måndag 6 augusti 2012

För ett år sedan...

...rasade en debatt om könsroller i min blogg och det var het sjukt med tanke på besöksstatistik, påhopp och elaka kommentarer.

Kommer ni ihåg? Allt började med det här inlägget och dess kommentarer. För att fortsätta vidare...

Tänk att ett helt år senare är debatten lika het och för mig lika tråkig.
Jag har inte ändrat ställning i detta. Jag är övertygad om att jag kan uppfostra min dotter till att bli en stark kvinna. För hon är redan en stark tjej. Numera ber hon själv om "klinging" när vi vaknar om morgnarna. Hon byter säkert fyra, fem gånger innan hon är nöjd och väljer dem med omsorg och kollar sväng-volymen på de.
För att stunden senare klättra på en rutschkana i parken som är smutsig eller lerig och inte bry sig ett skvatt. Och jag, okej jag får erkänna att det tar emot lite grann när den vita klänningen åker ner för en grusig kana men jag funderar mest på hur jag ska få den ren och om Vanish klarar det... Men det är matriella ting och har Keila valt en klänning att leka i så får hon göra det.

Jag tror Keila kommer bli snut eller nåt. En "good cop" för hon är så jäkla korrekt hela tiden.
Eller så blir hon kanske sjuksyrra. Hur som, hoppas jag att hon får samma lön som hennes manliga kollegor. DET tycker jag är viktigt.


Ett år har gått.... 
Var tar tiden vägen?



13 kommentarer:

  1. shit är det redan ett år sen?? och vilken liten knubbis keila var på bilderna med dockan, det kommer inte jag ihåg!!
    Tvivlar inte en seknund på att våra tjejer kommer bli starka kvinnor, trots vita & rosa klänningar som barn, för skinn på näsan det har då både Keila & Ellen <3
    leka i veckan låter toppen, vi är på <3
    PUSS

    SvaraRadera
  2. Ja, man undrar ju hur vissa orkar. Lilla Keila är iaf hur söt som helst i sina klänningar :) Kram

    SvaraRadera
  3. Heja er, det är klart att Keila kommer att växa upp till en stark kvinna, hon har ju en god förebild, hon får all den kärlek och allt det stöd som hon behöver för att bli det hon tycker om och det som intresserar henne. Givetvis lika lön för samma arbete, att bli respekterad och att respektera är en självklarhet. Hen - sånt löjligt påfund. HURRA för att alla flickor o pojkar får bli det som dem mår bra av-önskar att alla barn får växa upp i kärlek och trygghet. kramar

    SvaraRadera
  4. Hej, jag är såå trött på det här HEN snacket rosa eller blått dockor eller bilar., antingen är man en flicka eller pojke, inte någon HÖNA! Punkt! Och din dotter är såå söt i alla sina rosa klänningar, och skulle vara lika söt i alla färger! Vill de leka med dockor eller bilar spelar ingen roll!
    Ha en fortsatt skön sommar!!/ Sanna

    SvaraRadera
  5. Ja, herregud vilken debatt det blev!! Älskar iaf Keilas fina rosa klänningar & hade klätt min dotter i fina rosa klänningar om jag hade haft en;-) Kram på er!

    SvaraRadera
  6. Läste det inlägget bara för någon dag sen. Ok vad uppschasat det blev! Och vilka märkliga åsikter som samlades. Tjejer ska få vara tjejer men på lika villkor som pojkar. Söta flickiga klänningar skadar inte självkänslan mer än gummistövlar med dödskallar till pojkar. Självkänsla och trygghet sitter bakom kläderna.
    Din tjej är en bedårande liten tjej-tjej!!
    Heja er!

    Kram

    SvaraRadera
  7. Japp jag minns debatten. Tror också Keila blir något bra:) Kram

    SvaraRadera
  8. Är så härligt att läsa att någon tänker precis som jag! Tjejer är tjejer och killar är killar! Vad är det för fel på det? Är så vansinnigt trött på det könsneutrala. Hur skulle det se ut om vi inte kunde se skillnad på tjejer och killar, man vill väl visa upp sin kvinnlighet resp manlighet. Lilla keila är förresten hur söt som helst! Kram

    SvaraRadera
  9. Instämmer helt!!! Hur orkar folk och lägg ner ordet Hen tack!!!
    Här hemma e pojkar pojkar o flickor flickor ;)
    Kram Sofie

    SvaraRadera
  10. Älskar ditt resonemang Mathilda

    SvaraRadera
  11. Sötaste Keila! Jag håller verkligen med. Och på beskrivningen av henne så låter det också som du beskriver min Tuva. :-)

    SvaraRadera
  12. Kan inte förstå hur folk orkar bry sig! Så länge din dotter är glad och lycklig! Blir hon lycklig i klänning ska hon ha det!! och det kvittar vad hon haft på sig så får man panik över dessa fläckar,det är fullt normalt:) lyssna inte på idioterna! svensk avundsjuka!!!

    SvaraRadera
  13. men söta underbara lilla gounge!!!! Jag håller helt och hållet med dig!! You go girl! Strunt samma vilka kläder man har på sig! Med all kärlek och kloka ord blir/är Keila en underbar liten tjej!!!

    SvaraRadera