fredag 26 augusti 2011

Ikea

Ibland bara hänger man på Ikea för det regnar och finns helt enkelt inget annat roligt att göra. Tragiskt men sant. Igår var en sådan dag. Jag kände av igår att hösten är på intåg och jag gillar det. Det ska bli mysigt att få tända ljus och mysa hemma med min lilla familj.

Matilda och jag tog barnen till Ikeas restaurang och åt lunch innan vi gick runt i varuhuset och köpte "absoluta nödvändigheter".
Vi diskuterade feminism, feministbloggar och fitt-broscher...

Sen gick vi till Barnens Hus, och där blev jag lurad på en uppsättning nappar eftersom att jag var tvungen att dra mitt kort två gånger för att deras dator la ner. Jag får väl åka dit idag och visa ett utdrag på mitt bankkonto eller nåt. I-landsproblem va?

Vi började dagen med att hjälpa pappa med pappersarbete ;-)

Dejt med bästisen på Ikea. Med Vegas kan man kramas hur länge som helst...

"Ok, nu räcker det..."

Shoppingsugen?

Pippi fick också följa med.


"Vad behövde vi nu? Ljus och nya glas va?"


Vi hittade den här dockan på Ikea.
Måste vara varje feminists dröm. En pojkdocka med rosa kläder ;-)
Tror ni vi dog av garv?
Vegas fick en pojkdocka btw och han var så glad för den. :)
Keila får nöja sig med sina fem dockor hemma. Vi vill ju inte bada i dockor här hemma ;-)

14 kommentarer:

  1. Hejhej! Nu undrar vän av ordning varför den här dockan är en pojkdocka? Är det det korta håret? Jag är nyfiken alltså, upplys mig!

    SvaraRadera
  2. Han har en pillesnopp! Hela grejen med de här dockorna är att de är "pojkdockor" eftersom att det alltid annars bara finns "flickdockor".
    Ändå festligt av Ikea, inte sant?

    SvaraRadera
  3. Hej Danni min dotter har en sån docka. Dock har hon döpt den till Meja, så då e det en kille som heter Meja. Sen så såg jag att man kunde köpa kläder till de där dockorna, bla klänningar. Pojkar i klänning då... ännu ett slag för feminismen haha. Såg dock också att de där dockorna har olika etnicitet. Ännu ett pluspoäng ikea!

    Ville bara säga att jag tycker att det har blivit alldeles enormt idiotiskt uppblåst den här debatten hos dig. Att folk inte kan lägga ner. Läste tillochmed om dig hos bloggkommentatorerna. Snälla fortsätt att klä Kiela i rosa klänningar och låt henne leka med dockor. Om inte annat för att jag älskar att se bilder!

    Kram

    SvaraRadera
  4. jasse som har just sånt hår26 augusti 2011 kl. 11:46

    vad säger att det är en pojke bara för den har kort svart hår??

    SvaraRadera
  5. Läste i ett tidigare inlägg en sak som jag blev lite nyfiken på: '

    "Jag har inte varit föräldraledig för att jag "är i en mall där jag förväntas ta föräldraledigheten".
    JAG SER DET SOM EN STOR JÄVLA ÄRA ATT TA HAND OM MITT BARN.
    Det är ett privilegie att få vårda, uppfostra och älska ett barn. Sitt barn. Pojke eller flicka."

    Det är ju jättebra att du ser det så men är lite nyfiken på om din kille inte tänker på det sättet. Jag menar ser inte han det som en ära att få ta hand om ert barn och ett privilegie att få vårda och uppfostra ert barn? För hade han inte då valt att ta ut föräldraledigheten? Jag menar han går ju verkligen miste om något. Eller?

    SvaraRadera
  6. Ja jissenamma vad detta har fått stora effekter, detta med feministgrejjen. Jag måste erkänna att jag tillhör den lite mer "feministtänkande" sidan men är väl inte så extrem. Jag har en tro på att barnet formas efter samhället och inte har rosa i generna, inte heller att killar har bilintresse i generna, det är ganska osannolikt.

    Därimot tror jag att pojkar och flickos hjärnor har större sannolikhet att luta åt olika håll efterson att kvinnor i alla tider har tagit hand om barn och män har jagat och "löst problem". Väldigt generaliserat men du förstår säkert. Så vad man väljer att leka med för leksaker har nog ändå viss betydelse i många fall men jag tänker som så att om jag får barn någon gång vill jag låta barnen bli dem de själva vill och inte så mycket var de borde bli, och visa detta med att visa att det är normalt att leka med alla sorts leksaker. Jag kommer aldrig i hela mitt liv leva upp till vad jag logiskt sett tror och tänker om hur man formar barn. Jag kommer älska att klä min eventuella flicka i klänningar osv och tror inte att just den delen förstör något för henne. Men jag kommer jobba i andra frågor, prata naturligt om homosexualitet, att man som tjej eller kille kan jobba med vad som helst och andra saker som jag tror de flesta håller med om att man borde. Jag tycker du Danni precis som alla andra ska uppfostra ditt barn efter vad du själv tror på. Därimot tycker jag man ska lära alla barn att vara öppna för att alla är olika så att inget barn blir mobbat i skolan efter hur de ser ut eller har för värderingar. Du gör ett kanonjobb med Keila efter vad man ser på bilder och läser och hon är en välmående och fantastisk fin tös!

    Därimot ser min kille det som ett precis lika stort previlegie att ta hand om våra eventuella barn så där kan jag bara drömma om att få vara hemma mest ;)

    Summa summarum, alla tycker olika, vi ska tycka olika. Jag förstår hur du menar och tycker du ska göra som du gör. Jag älskar denna bloggen och låter inte anledningen att vi har olika tro på hur barn formas göra att jag slutar läsa bloggen eller tycker anorlunda om dig. Du är fortfarande en sjukt snygg superkvinna med den perfekta familjen och det perfekta livet i mina ögon ;) Kram på er!

    SvaraRadera
  7. jasse som har just sånt hår sa...
    vad säger att det är en pojke bara för den har kort svart hår??
    26 augusti 2011 11:46


    Läs!!Han hade en snopp!!!

    Alltså jag töjjar ikke mer =)

    Kraaaam

    SvaraRadera
  8. Hur orkar folk!!! Men jag kan inte låta bli att undra.... Min dotter är 2 år när hon säger till sin pappa att "du e flicka" ska jag då bara låta henne tro det för att det är fel att sätta kön på en människa???
    Det går imot allt jag tror på... Hon har ju FEL och jag som vuxen måste ju berätta för henne att så är ju inte fallet, pappa e en pojke/man. Jag kan ju inte låta min dotter växa upp o tro att alla är flickor alt pojkar. Vad händer den dagen då hon själv förstår och drar egna slutsatser och kommer på att hennes föräldrar har ljugit alt låtit henne tro.

    Nä Danni fortsätt du skriva och klä din prinsessa som du vill. Jag är övertygad om att hon växer upp till en fin och omtänksam tjej.
    Jonna

    SvaraRadera
  9. Roligt att läsa din blogg, hittade hit av en slump :) Att folk orkar hålla uppe denna diskussion ang Keilas kläder o din syn på vad du klär henne i, herregud!!! Låt henne fortsätta ha sina fina rosa klänningar, hon är verkligen en liten docka o supersöt:)

    Förresten, känner igen Matilda, vi bodde i samma gata i "Wellington"

    /Malin med 3 små busfrö

    SvaraRadera
  10. Läs och fundera en stund! http://www.umo.se/Jag/Forestallningar-om-kvinnligt-och-manligt/

    Allt gott,

    Sara

    SvaraRadera
  11. Ville bara säga att Magdalena Graaf länkar till din blogg i sitt senaste inlägg :)

    SvaraRadera
  12. Vilken härlig blogg du har! (Hittade hit från Magdalena Graaf som länkar till dig.) Har kollat runt lite och undrar; vad jobbar din man med eller är han föräldraledig med er galet söta dotter? Hoppas du och de dina får en mysig helg!

    SvaraRadera
  13. Faaast, vart är snoppen? Min dotter har en exakt likadan & allt den har är en navel & bröstvårtor.

    SvaraRadera
  14. Män... Kvinnor, same shit....
    HELL NO!
    Förstår ni inte att ni, NI som håller på med era påstådda vetenskapliga bevis hit och vetenskapliga bevis dit, samt er statistik: det ÄR SKILLNAD på män och kvinnor. Vi FUNGERAR INTE på samma sätt. Om inte annat så för att min man skrek precis åt alla dessa feminister (efter läst era kommentarer till Danni) eller vad de vill kalla sig för: Vi drivs av testosteron FÖR FAN!!! Och kuven kvinna som jag är, så lyssnar jag ju på min man...
    Om ni inte tror mig. Vem är det som håller på att diskutera rosa, blått. Murra, snopp. Ett FÅTAL av kommentarerna är män, resten är vi. Vi kvinnor! Vi fungerar olika på så många sätt!
    Som Danni har skrivit om djuren, det ligger t o m i deras DNA att agera på olika sätt om du är hane eller hona. DET kan inte er satans vetenskap motbevisa.
    Och fy fasen vad tröttsamt att läsa "ni är inte pålästa" Pålästa om vad exakt?? Att mitt barn far illa av att jag klär henne i rosa? Att HON blir mobbare och fnissar åt andra (skrattar åt pojkar i rosa tröjor när hon blev äldre, som den frälste skrev...) Det är bullshit. Den dagen jag vill bli påläst av litteraturen som dessa typer skriver om. Det är den dagen jag öppnar och plöjer koranen eller bibeln. Det finns bevis där också vet ni. I religionen. Och det är bullshit, skitsnack rakt av enligt min mening. Precis som den litteraturen som vissa av kommentatorerna här, präglas av. Här kan ni få vetenskap som jag kan sätta mitt liv på: DET ÄR SKILLNAD PÅ MÄN OCH KVINNOR. Punkt och jävla slut. Dessa "pålästa" feministerna kan väl sluta att gömma sej bakom deras böcker, vetenskap och statistik. Jag blir lika fly förbannad och arg att få denna propagandan påpackad på mej, som när Jehovas vittne eller dylikt ringer på min dörr och försöker pracka på mej deras skit. Jag stänger av och blir förbannad för det är så tramsigt, och så fel. Danni visade ett inlägg på hennes dotter och en docka. Dannis lilla Keila lekte med dockan, vilket Danni beskrev i sitt blogginlägg. Inte mer inte mindre. Och DET spinner ni loss på. Tvi fan för såna som LD och dess anhängare. Och i denna värld ska JAG fostra mina barn. Usch. Och ni känner inte ens henne och någon skriver "stackars flicka som har dig som mamma" DET är vad jag kallar mobbning.

    Jag cieterar en klok människa som ville mig väl och stötta mig en gång när jag var upprörd efter att ha ofrivilligt kommit i kontakt med sådana här människor: "Lilla gumman. Sådana kan du ju inte bry dig om. De är utstötta utav samhället".
    Ja, så är det. En simpel minoritet. En sorglig, bitter sådan. Med alldeles för mycket fritid.
    Gör något annat. Åk iväg och hjälp utsatta orangutanger. DET är åtminstone givande för de flesta, och det kommer säkert att ge även er frid i själen att äntligen göra något nyttigt.
    Hälsningar Från Maria som inte känner Danni överhuvudtaget.

    SvaraRadera