söndag 14 november 2010

Kadebadebar!

Hela helgen har Keila och jag varit hos mina föräldrar och myst eftersom att Henrik jobbat.
I fredags körde vi ner lagom till middagen och på lördagen körde mamma, jag och Keila till Höllviken för lite fika och shopping och sen köpte vi middag med oss hem och jag lagade maten och stod för vinet. Det blev vinkokta musslor till förrätt och fårostgratinerad fläskfilé med rostad potatis till huvudrätt.
Vi passade Vendela också så smågrodorna fick bada ihop och hade så roligt i vattnet.
Vendela hjälpte beeejbeeej med schampo och sköljde av hennes hår, hehe.

När barnen somnat (och pappa) och mamma och jag satt i soffan och hörde vi hur det dunsade inne hos grannen. Det har inte bott någon där sen i somras och huset ska ut till försäljning så vi blev förvånade.
Jag rusade ut på gatan för att se om det lös där inne. JAG!? Jag som är rädd för min egen skugga... Vad tänkte jag på? Jag såg inget så vi ringde polisen eftersom att det lät som om någon rev hela huset där inne.
Fyra polisbilar och en pikébil kom farande i allén och det vimmlade helt plötsligt av poliser med dragna vapen! "Tänk om det inte är någon där" sa jag till mamma. "Piiinsamt!"
Men visst hade där varit någon, dem hade gått loss bland flyttlådor och tagit sig in via TVÅ fönster på baksidan. Så vi drog alltså inte ut poliserna från deras kaffepaus helt i onödan. Några polisbilar körde runt kvarteret för att se om man såg någon men de har antagligen suttit och tryckt någonstans för de måste har varit i huset när polisen kom... Kändes riktigt läskigt att veta att någon rotat igenom huset på andra sidan...
Alexandra och jag stod utanför på gatan och tittade på hur poliserna jobbade och plötsligt for alla ner i källaren på huset och ropade "Polis!", då sprang en polisman förbi oss med en dragen pistol och Alex och jag for fnittrande och lite(!) vinpåverkade in. Rädda som harar! Haha.

Vilken kväll! Action på hög nivå.
Sent inatt fick jag ett sms av Henrik:
"Är hemma nu. Ska sova en lite sen kommer jag ner till brottsplatsen..."


Redo för en tur till Höllviken i nya RL-koftan och mössan.

Badar kadebadebar som jag och Alex sa när vi var små...

1 kommentar:

  1. Hej! Vi är tre tjejer som går i Jensen Gymnasium Västra i årkurs tre och vi läser kursen Ung Företagssamhet. I den kursen är uppgiften att starta ett eget företag, på riktigt!

    Vår affärsidé är att tillverka en specialdesignad napp där en del av vinsten ska gå till Hjärtebarnsförbundet som arbetar för att hjälpa hjärtsjuka barn.

    Det skulle vara jätteroligt om du kunde kika in i vår blogg, ufnappen.blogspot.com, och kanske tycka till lite om vårt företag samt ge lite tips då du är mamma och vet vad du vill att ditt barn ska ha för typ av napp.

    Tack för hjälpen!
    UF-nappen - Julia, Elin och Caroline

    SvaraRadera