tisdag 14 januari 2014

Det var dags...

Nio månader upp och nio månader ner brukar man väl säga? Jag hade inte så bråttom efter Keila. Det fick liksom ta sin tid och jag har absolut ingen stress över de tre-fyra kilona jag har kvar efter graviditeten med Etienne. Jag försöker ändå äta hälsosamt och nyttigt eftersom att jag fortfarande helammar. Däremot känner jag att jag måste bli starkare och har därför börjat träna lite grann.
Yes, ni läste rätt! Träna! Jag har nog inte tränat sen innan jag träffade Henrik för snart sju år sedan. Men om kroppen ska orka bör jag få ändan ur lite oftare än vart sjunde år...

Det tog såklart emot att lämna denna underbara docka för en timme.
Men det ska också vara nyttigt har jag hört...

En som också tränar ryggen btw.
Går hur bra som helst och mallig som en groda blir hon när vi sätter henne i "stora stolen".

Hur tidigt efter graviditet och förlossning började ni träna? Kollade ni så att magmusklerna var ihop innan ni började träna magen?
Jag är livrädd att jag ska sabba dem med att börja för tidigt.

10 kommentarer:

  1. Ett tips av att kika på Olgas sida mammafitness :-) jag har precis laddat ner en app som heter mammamage men kan inte säga om jag gillar den ännu, har hete kommit igång än:-)
    /Linda

    SvaraRadera
  2. INGA sit ups!!!! Tycker du ska söka upp någon som KAN. Efter graviditet och förlossning förändras kroppen mycket. Den ör inte som förr. Synd du inte bor i Helsingborg. Då hade du kunnat gå på mina gravid- och mammapass ju

    SvaraRadera
  3. Hej. vilken härlig blogg du har! Min tredje gosse är snart 6 månader och jag har just börjat träna. Jag jobbar som deltidsbrandman så min barnmorska antog att jag skulle ha bråttom (hon antog fel) så hon rådde mig att vänta med de raka magmusklerna i 6 månader efter förlossningen. De sneda var ok att träna tidigare. Lyssna på kroppen så blir det säkert jättebra!

    SvaraRadera
  4. En månad efter förlossning. Jag körde boxning till vecka 35 så kroppen var van vid träning. Döm till min förvåning när jag inte kunde göra situps :) det tog 6 månader innan jag fixade det. Lyssna på kroppen och ha skoj. Jag lämnade inte min lilla hemma, hon var med och träna de första månaderna. Man kan göra många roliga övningar med bebisar!

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  6. Kolla Olga Rönnberg. Hon har en blogg och finns på FB (mammafitness) Köp mer fördel hennes bok som handlar om just detta. Lycka till

    SvaraRadera
  7. Yoga! Du blir stark och smidig:)

    SvaraRadera
  8. Som tidigare nämnts, köp Olga Rönnberg, träning för nyblivna mammor!! Lätt den bästa träningsboken som finns, och hon vet vad hon pratar om, det märks! Märkte stor skillnad snabbt då man tränar rätt muskler!

    SvaraRadera
  9. E är nog mest lik dig, hon är så otroligt söt men det är förstås storasyster också, kramar

    SvaraRadera
  10. Är verkligen inget proffs men har kört på vad som kännts bra. Jag började köra Crossfit när Charlie var tremånader. Har fått anpassa vissa övningar, typ inga fällknivar utan bara chrunches, inga utfall men benböj, inga hopp. Kan fortfarande inte göra dessa övningar men kör ganska tungt med tanke på att jag inte heller tränat på sex år. Gör det som känns bra i lugn takt.....
    Kram

    SvaraRadera