torsdag 9 februari 2012

Thai or NY?

Idag har Keila och jag hälsat på på mitt jobb på basen på Kastrup.
Vi skrev under lite papper och snackade med Naja och de gravida vid hennes bord.
Keila skötte sig som vanligt och impade på mina gravida kollegor (som för tillfället jobbar på marken).
Därefter har vi hjälpt moster "Oulla" med flytten till hennes nya lägenhet. Det kommer bli så fint och mysigt när allt är på plats.

Vet ni, jag är en sån tjej som kan leka många. 
Jag utesluter aldrig någon av den enkla anledningen att det kan såra någon. Jag bjuder hem allt och alla för att ingen ska känna någon utanförskap. Jag anser mig själv ha den underbara egenskapen faktiskt. Jag är så jäkla glad att jag är sådan att jag på det sättet har vunnit så många vänners hjärtan och andra runt omrkring mig som tycker det är så häftigt när jag bjuder in en bruten vinge på nyårsmiddag, någon jag egentligen inte känner eller träffat särskilt många gånger men jag tyckte inte hon och hennes lilla son skulle sitta ensam på en högtidskväll, eller ett par som inte har någon rolig fest att gå på. "Men kom till oss, här blir det fest! Vårt hem är öppet för alla. Alla är välkomna!" Två par bjöd jag in i sista stund i år bara, så att Henrik fick fixa och komplettera middagen ett par gånger. ;-) 

Min mamma är likadan. Jag minns hur hon bjöd in vänner till oss barn, eller vänner till våra kusiner till och med, som inte hade familjer eller familjer som brydde sig, att fira jul med oss. Det fanns nästan alltid någon med som inte tillhörde familjen men som när de lämnade sent på kvällen sa att det var precis så mamma fått dem att känna. Att de tillhörde.
Är det något jag ska lära min flicka så är det att dela med sig, av vänner, tid och vänskap. Hon får aldrig, aldrig utesluta någon. Jag hoppas hon tar med sig detta från mig som jag gjort av min mamma...

Det är vid sådana tillfällen min snällhet sig en knäpp på näsan och jag blir jätteledsen. Jag har varit så ledsen idag för att jag är snäll och dum och tror så mycket om människor och låter mig påverkas av onödiga grejer...

Jag tror jag tar lite av mitt feta bankkonto och bjuder Henrik och Keila till Thailand eller New York. Bara för att jag kan...

Som lite plåster på mitt sårade "andra-klicks-hjärta". 


"Bappar" med napparna...

Världens sötaste Keila köper matta till moster Oulla på Ikea.

"Däää eeee pappaaaaa!"


Tåg till CPH.
Där fick vi titta på "plyplan" up close!
Mammas kaptenskollegor blev kära i Keila. 

12 kommentarer:

  1. Emma (samma Emma ;-)9 februari 2012 kl. 23:56

    WORD!!! And AMEN to that...

    SvaraRadera
  2. Bra där. Du skriver bra och bjuder på dig och din familj i en tänkvärd mix av lite lyx o flärd och smärta och sorg.

    SvaraRadera
  3. Bra och fin egenskap Danni💜

    Har keila NUK napp? Ser ut så jag har fastnat i napp träsket , slutade med minsta strl på MAM precis skulle gå och köpa en strl större på alla nappar och insåg att det fanns hur många olika märken som helst och sen dessutom fanns det i varje märke 10 olika varianter. Hur """ ska man veta vilka som är bäst egentligen?! Apoteket säger en sak nån annan nått annat. Men gick till Storken här och då sa hon helt klart NUK.

    Så nu testar vi. Inte för att det kommer synas om det är någon skillnad , ha ha!!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Godhet vinner ALLTID i längden även om man åker på käftsmällar ibland. Klart Keila kommer ärva din fina egenskap! Ofta är det avundsjuka människor som stjäl energi och får en att må dåligt.
    Asså, hur jäkla fin är inte Keila i sin fina kappa och skor!

    Trevlig Helg!

    SvaraRadera
  5. Ida (mamma till William)10 februari 2012 kl. 09:10

    Helt rätt är själv så trött på sånna tramserier. Vuxna människor som viskar och snackar skit. Usch!..
    Jag har aldrig förstått det där med att bara bjuda in vissa men inte andra.... :) :)

    SvaraRadera
  6. Fortsätt att vara som du är Danni, den egenskapen är mer värd än allt guld i världen. Att få någon att känna sig behövd, att få tillhöra någon är något av det finaste man kan göra. Så keep going, Danni.
    Pussa goa, söta Keila, härliga bilder och hälsa Henrik så mycket.
    Stor go kram.
    Essie

    SvaraRadera
  7. Ida, vet inte riktigt om det är så det är för mig men jag beklagar om du råkat ut för skitsnack. Det är bara osäkerhet. Osäkra människor. Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  8. Danni!! All heder år dig. Jag funkar på samma sätt och vi har haft alla möjliga konstellationer på olika fester och högtidsdagar. Har fått många underbara vänner på köpet. En del har fallit bort pga av div avundsjuka mm. Dessa ska man låta vara bortplockade då de bara stjäl energi.Fortsätt på samma sätt genom livet och du kommer att vara lycklig. Låt din familj komma i första hand allt det andra löser sig på vägen. 1000 tack för en underbar blogg.

    SvaraRadera
  9. Nä vet du va! Skicka personen ifråga till mig så ska jag giva denne på moppo!! Och åk till Thailand, litta värme skadar aldrig!

    SvaraRadera
  10. Nä vet du va! Skicka personen ifråga till mig så ska jag giva denne på moppo!! Och åk till Thailand, litta värme skadar aldrig!

    SvaraRadera
  11. Tycker du verkar precis lika härlig som du beskriver diig själv!
    Stor kram å trevlig helg, Ida

    SvaraRadera
  12. Vilken underbar mössa!! Vart är den i från?

    SvaraRadera