lördag 27 augusti 2011

Smickrande!!!

Magdalena Graaf har tipsat om mig i sin blogg. Jag är så smickrad.
Lite positiv feedback efter en veckas tillrättavisande är ju inte helt fel.
Jag är en ärlig, härlig och snäll tjej och jag råkar bara hamnat i blåsväder för att jag "serverar" min dotter dockor och klär henne i rosa klänningar.
Jag är snäll. Bara så ni vet.

Och Magdalena, tack själv för en ärlig och härlig blogg.

Nedan en skärmdump från Magdalenas blogg.


Och så var det ju det här med statistiken...
MA DAI! (som Eros Ramazzotti sa när han såg min brutna klack på en Dolce Gabbana-fest i Milano för några år sedan...)


25 kommentarer:

  1. Jamen hon har helt rätt 'den där sköna Graafskan', Du är en nice youg lady med många lager skinn på näsan. Detta sticker i ögonen på mindre trygga människor, men det vet Du redan. Din dotter är en ljuvling och Dina hundvalpar magiska. Tja, ville bara att Du skulle få lite cred från mig, dvs. skånska Agneta!

    Ps. Dessutom 'äger Du pennan' och ett riktigt flyt i Din text! Ds

    SvaraRadera
  2. Halkade in här genom Magdalena Graafs blogg och började läsa hos dig:-) och vill bra säga att jag blir så glad när jag läser det du skrivit:-) har inte hunnit läsa mycket med jag kommer garanterat fortsätta! Flickor är flickor och pojkar är pojkar, så är det bara. Har själv fyra barn, två av varje. Lilltjejen på tre år har alltså två brorsor som hon skulle kunnathärma men trots att vardagsrummet är fullt med spiderman, Bobby cars och bilar i massor är det dockorna och vagnen och alla små tillbehör som lockar henne och Gud förbjude att jag KÖPT ;-) det till henne för hon visade intresse för dockor tidigt. Så än en gång, skönt att veta att det finns fler som tycker att flickor ska få vara flickor och pojkar vara pojkar. You Made My day:-)// Lotta

    SvaraRadera
  3. Jag bor inte på möllan och kastar inte stenar men jag bor heller inte på gamla väster och äter ute varje dag! Men nånstans där mittt emellan! Har två tjejer i keilas ålder och jag älskar att klä upp dom i klänningar, toffsar i håret osv. Ibland har de jeans och body och är sandiga upp till öronen. Det är det vikten av kläder spelar in, om du låter keila busa och kladda i hennes fina stass så är det toppen! Barn måste få vara barn och bli smutsiga och härliga. Sen att klänningar inte är jättepraktiska på förskolan är en annan femma, men så länge ni går hemma så njuut av er lilla tös och klä upp henne om ni så känner för det. Det finns ju så många vellingebloggar med obligatoriska Ralph lauren klänningar och bugaboos att man spyr, de töserna ser inte ut att ha så kul!! Men Keila är inte en av dem :) mvh från st knut

    SvaraRadera
  4. Vad coolt Danni! Och jag håller helt med henne, ditt sätt att skriva är både underhållande och värmande!
    De e väl nu de e dags att be dig länka mig med spindeln och de andra jag syr! *blink,blink* :)

    SvaraRadera
  5. Tycker faktiskt du är värd varenda ord hon skriver!

    Jag känner precis som Magdalena. Jag orkar inte ge mig in i "leken". Tur att det finns såna som du som gör det =) Som kan stå upp för våra flickiga flickor

    SvaraRadera
  6. Jag hittade hit via handleder.blogspot.com

    Måste säga att jag med fastnade för dina inlägg, de jag läst hittills i varje fall :P

    SvaraRadera
  7. Aj löööv din blogg hjärtat! Men det visste du redan! :) pusssss

    SvaraRadera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  9. Danni...du skriver att du tar för dig av livet,hur menar du då? Yrkesmässigt?? Ledsen, men flygvärdinna är i mina ögon ett "servitrisjobb" och i allra högsta grad kvinnostämplat till max. Ska du bli en förebild för din dotter skulle jag satsa på en gedigen utbildning och berätta att just utbildning är viktigt. Inte för att vara elak men för att läsa till flygvärdinna behövs väl knappast några högskolepoäng, eller har jag fel?

    SvaraRadera
  10. Lotus, jag har läst journalistik i London och design i Milano. Jodå jag har har läst på universitet. Kan ju tycka att en sådan som dig inte borde se ner på någon utefter yrke... Jag ramlade in på SAS av en slump. Blev till och med headhuntad. Såg mig inte alls jobba som det men nu blev det så och F.Y.I så är jag även anställd som ekonomi assistent på ett företag i Malmö. Jag tar för mig. Don't you worry!

    SvaraRadera
  11. Lotus, vem fan e du?? Vi e OLIKA och tar för oss av livet på olika sätt!! Du känner för fan inte Danni, du bara antyder en jävla massa! Fan du gör ju bort dig totalt! Jävla Looser ärligt talat! Idioti och hålla på så!
    Danni, nu känner ju inte jag dig allt för väl men jag tror att du är starkare än så än å ta åt dig vad Lotus och andra skriver här! Loosers, har vekligen inget annat än göra att spy sin galla här! Låt mig följa denna fina härliga blogg utan dessa, TACK!

    SvaraRadera
  12. Lotus: det är helt ok att vara avundsjuk på oss flyg-gudinnor;) Alla platsar ju inte som det...trots att vi "bara" serverar....
    Danni: Var har du roligast? i luften eller som ekonomiassistent? Kram key

    SvaraRadera
  13. Oj va tragiskt att det finns människor som lägger sin energi på att klaga och försöka få alla andra att må lika dåligt som dom själva. Era avundsjuka tankar och åsikter säger mer om er än den ni nedvärderar, kan de vara så att ni är så missnöjda med era patetiska liv så ni vill att alla andra ska må lika dåligt? Lotus bör vända tanken mot sig själv, för egentligen är det dig själv du är missnöjd och bitter över. Bespar oss andra din bitterhet och avundsjuka och låt oss få njuta av denna fina härliga blogg! Vilken inspiration Danni är! Tack Danni för ditt kärleksfulla och ärliga skrivande!

    SvaraRadera
  14. Sorry brudar men flygvärdinna har inte hög status ute i arbetsvärlden..Och vera, jag känner mig inte bortgjord,jag har kämpat målmedvetet för att skaffa mig det liv jag vill ha, genom en bra utbildning och är stolt över det. Och jag håller med dig Danni i en del i debatten angående flickor/ genusperspektiv, men jag tyckte bara att det lät lite konstigt när du sa att du skulle tala för utbildning för din dotter i framtiden, och sedan själv inte har lagt ut dina meriter/ utbildningar, mer än flygvärdinna. Det gick inte ihop. och ja, ni får kalla mig översittare...för mig är det ett bimbo-jobb!! Här flödar ärligheten utan krusiduller, särskilt från bloggerskan,så jag hänger på i samma jargong.

    SvaraRadera
  15. Tillägger: en sak kanske ni har rätt i. Den här bloggen är inget för mig. Jag kan bli matt när jag ser att en liten unge som Keila tittar på TV, långt över hennes utvecklingsnivå ( läst barnpsykologi, så ja, jag vet att Pippi inte passar den åldern på långa vägar..)TV ska man helst undvika så länge det går för snå barn, det stressar de små barnens hjärnor, och är inte "avkopplande" som så många verkar tro. Intrycken blir för starka. Okej, ja forskning finns på det om ni undrar. Sedan finns det ju också förnuft och egen bedömning. Bilderböcker i långsam takt är det som motsvarar bebisens/ barnets utvecklingsnivå i den åldern. Men ni har rätt, jag ska inte lägga energi här. Den här bloggen är ljummen. Och bloggerskan vill framstå som ödmjuk själv, men jag tror att det är ett spel för gallerierna.Hua vad mycket skräp det finns.Och dubbelmoral. Rövslickeri. Och avundsjuka, som alla tror så fort en diskussion tar fart i olika åsikter. Gäsp.

    SvaraRadera
  16. Lotus, det är bra att vara målnedveten!
    Det är vi alla på olika sätt.
    Jag tyckte att du gjorde bort dig genom att utala dig om Danni då du inte känner henne..
    Sen handlar en bra förebild om så mycket annat än yrke och utbildning!

    Peace out!

    SvaraRadera
  17. Visst är det viktigt att man som kvinna är en bra förebild för sina barn, men att nedvärdera kvinnors traditionella yrken för inte jämställdheten framåt. Men det är ju ganska vanligt hos de som gärna vill ha kvar könsrollerna. Det är ok för kvinnor att ge sig in på manliga domäner, medans män som ger sig in på kvinnors förlöjligas och hånas till exempel.

    Att vara outbildad är ingen skam. Inte heller att ha ett typiskt kvinnoyrke. (har du provat att vara servitris? Its hard work lemme tell ya och vårdyrken krävs styrka och stresstålighet) Att se ner på andra ur ett klassperspektiv däremot är inget annat än översittarfasoner. Elitism är minst lika förjävligt som rasism.

    SvaraRadera
  18. Stolt Flygvärdinna :)28 augusti 2011 kl. 14:41

    Lotus!! Att vara flygvärdinna är så mkt mer än att vara "servitris i luften", tycker det är tråkigt att du Lotus ska komma med såna tråkiga kommentarer om något du uppenbarligen inte känner så mkt till.. Vem ger dig rätt att skriva så taskiga kommentarer här?? om du inte gillar det Danni skriver så tycker jag att du ska låta bli att gå in här och läsa!! Och hur hon uppfostrar sin dotter och vad hon låter henne se på tv har du verkligen inget med att göra.. Ta din översittar attityd och dra nått gammalt över dig!!

    SvaraRadera
  19. @ Lotus: Gäääääääääääsp!
    @ L.D: ;) Håller med...

    /Rasmus

    SvaraRadera
  20. Din blogg är ju hur härlig som helst! :)

    SvaraRadera
  21. Haha... Lotus. Hur kan di säga att Pippi inte passar i den åldern? Det har väl helt och hållet med barnets utveckling att göra vissa är tidigare och vissa senare! Jag har själv en dotter som älskar Pippi hon är två idag, 1 när hon fick Pippi som sin stora idol! Och hör och häpna. Hon ligger mer än 1 år före i sin språkliga utveckling. Så hon har verkligen inte tagit skada av att titta på tv i tidig ålder ( hon började prata vid 4 månader, hon gick vid 10 månader (trots gå stol) och va blöj fri vid 20 månader.
    Så släppt det med att det finns fakta på att tv inte är bra, för det gäller inte alla barn.
    Sen ang påhoppen om dannis jobb, jag sitter själv på en chefs tjänst idag, och senast förra veckan jag pratade med en vän som är flygvärdinna. Och jag skulle lätt kunna sadla om och blörja flyga eftersom att det verkar vara ett spännande och givande jobb. Allt handlar inte om titel och pondus, du ska göra saker du mår bra av.
    Jonna.

    SvaraRadera
  22. Jag tycker att flygvärdinna är ett coolt yrke, de serverar inte vara mat och dryck, de tar hand om resenärer som är rädda, de tar hand om barn och har kunskap om hur man ska agera vid ett haveri, de gör ett superjobb och har säkert spännande samt jobbiga dagar.

    SvaraRadera
  23. Kan inte låta bli: "loser" heter det, om det inte är "lösare" som avses?

    SvaraRadera
  24. Ullrika, Felstavat men du förstod vad jag menade..

    Lotus, Jag skrev Looser. Förlåt Loser i stundens hetta. Jag menar inte att du är en loser för jag känner inte dig! Men det är idioti att hålla på så! Peace out.

    SvaraRadera