tisdag 9 november 2010

At home

Idag tog vi en lugn hemmadag. Keila har velat äta FYRA gånger inatt. Det har hon inte gjort under hela sin livstid! Jag är chockad och det är Bibbi också. Vi är inte vana vid att bli väckta mitt i natten sådär... Visserligen är det bara lite gnäll och när hon fått mat så somnar hon om igen.
Men Keila har inte varit sig själv de senaste dagarna. Tillväxtperiod? Tänder?
Idag har vi lekt på lekmattan och busat i gåstolen och alldeles strax ska vi vila middag men först blir det torsk för lilla madam. Första fiskportionen faktiskt.

Jag har försökt introducera välling till lillaskruttan men hon bara grimaserar, som om det är bajs på flaska jag försöker ge henn,e och så spottar hon ut det igen. Keila älskar sin mat, äter en hel burk till lunch, och gröt är storfavorit, en portion på morgonen och en på kvällen och där emellan ammar vi. Men nu vill jag gärna avveckla amningen men det går ju sådär när hon vägrar välling.
Vad ska jag göra? Hilfe bitte!

Tiiiittiiiiitt...

Mamma, ser du mig nu?


Gåstolen är en lifesaver, den ger mamma tid att duscha, bädda sängen och tömma diskmaskinen!

Vad ska vi nu göra mamma?

8 kommentarer:

  1. Amen hon är såååå söt!!

    Elias vägrar fortfarande välling! Han gillar nog inte konsistensen!
    Testa modersmjölksersättning istället.
    Elias äter NAN 3 nu, och den är från 9 månader, och den accepterar han. (på morgonen iallafall, han har börjat vägra den på kvällen igen) Men testa NAN 1 eller 2.
    Annars kanske det är flaskan hon inte gillar? Eller fel storlek på nappen. Jag gjorde det misstaget med Elias, hade för litet hål!
    Testa en annan sort. Jag har DR Brown flaska du kan få om du vill, så kan du ju bara köpa nya nappar. Den är lite bökig med alla delar som ska diskas, men vad gör man inte för dom små liven! Hört att MAMs flaska också är poppis.

    Ja, det var bara lite tips!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ida - mamma till Ebba och gravid i v. 209 november 2010 kl. 20:27

    Testa olika vällingsorter. Sempers välling smakar bajs om man jämför med Nestle och Nestle har fullkorns-, majs- och havrevälling. Vi gav vår lilla tjej Nestles "God natt välling" som var havrevälling, den fick hon länge tills vi upptäckte av en ren slump att det var just den som gjorde henne stenhård i magen. Då böt vi till fullkornsvälling och nu är Ebba så nöjd och hon har inga problem med lilla magen längre heller.

    Hoppas ni hittar nåt som lilltjejen gillar! :)

    SvaraRadera
  3. Sötaste sötaste lilla prinsessan :)

    SvaraRadera
  4. Hoho taaack! Ja du ligger ju redan bland mina favoriter, kanske du såg =) Jag har varit lite småanonym haha, vill inte packet ska hitta till bloggen, de som säkert hälsar glatt när vi ses men sen sitter o snackar skit och kommentarar taskigt anonymt, men de får väl snart nys om den de också. Lösenord känns lite tråkigt. Kraaaam!

    SvaraRadera
  5. Funkar inte rom å cola?

    SvaraRadera
  6. Skit i vällingen och ge keila ersättning istället. Välling kan funka om man blandar ersättning och välling också. Vi kör på semper här hemma, men jag gillar NAN bättre, men inte damen! Hoppas ni hittar en lösning. Kram

    SvaraRadera
  7. Hon är så underbart söt - kan inte sägas förmycket..!
    Tack för din kommentar, vet att när jag såg alla gravida efter jag själv varit gravid med Olivia så ville jag oxå vara det igen. Nu när man är i vecka 30 o känner sig sådär otymplig så är det inte lika spännande. O veta att man ska bli större - ja ;)
    Hoppas lilla K börjar dricka välling snart - Olivia gillade inte heller alls i början!!
    Kram

    SvaraRadera