tisdag 16 oktober 2012

Om Keikei själv får bestämma...


Nja...
Jag vet inte alltså.
Ariel-klänning från Turkiet, leotights, rosa holländska tofflor och okammat hår.
Blir troligen ingen modebloggaren av denna.

Såhär går Keila helst klädd varje dag.
Och det får hon...

Men vi har en deal och det är att Ariel fryser utomhus så hon måste stanna hemma.
Och "tollorna" tål inte vatten och som tur är bor vi i Sverige där det regnar 360 dagar om året.
Den funkar, än så länge.

Hujeda mig!

12 kommentarer:

  1. Hon har vilja tjejen!:) Skönt att det fungerar !;) Kram

    SvaraRadera
  2. Hon och LykkeLee verkar ha samma stylist...
    Helst röda strumpbyxor, röda strumpor, grönmönstrad klänning och sen en jeanskjol utanpå de... Helst håret i tofsar, diadem på de och till detta snitsiga gula gummistövlar...

    SvaraRadera
  3. Hon är bara så härlig, goa unge<3
    Essie

    SvaraRadera
  4. Haha, bra med dina dealar :) Värre sedan kanske. Dessutom så är det väl ändå skönt att hon har en vilja :)

    SvaraRadera
  5. Härrrrligt att se att två av favoritsakerna på bilden är presenter från moster Alash. Och Keila är så klart en av moster Alashs favoriter <#

    SvaraRadera
  6. Shit, mina ungar går till förskolan i pyjamasbrallor och för små tröjor. Jag har inga regler alls om jag ska vara ärlig, inte ens med mössor eller jackor. De bestämmer helt själva vad de ska ha för kläder på, oavsett hur opraktiskt eller fult det blir. (Dock ser jag alltid till att ha backup med mig ifall de valt ett par skor som inte klarar vädret eller jacka som de fryser i)

    SvaraRadera
  7. Min dotter hade nog offrat både mammas och pappas högra arm för den klänningen kan jag lova!

    SvaraRadera
  8. Jag har regler för hur mina barn ska klä sig, de ska se ordentliga ut och skulle aldrig släppa ut dem i tex joggingbrallor.. Hemma kan de se ut hur de vill.

    SvaraRadera
  9. Hur kan man låta sina barn gå till dagis i pyjamas? Alltså lär du inte dina barn något folkvett Lady D? För små kläder varför? Både fult och obekvämt. Man fryser ju! Dina barn kommer bli mobbade tro mig! De kommer dessutom vara heligt förbannade när de blir vuxna och inser att du är orsaken till mobbningen. Hur kul är det att vara haikon taikon och sticka ut i mängden. Vad tror du folk tycker? De tycker synd om dina barn och det gör jag med. Man går inte i pyjamas man sover i det! Min morsa borstade aldrig mitt hår nä för jag ville inte det... Jag fick styra hemma och såg ut som själva fan jämt i håret. I 11 årsåldern blev jag svårt mobbad pga mitt rufsiga hår och mina för korta jeans som mamma lät mig ha. Idag vill jag inte ens se kort från min barndom speciellt inte skolfoton. Jag ser för jävligt ut och alla andra har kammade hår. Det är mammas fel att jag blev så mobbad. Har än idag dåligt självförtroende och är osäker på mig själv. Vill du att detta ska drabba dina barn? Förmodligen för du bryr dig inte om något annat än att sticka ut och gå din egen väg. Synd att dina barn ska få lida och tråkigt för dig att de kommer växa upp och tycka du var en slappröv till mamma som inte satte gränser och köpte ordentliga kläder!!! Skärp dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Man fryser". "fult och obekvämt". -- detta är alltså DIN åsikt. Inte mina eller mina barns. Om mina barn fryser så ber de om en till tröja. Tycker de att kläderna sitter fel eller känns osköna så byter de. De får lära sig lita till sin egen kompetens och förmåga och framförallt att känna efter hur det känns.

      "Folkvett"? Folkvett sitter verkligen inte i kläderna. Jag är inte ohyfsad för att jag klär mig fult. DU är ohyfsad och lider brist på folkvett om du tycker det.

      Mina barn kommer bli mobbade? Av dig och dina barn kanske. Fostra dem bättre så slipper mina barn utsättas för hat och fördomar! Nej, jag kommer aldrig vara orsaken till att mina barn eventuellt mobbas (snälla, läs på om mobbing för du vet inte hur jävla fel du har just nu. Mobbing handlar om hierarki och gruppdynamik, inte om kläder) utan det är fördomsfulla människor som du med unkna värderingar som kommer vara orsaken.

      Att du blev mobbad berodde inte på hur du såg ut, utan handlade om helt andra faktorer. Antagligen saknade du social kompetens samt led av dålig självkänsla. Då utses man till hackkyckling av andra som också har ganska dålig självkänsla. Detta var inte ditt fel och det hade inte spelat nån roll om du bytt kläder eller kammat håret. Du hade blivit mobbad ändå. (och en elvaåring borde väl för fan veta hur man kammar håret själv?! Min dotter är fyra och hon vet hur man gör.)

      Radera
  10. Klara Andreassén20 oktober 2012 kl. 05:25

    Det förvånar inte mig att samhället ser ut som det gör idag med många ungdomar som inte sköter sig varken i skola eller i hemmet. Brottsligheten bland unga ökar lavinartat. Föräldrar sätter inte gränser. Barnen ska få styra allt och man säger inte till barnen längre " då man inte vill kränka de". Visst att barn också ska få bestämma men långt ifrån allt. Barn behöver gränser och vägledning! Lady Dhamer bli inte förvånad när dina små självbestämmande änglar växer upp och blir svåra att hantera och kanske hamnar i problem. Barn ska inte styra, de mår inte bra ur psykologiska aspekter. Barn behöver tydliga gränser! Det är säkert jättekul att själv få bestämma att få gå runt i pyjamas men vad ger det för signaler? Du uppfostrar dina barn på ett sätt som inte kommer gynna de i framtiden. Personer som du gör vårt samhälle svårare att leva i. Barn som aldrig har gränser kan inte rätta sig efter systemet i vuxen ålder!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men herregud människa. Tror du på allvar att mina barn kommer bli brottslingar för att de får bestämma kläder? Eller att de kommer "må dåligt ut psykologiska aspekter" eller få svårt att delta i samhället för att de går till skolan i pyjamas? Du kan med fördel gå om skolan om du verkligen tror det.

      Auktoritär fostran ger jag inte mycket för. Jag tror barn mår bra av att få bestämma saker ibland. Det är bra för dem att få ta eget ansvar samt känna att de faktiskt har kontroll ibland. Det betyder inte att de får bestämma allt, alltid.

      Det här ÄR ett sådant beslut som är helt ofarligt att låta barn bestämma själv. Barn som känner att de inte har nån kontroll alls kan komma få ett enormt kontrollbehov senare. Eventuellt försöka få kontroll där de kan; t.ex genom maten. osv.

      Och jag vill inte ha barn som "rättar sig efter systemet", som fogar sig och lyder. Jag vill inte ha barn som aldrig vågar säga ifrån eller barn som blint följer ledaren (den vuxna) för det går igen sen, när de står där på skolgården och de tuffa killarna kastar sten på en kompis eller när de populära tjejerna i klassen bestämmer sig för att sluta prata med en. Och det följer även med ända upp i vuxen ålder. Konflikträdsla, dålig självkänsla/självförtroende osv.

      Om man aldrig får lära sig att ens egna val är bra val, oavsett vad konventionerna säger, så kommer man bli överkörd om och om igen och det vägrar jag gå med på även om det kräver ett annat slags föräldraskap och oändligt mycket mer tålamod.

      Radera