tisdag 26 januari 2010

Jetlag

"Jetlag är ett fysiologiskt tillstånd orsakat av störningar av dygnsrytmen. Sådana störningar kan orsakas av skiftarbete eller resor över tidszoner".

Igår kväll var Henrik och jag hos mina föräldrar och hälsade på och visade det vi handlat i Japan till lilla akachan. Vi blev bjudna på hemmagjorda hamburgare och efter lite Tokyo-snack somnade vi gott i soffan. Sorry!

Hemma somnade jag direkt och nu vid halv fem vaknade jag och var hungrig och pigg som en lärka. Vi har därför precis varit på ett nattöppet Statoil i närheten och inhandlat förnödenheter till vårt tomma kylskåp. Jag gjorde några ostfrallor med oboy till. Mina största cravings. Tyvärr beror det inte på graviditeten utan jag har alltid älskat bröd och mjölk. Jag kan inte leva utan det.

Här hemma råder kaos. Ouppackade väskor och kläder ligger i hela vardagsrummet men jag tar det med ro. Det är faktiskt skönt att vara hemma i vårt hem, sova i vår säng, duscha i vår dusch och ligga i vår soffa och blogga (visserligen med Erichs dator och inte vår...).

Jag tror jag ska försöka blunda ögonen en liten stund till. Henrik lyckades så varför skulle inte jag? Dessutom får jag passa på när det är lugnt i magen. Hela vägen hem från Tokyo övade en viss bebis på alla tänkbara danssteg som finns. Henrik petade på magen och fick flera sparkar av en liten fot på vänster sida till svar. Tänk att hon är så nära, under mitt skinn, men ändå så långt borta. Tre hela månader bort...

Imorgon ska Henrik och jag till Villa Magnolia på Mäster Nilsgatan här i Malmö, vi såg nämligen en potentiell barnvagn i fönstret när vi körde förbi nu i natten.

Sov gott!

1 kommentar:

  1. Välkomna hem! Ja tänk hur det är...det är så himla härligt att komma iväg på semester, men ännu underbarare att komma hem till sitt eget. hihi, Himla tur att det är så ändå, så det inte vore tvärtom ;)

    Jetlag är jobbigt tycker jag...och kanske ännu värre som gravid kan jag tänka mig. När man liksom inte är ensam om kroppen, och det finns en liten skrutt som också vänt på dygnet.

    Känner verkligen igen mig i det du skriver om att bebben är så himla nära men ändå så långt bort. Det är verkligen en obeskrivlig och konstig känsla, som jag inte tror att man kan förstå förens man är där själv. Jag kunde iallafall inte det innan...

    Hoppas vagnen va något att ha!
    Hoppas på rapport om vad det va för modell :)

    Kramar

    SvaraRadera