söndag 14 juli 2013

Leaving Malmö...

Vi har velat länge och varit på en hel del husvisningar runt om i Trelleborg, vi fastnade ganska tidigt för Gislöv Strandmark och Simremarken eftersom att vi vill bo vid havet. Det begränsar så klart sökområdet och vi har tåligt väntat och längtat efter att drömhuset ska dyka upp men på de visningar vi varit på har det liksom inte klickat.
Vi vill bo i ett lite äldre hus med karaktär och charm, kanske bygga till och ut om det är för litet och få det lite som vi vill ha det.
Så snubblade vi över ett litet hus i Skåre Hamn, beläget mitt emellan Höllviken och Trelleborg, ett stenkast från golfbanan i Trelleborg och Skansarna där det finns badbrygga och vi var förälskade fastän det inte var här vi letade...

Det fanns bara ett litet problem, ägaren vill inte sälja huset. Och det fastän han inte bott i det på sju år!
Han bor inte ens i Sverige. Vi tiggde oss till en visning av huset och föll direkt. Från vardagsrummets helsidesfönster ser man havet, likaså från trädäcket utanför. Det finns ett litet babyrum i anslutning till det stora sovrummet och i trädgården står ett underbart gästhus med vackra rosor som klättrar längs fasaden och för tankarna till ett litet franskt byhus.

"Åh, nej" sa Henrik när vi kom in i det öppna vardagsrummet och köket. "Här måste vi bo! Vad fan ska vi göra!?"

Ja, vad gör man? Man kan inte köpa något som inte är till salu...
Eftersom att ägaren inte kommer flytta hem på minst tio år, kanske aldrig, så bad vi att få hyra det. Och sen gick allt väldigt snabbt och vips så hade vi skrivit ett kontrakt på fyra år till att börja med. Vi flyttar in den 1 augusti och vi är så glada och lyckliga och kan knappt bärga oss innan vi får installera oss i detta underbara hem. Och Gud vet vad som händer om fyra-fem år? Kanske är det till salu, kanske tidigare än så? Kanske aldrig. Vem bryr sig? Det kommer finnas andra hus i så fall och vi har all tid i världen att leta efter ett nytt drömhus i så fall. Och då kommer vi också med all säkerhet veta om draget att lämna Malmö för hav, strand och bymiljö är något för oss.
Trädgården är enorm och nedanför den tar strandkanten vid. Det är så jag vill att våra döttrar ska växa upp.
Vi har packat ihop hela vårt liv i Malmö och just nu står det mesta av det magasinerat och väntar på den stora dagen. Vi bor hos mina föräldrar i två veckor och tillbringar dagarna med att fantisera om hur vi ska möblera, tända en brasa om kvällarna i höst, grilla på trädäcket med havet som bakrund och ha över alla våra underbara vänner att sova över i det fina gästhuset med badrum och bastu.

Att känna denna obeskrivliga lycka, väntan på en bebis, Keila barfota dagarna i ända, Henriks och min kärlek starkare än någonsin, jag är så tacksam.



Sneak peak från baksidan...



Nedanför huset...

18 kommentarer:

  1. Grattis!! Ett hus vid havet ÄR lycka! Kram Leddya

    SvaraRadera
  2. Wow Danni... STORT grattis till drömhuset!! Grattis till er alla 4!! <3 kram!

    SvaraRadera
  3. Grattis!! Ett hus vid havet ÄR lycka! Kram Leddya

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  5. Vilket drömhus!!! Så himla fint. Vackert skrivet, blir helt rörd:-)

    Ett stort lycka till!!!! Och för tusan, sluta inte blogga:-)

    Mvh Sandra i Lomma.

    SvaraRadera
  6. Vilket drömhus!!!!
    Så underbart. Vilka fina ord, blir helt rörd!

    Ett stort lycka till och för tusan sluta inte blogga:-)

    Sandra i Lomma.

    SvaraRadera
  7. Åh jag sitter här med tårar i ögonen! Så rörd! Vilken dröm!! Och vad underbart!! Supergrattis till er! Åhhh så underbart! <3 <3 <3

    SvaraRadera
  8. Åh, vad härligt med huset!

    Sluta inte blogga!

    SvaraRadera
  9. Åh, så härligt livet är ibland -att ni FICK hyra! Underbart. Lycka till.

    SvaraRadera
  10. Jättekul !!

    Det är ett jättefint hus.
    Det är min kusin Bo med familj som
    renoverade och gjorde den fina tillbyggnaden.
    Tror att ni kommer att trivas alldeles förträffligt där.
    Ingela Petersson fd Gynnstam

    SvaraRadera
  11. Där kan man tala om a room with a viev, eller ett hus med en fantastisk utsikt. GRATTIS, är så glad för eran skull,kan tänka mig att planerandet går på högvarv. Pussa söta Keila, hoppas att getingsticken är bättre o hälsa Henrik.
    Go kram o var rädda om er <3
    Essie

    SvaraRadera
  12. Stort grattis. Va glad jag är för er skull

    SvaraRadera
  13. Det ser verkligen helt magiskt ut! Vad glad jag blir för er skull. Men jag kommer att sakna dig i stan <3
    PUSS & KRAM

    SvaraRadera
  14. Nu har jag äntligen hunnit gå in och kikat på vad det är för underbart hus ni flyttat till och STORT grattis, verkar ju vara den stora drömmen! Så härligt för med lillasyster på väg snart och allt. Blir lite avundsjuk, här är ju allt så dyrt så drömhuset kommer nog att få dröja ett tag till. Så länge får jag kika in hos dig och glädjas med er :-)
    Frusol_1 (IG)

    SvaraRadera