onsdag 24 augusti 2011

Godnatt kära vänner

Vilke dag i bloggen.
Besökarstatistiken sköt i taket. Thanks ;-)
Jag är helt slut av allt läsande. Alla åsikter. Alla påhopp. Alla grodor och allt skitsnack.

Nu ska jag sova och när jag sovit ska jag vakna och när jag vaknat ska jag lägga mig brevid Keila i soffan och lyssna på när hon dricker sin välling och så ska vi se på Pippi, världens starkaste lilla flicka.
Precis så som jag hoppas att min lilla flicka ska bli.

Godnatt.

23 kommentarer:

  1. Jag hittade hit tack vare en länk som intresserade mej. Jag tror att du är världens bästa mamma för ditt barn och menar absolut inte att du gör fel, men det skadar inte att vara medveten. Jag kan inte säga att jag kan det här med genus, har aldrig haft intresset förut heller, men ju mer jag läser, dessto mer förstår jag att det fortfarande är viktigt att jobba för att tjejer och killar ska växa upp på samma villkor. Du har ju en öppen blogg och då kan det faktiskt bli såna diskussioner, fast man inte vill. Statistiken skjöt ju iaf. upp i skyarna;)
    Huvudsaken tror jag, är att vi vad vi än tycker, måste vi förstå att det är okej att tycka annorlunda och försöka vara medvetna
    i våra val i livet.
    Önskar dej en fin dag!

    SvaraRadera
  2. Stå på dig! Det är självklart du som har rätt och inte alla rabiata människor som bara hoppar på dig. Du vet vad som är bäst för din familj och dina barn :)

    Det är vansinnigt att genusfolket ber andra att läsa på för att bli lika upplysta som de är, ungefär som starkt religiösa sätter sig över alla som inte tror på samma sak.

    SvaraRadera
  3. Hej! Hittade hit från bloggkommentatorerna, och ville bara säga att jag tycker som du. Det är väl klart att man som mamma vill det bästa för sitt barn! Och jag tycker att det är lite konstigt när allt genus-snack går överstyr. Varför är det ok att tvinga en tjej att leka med bilar, men inte att tvinga på en klänning? Tvång som tvång eller? Jaja, ärsch. Jag ville inte gå in på det, utan bara säga att jag håller med dig. Och det är faktiskt lite jobbigt att det ska vara lite tabu med att ha en tjej som helst leker prinsessa och med hästar. Fast hon faktiskt fått välja det helt själv.

    Ha det fint, och det är en väldigt fin blogg du har! :-)

    SvaraRadera
  4. Hittade dig via bloggkommentatorerna och jag blir verkligen mörkrädd. Du skrämmer mig :S Snälla.. du måste läsa genusvetenskap. Du kan inte låta din dotter växa upp i en rosa liten prinsessvärld. Vidga dina nyer, se att samhället inte är rosa eller ljusblått längre låt barnen vara individer och inte kön. Låt dem växa upp och hitta sina egna intressen, låt dem bli självständig individer.

    SvaraRadera
  5. Men herregud låt Danni vara! Hon fortsätter att blogga som vanligt ändå så ska folk komentera!!!! Alla är vi olika och tur är väl det hur skulle vårt samhälle annars sett ut..... Jag har själv en dotter i 2 års åldern som har lika mycket bilar som dockor. Lika mycket jeans som klänningar och hör o häpna, Hon väljer SJÄLV att leka mest med sina dockor, klä på sig sina klänningar och låna mammas smink.
    VARFÖR jo för att hon e en tjej hon har en kisselina... Stå på dig Danni du är en fantastisk mamma. Kram mamma Jonna en KVINNA som älskar bara kvinna.

    SvaraRadera
  6. Men snälla människor, finns det inget mer väsentligt att diskutera än detta hela livet? Ja menar, allvarligt talat. Är inte hon kvinna och ansvarstagande nog att uppfostra sitt barn själv? Varför ska folk lägga sig i det? Börjar bli lite väl patetiskt. Om nu hon vill uppfostra sin dotter i en rosa värld, låt hon då göra det? Vad är problemet, vilka är ni att bestämma hur hon ska leva sitt liv? Vilka är ni, att ha fördomar om henne? Kommentarerna i hennes blogg är ju djupt beklagliga, man funderar ju på vad vissa har för skador i hjärnan.....allvarligt talat. Vem ska betämma vem som har rätt eller fel? Vi ska sträva efter jämnlikhet och att män och kvinnor är lika, men många av er FEMINISTER drar det för långt, genom att kalla allt som inte passar in eran värld, som sjukt, stört, idiotiskt och farligt. fan släpp sargen och kom in i matchen, allt är inte svart eller vitt, jävla pajasar.

    SvaraRadera
  7. anonym1:
    men snälla själv, mörkrädd blir man för dig. Danni skriver ju att hon inte tvingar på Keila sakerna, hon väljer de själv. Keila har tillgång till både dockor och bilar, men hon ska väl få leka med det hon själv vill? Förstår mig inte på er genusexperter och feminister, ni drar det för långt.....allt är inte svart eller vitt, precis som att allt inte är rosa eller blått, men att komma hit och klaga över hur Danni uppfostrar sin dotter, mår du bättre av det? Mår du bra, av att kräka ur dig massa åsikter, mår du bra av att lägga dig i saker du inte har o göra med? Är du en elak människa som gillar att spy ur dig skit och trycka ner andra eller? Vad är ditt mål? Använd gärna ditt namn, om du nu vågar stå för dina åsikter!

    SvaraRadera
  8. Sara, varför tror du att vi genusmedvetna tvingar våra barn?

    SvaraRadera
  9. Oj, vilken härlig bild!
    Jag har en femårig flicka som fortfarande gillar att somna medan vi håller handen.
    That's me... and she.

    Å jag är man.

    SvaraRadera
  10. Jisses i min lilla låda vilken fantastiskt söt dotter ni har! Och jag håller med dig - låt alla får göra som dom vill! :D

    SvaraRadera
  11. Ja det går inte att välja något annat alternativ än Anonym om man inte har en egen blogg. Jag heter Malin och bor i Jönköping vad mer vill du veta liksom? Jag står för mina åsikter...Du har rätt med en sak, att vi ska sträva efter att män och kvinnor "är lika". Tror du att det blir så helt ärligt, om alla klär på sina små flickor prinsessklänningar med tiaror och gärna små rosa söta klackaskor som finns nowadays för 3 åringar. Så fortsätter vi att packa på pojkarna star wars, spiderman m.m. Vi ger pojkarna utmaningar och tycker det är normalt om de klättrar tre meter upp, de springer runt och fäktas med svärd men vi bäddar in flickorna i bomull för de kan ju faktiskt trilla ner, de måste vara försiktiga de är ju så ömtåliga. Skulle flickan börja fäktas är hon en "pojkflicka" och så försöker man ändra på henne. Detta är inte lögn, gå till närmaste lekpark och observera hur pojkar och flickor blir olika bemötta och tillrättavisade. Är det en sån värld vi vill att våra barn ska växa upp i?

    SvaraRadera
  12. Oj... Människor som du skrämmer mig verkligen. Kunde du ha missförstått genus mer? Nej. Jag kan inte annat än att tycka synd om dig. Det värsta är att du nog aldrig kommer att begripa varför. Men lycka till!

    SvaraRadera
  13. och jag måste fråga en annan sak, varför tror alla att bara för att man är genusmedveten så är man feminist? Har ni koll på det svenska skolväsendet eller? Alla oavsett lärarexamen läser genusv.alt genuspedagogik, beteendevetare läser, socionomer mfl. Den dagen ni skaffar er en utbildning (högskola/univ) så kommer ni förstå... hoppas bara det sker snart för det är ju trots allt vår framtid det handlar om. Det är era barn men de värderingar ni ger dem påverkar inte bara dem själva och eran lilla ljusrosa bubbla...

    SvaraRadera
  14. Feminism är en politisk rörelse för kvinnors fulla ekonomiska, sociala och politiska likställighet med mannen.

    Punkt.

    SvaraRadera
  15. Anonym Malin!!! Så mycket kan du om att blogga så du inte ens vet att man kan skriva sitt namn fast man inte har en blogg !! Skaffa dig en egen blogg som du kan skriva allt ditt trams på för på denna bloggen vill vi varken höra eller lära oss om ditt piss ! Jag har själv ingen blogg konstigt att jag ändå kan skriva mitt namn !!

    SvaraRadera
  16. Sötisar <3
    jaa så klart tvingade jag henne ;)

    SvaraRadera
  17. Danni tycker din blogg är jätteskoj att läsa fortsätt skriva om er och vad nit hittar på om dagarna! Kram Jenny

    SvaraRadera
  18. Men pippi har ju inte klänning? :(((

    SvaraRadera
  19. Jag trillade också hit från en länk i en annan blogg.

    Vet du, jag tycker det hade varit intressant att få veta hur du ser på saken efter att du (och många av dina läsare tydligen) läst lite om genusvetenskap och sen givit din (sin) syn på saken. Det är inga "farliga" saker, och inget stort att tänka på. Bara sånt som att behandla barnen lika oavsett kön!

    Om din flicka vill ha rosa klänningar och dockor är det HELT OKEJ! Bara du är medveten om vad det KAN ge för signaler till andra och därigenom deras respons mot din lilla dotter :)

    Vänliga hälsningar!

    SvaraRadera
  20. Hej.

    Jag hittade hit via en annan blogg.
    Jag har inte läst längre än "gästinlägget" med Rasmus (?), men kände att jag redan här behöver få ur mig den våldsamma reaktion jag fick. Jag kan tänka mig att den dag jag får barn att jag kommer att variera färgen på kidsens kläder, men för den sakens skull innebär det inte att min dotter skulle förvägras rosa, och att min son skulle förvägras militärfärger. Jag antar att jag är feminist på ett sätt. Jag är inte heller helt nöjd med hetsen om flickor och pojkar, men det jag har fått fram av din blogg är helt.. Jag försöker gång på gång att inte nedvärdera responsen du fått - jag försöker att se nyktert och inte dömande på den, men det blev svårare än vad jag trodde. När jag såg bilden och läste om pippi (alltså det inlägget jag skriver under) så kände jag bara - amen vafan! min unge ska fan bada i rosa hon också! För ja, det ligger en viss betydelse i färgen på kläderna pga att vi fått det till det. Men med dig som mamma så har du nog ingenting att oroa dig för. Jag tror att barn har förmågan att ta efter sina föräldrar och bli självständiga och självsäkra trots att de växt upp med rosa klänningar. Du är ett föredöme tycker jag. Du har den självklara säkerheten och jag tror snarare på monkey see, monkey do-principen snarare än "jag har en rosa klänning - alltså är jag förtryckt och borde stå framför spisen". Hmm, det här skulle låta sjuka eftertänksamt och klokt, men trots att din blogg inte rör mig så blev jag otroligt ledsen och uppgiven för vad folk uppenbarligen skriver till dig. Din dotter kommer att bli världens starkaste tjej. Hon kommer att vara självständig, självsäker och tuff - med hjärtat på rätt ställe. Varför - för att du verkar vara sån. Hon kommer att bli allt annat än skör. För är det någon som lär henne om hur man står på sig och att vara den man är och att vara trygg i sig själv så är det för att du har lärt henne det. Det här verkar bli världens längsta kommentar (sorry), men jag blev akut tvungen att skriva av mig. Inte låter det klokt heller haha. Men allvarligt talat. Du är den med skinn på näsan, med den givna säkerhet och trygghet man behöver. Tror att du kommer undan med att klä din dotter i rosa. Hon lär ändå bli hulken när hon blir stor (hm, e hulken är väl grön, jättestor och elak - skitsamma, hon blir stålmannen/kvinnan (haha) ).

    She'll be just fine. Pga dig.

    SvaraRadera
  21. Stackars dig Danni!
    Min syster uppfattar mig som en rab.feminist och ringde mig för att berätta om din fina blogg och alla hemska kommentarer du fått! Oh jag säger som en väl påläst gammal genusvetare (började läsa 99 och inte nu när genusvetenskapen dessvärre ibland blivit populärlitteratur). Att läsa genusvetenskap innebär inte att vara mer upplyst utan bara mer påläst,speciellt när man skriver kommentarer som du fått här. Visst har du annorlunda åsikter än mig men för den skull tror jag inte att du är en sämre mamma utan en förvirrad precis som jag, för att uppfostra barn är inte lätt. Men många av de kommentarer du fått skulle jag vilja kalla för rasistiska (antar att de som anser sig så genuspålästa vet vad jag syftar på dvs inte betydelsen man gett efter andra världskriget).
    De kritiserar dig för att ha fallit för "flicka och det förtryckande rosastuket" men tänker inte på att de själva reproducerar de tänkandet när de aktivt tar avstånd från "den" världen. För vad är det de tar avstånd från och till? att jeans och grönt är bättre? och vad symboliserar jeans i vår könsuppdelade värld?
    När jag pratar om rasistiska kommentarer menar jag just sådana som att vara "mörkrädd för sådana som du", dvs att vara mörkrädd för inte politiskt korrekta personer med en annan bakgrund? En minoritet i Sverige(för du Danni skriver inte politiskt korrekt precis utan snarare vad du känner för)! För många gånger är många i Sverige duktiga på att vara politiskt korrekta. Vi har i Sverige tid att vara politisk korrekta med våra relativistiska aktioner i trygga Sverige. Jag skulle vilja se dessa mörkrädda personer i andra delar av världen! För alla dessa föräldrar till barn som exempelvis Storm utgår, enligt mig, från att världen är den lilla värld de rör sig i. Tidigare var jag nog som dessa mörkrädda personer som skrivit till dig. Jag kan berätta till deras glädje att jag alltid undvikit rosa, kunde inte undvika det helt och hållet för man får vara tacksam och använda de kläder som man med kärlek fått i present. Här i Buenos Aires, Argentina har det hänt (och det väldigt ofta)att min dotter ibland haft rosa klänningar och ändå fått frågan: - är det en pojke eller flicka? och vet ni varför jo av två anledningar 1) hon har inte hål i öronen och 2) vissa har inte den ekonomi som ger möjlighet att välja färger utan man sätter på barnen de kläder som finns.
    Visst är kläder viktiga men viktigare är barnet i dem. Att inte vilja könsbestämma barnen genom namn eller undvika vissa kläder så identitetsbestämmer man över de ändå. Det kallas för kreationen av annorlundaskap.
    ok jag skulle kunna skriva mycket mer men min dotter kallar på den mänskliga kylskåpet: mamamamamama det är dags för amning (brukar skämta så för det är en så stor grej för många att amma ; ) ohh de kommer kolla på mina bröst!!!! ja jag vet en som kommer bli arg!)
    kramar
    M

    SvaraRadera
  22. Det var en väldigt bra och fin kommentar tycker jag Moika! Oavsett vad vi tycker om varandras åsikter är det ALDRIG okej att häva ur sig elakheter.

    Jag tror att en av anledningarna till att feminismen i många kretsar har (ett oförtjänt?) dåligt rykte är pga av de högröstade vi-har-rätt-du-är-dum-i-huvet kvinnor som hugger varann i ryggen istället för att stötta.

    SvaraRadera