torsdag 10 maj 2012

Chickenpox

Så var det vår tur att få chickenpox. Precis exakt idag. Kunde det inte väntat till hösten liksom? Nä, just exakt nu denna månaden när all skit händer...
Ibland undrar man vem det är man retat upp som gör voodoo på oss.

Skitsaksamma, alla barn ska ju ha det och när Henrik ringde mig på sjukhuset innan idag och berättade att han trodde Keila fått vattenkoppor så var min första tanke, "Hoppas inte Julian får det!".
Någon gång ska han ju ha det men det hade varit fint om han sluppit nu. Han lär ju inte få komma in på sjukhuset så länge han smittar.. Eller? Någon som vet? Tänker bara på att han får träffa sin mamma när helst hon vill se honom.

Keila har än så länge fått väldigt lite men jag fasar för morgondagen. Det lär ju slå ut fler inatt. Jag hade själv inte överdrivet många och inte Henrik iheller. Spelar sånt in? Ärver man antalet vattenkoppor från päronen säg?
Vendela hade till förbannelse. Det var så synd om henne stackarn och dessutom fick hon nya blåsor i de gamla torkade. Jäkla märklig sjukdom. Skönt att det är en sådan som går över för att sen aldrig komma tillbaka.
Tänk om cancer varit så...

Tusen tusen och åter tusen tack för era fina tankar, ord och kramar i förra inlägget. Jag har varit hos Sophie idag och berättat om det. Och "Oj!" var hennes kommentar när jag berättade antalet människor som suttit ner och skrivit om henne och till henne. Underbara är ni!

Nu ska Henrik och jag se en film och sen ska jag lägga mig. Jag hoppas så att jag ska få sova inatt eftersom de senaste nätterna varit helt sömnlösa. Jag får inte ro i kroppen. Jag är livrädd för att telefonen ska ringa mitt i natten och det hugger i hjärtat när jag stannar upp och tänker efter. Tänker på vad som händer. Vad som håller på att hända...

"Tears are words from the heart that can't be spoken"

Godnatt alla fina läsare där ute.

20 kommentarer:

  1. åh vad jag gråter för er skull, för sophies skull, julian.. din bror.. för de långa ögonfransarna.. all värme till er alla och håll varandra hårt i händerna i all evighet!!

    SvaraRadera
  2. Har inte läst din blogg på väldigt länge gamle vän. Har själv slutat blogga så då blir det lite så.
    Att Sophie äe så sjuk är så fel, så hemskt, och så orättvist att det finns inte ord som kan förklara.
    Det gör so ont i hela kroppen, tårarna trycker på och ångesten sprider sig i venerna från topp till tå och man vill bara skaka av sig den.
    Jag är tacksam för att jag kan skaka av mig denna mardröm, och min kärlek sänder jag till Sophie som måste leva den.
    <3

    SvaraRadera
  3. krama om Sophie och krama om varandra...tillsammans ÄR ni starka!!!

    SvaraRadera
  4. Tänker ofta på Sophie och Er runt henne. Alla ord är för små. Men om tankarna bar er skulle ni ha svävat iväg till ett bättre land, där alla får leva och bara ha varandra och älska varandra, ingen cancer och ingen smärta! Om vi kunde skulle vi hjälpa er!

    SvaraRadera
  5. Ja de där vattkopporna... Även vi upptäckte detsamma här ikväll och undrar också hur sonen ska se ut i morgon. Tips om hon för mycket klåda : tavegyl + xylocainsalva (kolla med 1177 först kanske). Vi är många som tänker på både Sophie men även på alla er runt om henne <3
    Hoppas natten blir hyfsat "kli fri". Varm kram anwi

    SvaraRadera
  6. Tänk att ha en sådan vän som du! Du skriver så kärleksfullt om Sophie, hoppas att Sophie har det så bra som hon kan med all smärta. Hoppas på mirakel, kram

    SvaraRadera
  7. Potatismjöl hjälper också bra när kopporna kliar.
    Hoppas att ni får sova gott inatt.
    Sänder många varma kramar till er alla.
    Cancer borde inte få finnas...
    Kram K

    SvaraRadera
  8. Trogen läsare som följer er mardröm.. Jag blir mållös av allt hemskt ni blir utsatta för och finner inga ord.
    Tänker på er!

    SvaraRadera
  9. Danni! Totalt ofattbart, finner inga ord! Har följt Sophies blogg och tog förgivet att ni alla skulle få ett lyckligt slut. Ett alternativ finns ju inte... jävla cancer!! Tänker massor på er alla o finner inga svar varför man ska behöva gå igenom detta! Beklagar innerligt o skickar många kramar o tankar/My Lindh

    SvaraRadera
  10. Usch så tråkigt med vattkopporna! Såg att någon tipsade om Tavegyl, det kan ha förslöande effekt på barnen vilket kanske inte är så kul så jag hade istället använt pocxlin. Finns på de flesta apotek o tar bort klåda o torkar ut kopporna snabbare.
    Hoppas Keila slipper lindrigt undan.
    När det gäller Julian, jag tror inte att de kommer vara omänskliga att de inte låter honom hälsa på sin mamma. Vi hade tom anhöriga med MRSA som fick komma o hälsa på så jag tycker inte att vattkoppor borde vara nått problem. Det får det ju bara inte vara!
    Kram!

    SvaraRadera
  11. Sandra med barnen Oliver och William10 maj 2012 kl. 22:45

    Tusen kramar till er alla!
    Ni finns i mina tankar varje dag!!!


    //Sandra

    SvaraRadera
  12. Tänker på Sophie och skickar massa kramar till henne <3
    kram Mona L

    SvaraRadera
  13. Hoppas hon slipper allt för många. Malte hade ganska mycket. Noel fick en sju-åtta stycken när han bar liten men han fick det igen när Malte fick det. Så frågan är om det var det första gången...mitt råd är kylbalsam och får hon mycket klåda så försök få utskrivet tavegyl mot det. Hjälper bra. Tror inte man ärver däremot verkar det bli fler och jobbigare ju äldre man är. Kram!

    SvaraRadera
  14. Det finns vaccin mot det på tal om Julian. Jag vaccinerade min dotter, fråga en smittskyddsläkare eller googla.

    SvaraRadera
  15. Sophie är i mina tankar, många, många gånger om dagen, med böner om att hon ska känna sig trygg och älskad, utan smärta, att det ännu finns goda stunder. Likaså att ni omkring ska känna stöd och kraft.
    Kramar Åsa ( Sophie är kusin ,med mina barn)

    SvaraRadera
  16. Hoppas att ni fick en hyfsad natt trots vattenkoppor och jobbiga tankar. Ett gammalt husmors tips är att lägga potatismjöl på kopporna. Svalt och skönt. Sen är det skönt att vara i vatten oxå. Så blir de jobbiga, låt henne bada. Hoppas verkligen att Julian klarar sig. Tänker på er hela tiden.

    SvaraRadera
  17. Nu sitter jag här med tårar i ögonen igen.. dina texter träffar verkligen i hjärtat.. Hoppas hoppas att Keila får lindriga vattkoppor och att Julian verkligen inte får det just nu.. <3

    SvaraRadera
  18. Jag läser här inne sen jag kom in via sophies blogg för ett bra tag sen.
    Fruktansvärt, hemskt ja de finns int eord:-(
    Ang vattkopporna tror jag tyvärr du har rätt att julian inte får komam dit om han riskerar smitta med det:-( Men undra om de inte finns nåt stoppande medikament. har nästan för mig det för en vi känner får absolut inte få det pga en njurskada o de skulle ta medicin i ett tidigt skede om de riskerades att hon smittas. Tycker ni ska kolla upp de med läkarna. Allt för att sophie o julian ska kunna träffas när som!

    SvaraRadera
  19. jag tycker ni ska kolla med läkarna ang julian och vattkopporna. det kan vara så att de har möjlighet att flytta sophie till en infektionsavdelning, familjen måste ju vara tillsammans i detta läget och ta vara på all tid de har tillsammans!

    väldigt väldigt tråkigt att läsa om läget för sophie. tack för att du har delat med dig!

    SvaraRadera