onsdag 17 oktober 2012

Regnställ

Dagis har klagat på Keilas överdragsbyxor och att hon måste ha riktiga regnkläder för annars blir hon blöt. Så är det någon som har ett bra tips på regnkläder som är fleecefodrade?
Varma och gosiga?

Den här från HM är tuff, (jag vågar inte skriva gullig) men den verkar inte vara fleecefodrad.
Har sett regnställ på Coop men hittade inte sist jag var där. 
Är det bra grejor eller?

Åh skit, det brinner i knutarna. Tydligen är Keila den enda ungen på dagis utan regnkläder.
Varför går man och köper skalkläder då då?!

34 kommentarer:

  1. Didriksons Boarderman ställ är grymt bra men har ett grymt pris också....
    Kram

    SvaraRadera
  2. Didriksson har ett jättebra regnställ som är fleecefodrat! Täcker magen lite extra med värme än många andra :)
    http://www.didriksons.com/article.asp?c=2&articleId=2773&typeId=0&usageId=0&systemId=0&sizeId=4&search=

    SvaraRadera
  3. Rekommenderar inte fleecefodrat. Om fleecen blir blöt och fuktig håller den Keila kall. Då är det bättre med ett "vanligt" regnställ och fleecekläder som ett mellanlager. Om du har tid, kör ut till Barnens Hus på Jägers. De har stort urval. Har själv handlat där och är nöjd! Lycka till!

    SvaraRadera
  4. Hej, Jag köper både fleecefodrade galonkläder, skalkläder och ofodrade regnkläder på Stadium jag är jättenöjd med allt det fleccefodrade setet är verkligen varmt och håller verkligen torrt, byxorna är utan hängslen så du vet. Lycka till :) Lisa

    SvaraRadera
  5. Stadium har riktigt bra regnkläder som är fleece fodrade. :) Åhléns också om jag inte minns fel. :)

    SvaraRadera
  6. Stadium har riktigt bra regnkläder som är fleece fodrade. :) Åhléns också om jag inte minns fel. :)

    SvaraRadera
  7. Mina barn har skalkläder från stadium och pop. Gillar inte galon då det inte andas... Skalkläder är bättre, kolla bara hur mkt vatten de tål.

    SvaraRadera
  8. Jag köper på dagisstället på Maxi! Inte världens snyggaste kanske men bra och hållbart.

    SvaraRadera
  9. Vi har regnstället Didriksons Boardman till vår dotter. Ett fleecefodrat regnställ som andas. Vi är supernöjda. Hon är då alltid varm och torr efter utelek =)

    Hoppas ni hittar nåt som passar.

    SvaraRadera
  10. Jag som har fått höra att har man skalkläder (från pop) så behövs inte regnkläder! De ska pop's kläder klara av ju...

    SvaraRadera
  11. Hej Danni,
    Finaste och bästa galon kläderna hittar du på Pompdelux. Vi har galonkläder som är fodrade med nylon på insidan vilket gör att de andas, tänk på att fleece inte andas utan blir svettigt och blött framför allt på vintern. just nu är galonkläderna nedsatta i pris. Lägg ett mail till mig om du vill beställa. Kram Sofia

    SvaraRadera
  12. Ohh....här får jag kolla in ikväll igen efter tips! Efterlyser samma sak till lilltösen här hemma:). Hennes sitter snart i knävecken...oops:).

    SvaraRadera
  13. Vi har Kappahls kax både i regnkläder o överdragsbyxor. Tycker de är hur bra som helst. De är inte fodrade dock men man kan ju bara köpa en fleecejacka till....
    Hoppas du hittar nått som passar! :)

    SvaraRadera
  14. Du får akta dig så att folk på Familjeliv inte börjar skriva om dig. De ser inte med blida ögon på mammor som inte klär sina barn rätt.

    SvaraRadera
  15. Nu vet jag ju inte vad du har för överdragsbyxor men vi använder polarn & pyrets överdragsbyxor och jacka, de är både vattentäta och vindavvisande. Dagis fröknarna säger ofta att hans kläder är så jäkla bra, de absolut bästa.
    Han har dem hela året om eftersom de andas så blir han inte svettig i dem och då det blir kallare har vi ull eller fleece ställ under, Perfekt!!

    SvaraRadera
  16. Stadium Outlet kan jag rekommendera om det finns i dina trakter, annars kanske det finns på vanliga stadium med :). Kanske inte världens snyggaste, men funktionella iaf ;)

    SvaraRadera
  17. Men skalkläder är ju inte samma sak. Det är vindtätt och vattenavstötande vilket inte är samma sak som när de har regnkläder, lägger sig i en vattenpöl och simmar och ändå är torra. Skalkläder andas, galonkläder är täta. Det är därför man inte har dem när det inte regnar och är varmt ute, då svettas de ihjäl. Olika funktioner alltså.
    Kolla Stadium och Intersport. Didriksons har fleecefordrade. Annars kan du köpa vanliga galonkläder + ett fleeceudnerställ. Lindex har också förresten.

    SvaraRadera
  18. Köp skalkläder från P.OP!!! De kläderna har 10.000 vattenpelare och är super! Vi har dem. Man behöver ej regnkläder, de är fula och fodrade är bara dumt.. Vad gör du om det är för varmt ute? Bättre att kunna kombinera skalkläder med fleece.! Med vänlig hälsning,. Sandy

    SvaraRadera
  19. Vi har den från HM och den är inte fodrad tyvärr, men den är jätte söt :-)
    Ticket to Heaven är ett danskt super bra märke och de brukar ha fodrade regnställ. Vet ej om de har butik i Malmö men annars så säljs de på nätet.
    Har dock inte hittat några söta hos dem som jag gärna ville ha men vi körde på mörkblått så fick vi söta till det lite med fin mössa :-)

    Lycka till!!
    Sofia

    SvaraRadera
  20. Jag måste göra lite reklam för Coop och deras barnmärke som heter Friends.
    Det inte många vet, är att Coop genomför några helt sjuka tester på sina kläder, man kan alltid vara 100% säker på att där inte innehåller farliga ämnen osv i olika print, man kan vara säker på att knapparna sitter rätt, man kan vara säker på att inga snören hänger fel, detta för att barnet inte ska kunna skada sig själv, så att barnet inte ska kunna tugga i sig något farligt... Mindre firmor har inte denna säkerhet, man betalar för märket ingenting annat :-) Bara lite info...
    Dessutom vann Coops vinteroverall bäst i test 2012, och det är inte första gången... Gå in här och kolla:
    http://www.barnnet.se/nyheter/test-av-vinteroveraller-2012-coop-friends-bast-888
    Ni som är föräldrar borde gå in och läsa på www.testfakta.se, där kan man bland annat läsa om Ticket to heaven som fått återkalla sina regnställ...
    Där kan man läsa att dom nu lovar att ha certifikat från leverantörerna som lovar att varorna inte innehåller tungmetaller, ngt som Coop haft i flera flera år :-)
    Så ja :-) Lite bra reklam för Coop! hihihi

    /Maria

    SvaraRadera
  21. Vi har fodrat regnställ från Didrikson som vi hittills aldrig behövt använda då PoP's skalkläder har räckt finfint ihop med gummistövlar. Nu har det visserligen aldrig spöregnat utan mest varit dagenefterregn. Men PoP säger ju själva att man kan använda deras skalkläder som "regnkläder" eftersom de är vattenavvisande. Sen kanske de inte håller för att bada med...

    SvaraRadera
  22. Köp inte H&M:s regnkläder eller ytterkläder till dagis, får alltid sämsta tänkbara betyg i olika undersökningar. Har själv haft deras ytterkläder och dom håller inte fukt och kyla borta tycker jag. I så fall tycker jag Lindex framförallt FIX är bättre. Bäst är polarn och pyrets kläder eller Didriksson enligt mig men smaken är som baken ;)
    Hoppas du hittar något både hon och du blir nöjda med så dagis slutar klaga ;)
    Kram

    SvaraRadera
  23. Det finns Didrikson som är fodrade med fleece och fina ca 700. Vi har ett galonset i everest och ett från ica som vi fått men då är de inte fodrade. Vi har ullset under nu när det regnar och är kallt. Annar skalytterkläder. Kram

    SvaraRadera
  24. Köp skalkläder från P.OP!!! De kläderna har 10.000 vattenpelare och är super! Vi har dem. Man behöver ej regnkläder, de är fula och fodrade är bara dumt.. Vad gör du om det är för varmt ute? Bättre att kunna kombinera skalkläder med fleece.! Med vänlig hälsning,. Sandy

    SvaraRadera
  25. Kaxs protec har 10 000 i vattenpelare så det har vi kört på. aldrig haft galon och skulle aldrig sätta på sonen det :) polarn har vi åxå haft och de håller i ur och skur!

    SvaraRadera
  26. Jag köper regnställ FIX (ofodrad) från Lindex. Håller ett helt år och ser fortfarande ut som ny. Har lätt kunnat använda till flera barn.

    SvaraRadera
  27. Hej!
    Vi har ticket to heaven ( finns med fleece som är avtagbar) vilket är kanon om de är varma. Sjukt nöjd med ticket to heaven. Har även överdragsbyxor från pop som fröknarna bara älskar säger dom eftersom där är dragkedja hela vägen på sidan så man kan vara dra av dom!
    Kram

    SvaraRadera
  28. Barnens hus har prisvärda kläder och faktiskt även på ICA maxi

    SvaraRadera
  29. Oj vad jag känner igen mig när ni skriver söta regnkläder. idag arbetar jag på förskola och tänker så här, kläderna behöver inte vara söta där utan funktionella de söta har de hemma. Ju skitigare och ibland lite våta barnen är desto roligare har de haft. Kram från en som tänkte precis som er

    SvaraRadera
  30. Jag tror säkert skalkläder från pop är jättebra, men det passar inte allas plånböcker. Vi har jättebra fleecefodrat galonställ till vår dotter, från Gekås. Har alltid varit nöjda med det och förskolepersonalen tycker det är jättebra. Har spanat in vad de andra barnen på förskolan har för ytterkläder, och jo det är fleecefodrad galon som gäller. En fördel är ju att allt är i ett- det underlättar för både barn och personal vid av och påklädning. Min dotter på 3 år skulle nog få smärre utbrott om hon skulle behöva klä på sig en massa lager på lager (vilket som sagt säkert är jättebra och andas bättre) Det är ju tyvärr så att på förskolor med stora barngrupper så kan inte personalen hjälpa alla barn att klä på sig, och de måste ju lära sig själva.
    Sen en annan sak som har slagit mig angående fina dyra hypade skalkläder från tex pop-
    Sånt fanns inte (?) när jag var barn, då var det galon som gällde. Och det klarade man sig fint med..
    Idag ska man skydda sina barn mot minsta lilla, de får inte utsättas för nånting- som om de vore gjorda av glas.
    Galonkläder funkar utmärkt av min erfarenhet. Och av erfarenhet vet jag också att man inte dör av lite fukt och kyla. Förkyld blir man inte av att bli kall, det får man genom virus.

    SvaraRadera
  31. Hej Danni!

    Vilka jäkla dumheter från ert dagis, skitsnack. Du kör väl på POP skalkläder och DOM HÅLLER!!! Sätter dom på dom ordentligt med hällorna under skor/stövlar så håller om torrt!

    Jag har TRE barn och har ALDRIG NÅNSIN satt på mina barn vanliga galonkläder!!!!

    Ta du ett snack med dom igen och stå på dig!

    Tack för en superbra blogg & tack för det fina armbandet!!!

    Mvh Sandra L i Lomma.

    SvaraRadera
  32. Abeko har bra regnkläder. Nätet eller Coop!
    Finns säkert på fler ställen.
    Oftast är det ju byxorna som behöver vara riktiga galon.
    Elias brukar ha regnbyxor och sen skaljackan:)

    SvaraRadera
  33. Skalkläderna från PoP är bäst!! Har sen alltid med regnkläder utan foder (PoP) vid kasst väder. Ösregnar det är det ju bara att på regnkläderna över!

    SvaraRadera