lördag 27 augusti 2011

Min dotter är en pangbamba!

Anonym sa: "Alla flickor passar inte i klänning och rosett och även om era döttrar är vackrast i världen för just er så betyder det inte att de är vackra enligt rådande normer. Hur hanterar ni det?"


Jag förstår inte riktigt vad du menar ;-)

15 kommentarer:

  1. Klart hon är vackrast i världen!!:) söta lilla Keila!
    Vad är det för sjuka människor i den här världen! Uppfylla normer??!! Hallå!? Vad händer i samhället?!
    Man blir ju rädd!

    SvaraRadera
  2. Vet du inte vad en norm är Annelie?

    SvaraRadera
  3. Vem bryr sig om vad andra människor tycker om ens barns utseende?

    SvaraRadera
  4. hahaha! jag skrattar ihjäl mig, fan vad rolig och avslappnad du är haha, jag har suttit och skrattat åt det här inlägget pinsamt länge nu. hon är skitsöt, jag diggar tofsen haha

    SvaraRadera
  5. Meh. Hon ar ju hur sot som helst, helt enligt radande normer (eller mina iaf)! =)

    SvaraRadera
  6. Ok, så om jag förstår det rätt så tycker den som skrev denna kommentar att jag INTE ska klä min dotter i klänningar och rosetter om hon är ful... Då ska hon minsann inte få ha på sig sånt som bara är till för "de vackra"... Gud jag dör så korkad kommentar!

    Keila är för övrigt sjuuukt söt, men det vet du ju redan ;)

    SvaraRadera
  7. Hahaha, men ärligt! Hur hanterar ni det??
    Det hanteras inte för e det så att inte någon tycker att min dotter är vacker enligt rådande normer så fuck Them!
    Vad som är vackert för mig kanske inte är lika vackert för någon annan! Peace Out

    SvaraRadera
  8. Svenska avundsjukan skriker högt ibland...så korkat..så korkad kommentar..konstigt att männisnkan som är så korkad ens kan hitta bokstäverna på tangentbordet, Synd att samhället måste ha människor som inte är så smarta/empatiska som normen...men men vi får stå ut med att dom finns. Underbar dotter du har, så fantastiskt söt.

    SvaraRadera
  9. nej den där kommentaren förstår jag faktiskt inte heller.
    hon är ju skitsöt, precis enligt rådande normer!

    dock, kan jag faktiskt hålla med om att alla barn inte är vackra enligt rådande normer, men ditt barn tillhör sannerligen inte den gruppen!!

    anonyms barn kanske ingår där?

    SvaraRadera
  10. Anonym: varför skulle jag inte veta vad en norm är??!

    SvaraRadera
  11. Jag skrev den kommentaren och det var inte menat att du skulle ta det som att ditt barn inte är vackert enligt mig, menade det inte så, tänkte mest allmänt, hur hanterar man att andra barn kanske är fula, likaså andra vuxna när det är så viktigt att just vara söt. Poängen var väl att det kanske inte är så viktigt att just vara söt egentligen. Skulle kanske ha utvecklat det mer för det blev ju lite missförstånd.
    Till Johanna: Mitt barn är skitsött så nej hon ingår inte i den kategorin. /M

    SvaraRadera
  12. Om jag ska vara totalt ärlig så tycker jag att det är fruktansvärt grymt och elakt att säga till barn att de är söta. Varför lägga det ansvaret på dem? Varför lära dem att det spelar roll?

    Tänk om hon faktiskt blir ful? Säg inte att det ligger i betraktarens öga för det är att ignorera de ideal vi har och den verklighet vi lever i.

    Min dotter har slagit ut och av en massa tänder. Hon har tunt hår som knappt växer och ser nog mer ut som Shrek än som en prinsessa. (världens finaste enligt mig dock)

    Tänk om hon blir ful. Hur smärtsamt kommer inte det vara för henne då om hon fått lära sig att bry sig om hur hon ser ut? Att utseende är viktigt fattar hon förr eller senare, men jag vill inte skynda på det. Jag vill inte ta ut det i förskott. Jag är övertygad om att det kommer bli sekundärt för henne om hon istället haft annat att tänka på under de där tidiga men åh så viktiga formativa åren.

    Personligen planerar jag att uppfostra barn som ser bortom det yttre och in i människan, men jag kan inte räkna med att resten av världen hänger på för tyvärr så är människor inte bara fula på utsidan utan även på insidan.

    SvaraRadera
  13. Ida-Maria - mamma till Ebba och Aston.30 augusti 2011 kl. 08:22

    Men Lady Dahmer!!! Skönhet ligger även det i betraktarens öga. Vet du väl? Jag förstår inte det här med att, som någon skrev, tror det var Rasmus, kommentarsvåldta bloggare?! Varför känner du att du MÅSTE skriva att, i detta fallet Danni, gör fel i sin uppfostran och att du, som den helt kompletta och felfria föräldern har rätt och vet bäst? Hur gör du IRL om du ser någon förälder med en rosa dotter körandes på en dockvagn eller en blå son som brummar omkring med bilar? Dyker du även på de personerna och propagerar dina åsikter? Du får ju istället starta en studiecirkel eller börja föreläsa och du känner att du måste få ut till föräldrar "hur man bäst uppfostrar sina barn". Jag anser inte att Danni förvägrar sin dotter någonting, hon skriver ju till och med att dottern får välja vad hon vill leka med, räcker inte det för dej?

    SvaraRadera
  14. Hej, jag ska vara ärlig - jag skulle vilja ge dig ett namntryck från min blogg som heter doptavelbloggen. Du väljer själv vilket du vill ha och så skriver jag in ditt barns födelseuppgifter. Ett fint minne att ha över sängen kanske. Jag är barnboksillustratör och skulle vilja nå ut med dessa tavlor så nu letar jag någon som skulle vilja recensera en av dessa tavlor och kanske om du gillar den göra lite reklam för den på denna fina blogg!

    SvaraRadera