eftersom dem inte alls ska vara i solen..
    Hur lätt nu det e å undvika helt liksom?!?!
    Ibland då jag vet att Kalle kommer vara lite i solen så har jag smörjt in han men det e väldigt få gånger..
    Man ska ju inte behöva det egentligen då dem ligger i vagnen tycker man..

    Tur att sötisen inte brände sig i alla fall=)
    Det e fasiken svårt att undvika solen helt!!

    Kramis

    SvaraRadera
  5. Jag har också hört att man inte ska smörja dom första året. Men vet jag att vi ska vara ute hela dagen så smörjer jag hans ansikte armar och ben. Han ligger ju i skuggan eller under parasoll, men solen tar där med. Så lite ACO Kids 50 får han ibland. âven om dom är i vagnen så tittar solen in där med. Och Elias sitter ju upp nu, och han fäktar med armar och ben så dom hamnar ofta i solen. Så finns det risk för att bränna sig, så smörjer jag honom hellere än att han blir röd.

    SvaraRadera
  6. Man ska inte smörja in dom första året. eller första två åren har jag oxå hört.
    Jag vet inte hur man ska gröa. Vi är ju oxå bara i skuggan med Leia. Men aldrig precis heeela dan. Någon/några timmar i taget och sen in nån timme osv.
    Jag och Anna ska gå på mamma-barn-gympa på Gerda här i Lund. Men jag tror typ Friskis och svettis har oxå. Hör runt bland de stora gymmen i Malmö :) Men friskis lär ha.
    Kram

    SvaraRadera
  7. På bvc sa de att man ska inte smörja in barn under ett åt p g a att de kan få eksem. Först smörjde jag in min son för alla andra smörjde in sina bebisar (min son är snart 5 mån) Men jag litar på min bvc sköterska och smörjor inte in honom längre, bebisars hud är ju så himla känslig, håller mig till babyolja i badet:)

    Han började sova i eget rum när han var 4 månader, men sov utanför vårt sovrum från han var 2½ månad. Hans sovrum ligger på nedanvånigen, därför väntade vi lite, om det hade varit på samma plan hade han nog sovit där från 2½, fungerar hur bra som helst. (han sover hela nätterna, annars hade vi nog väntat, hade blivit ett himla springande:))

    SvaraRadera
  8. Solen tar i skuggan också.

    SvaraRadera
  9. Jag står i valet och kvalet om August ska få flytta till eget. Tror det blir lagom till han fyller tre månader. Fungerar nätterna så tycker jag att det är bra att dom får eget rum tidigt, innan dom bli för medvetna om vad som pågår.

    Kram!

    SvaraRadera
  10. aww så brun hon blivit, hihi! det är nog ingen fara om hon inte är röd. men man ska nog vara väldigt försiktig även i skuggan!
    När ska vi ses igen allihoppa :) saknar er!

    SvaraRadera