söndag 1 juli 2012

Att dö

Keila var helt hysterisk när jag gick till jobb precis. Hon skulle bara vara hos mig och gick inte att kommunicera med alls.
Det var så himla svårt att dra på uniformen när hon skrek så.
Jag hatar det. Det är då man bara vill ta henne i famnen och stanna hemma och mysa.

Men nu sitter jag på tåget mot Kastrup och har precis fått ett sms av Henrik att hon är lugn nu. Ända till klockan halv åtta ikväll får hon vänta på att träffa sin mamma...
När sådant här inträffar börjar jag alltid tänka att det kanske ska hända mig något och att hon genom nåt sjätte sinne ska försöka förhindra det. "Gå inte mamma!"

Det är ju inte så att jag ska ställa mig i en butik, jag ska tiotusen meter upp i luften.
Tänk om det här är mitt sista inlägg, och så kommer ni komma ihåg mig om nåt år som hon som skrev ett inlägg om att dö och faktiskt gjorde det samma dag. Gud vad hemskt!

Jag har sovit skit inatt, har tänkt på Sophie. På tomheten hon efterlämnat i vår familj. På hålet vi aldrig kan fylla.
På att hon inte finns på sjukhuset. Att jag inte kan hälsa på henne.
Det är väl därför som de här tankarna far runt i huvudet.

Imorgon är jag ledig, då ska jag försöka få tag i någon att prata om min sorg med.

Min kärlek till dig är oändlig. Du ger mig så mycket glädje och dina skratt igår när vi skrämde varann bakom dörrar...värmer mitt hjärta så.
Det finns ingen som du, min lilla japanese.

12 kommentarer:

  1. Vackert skrivet MEN låt oss nu hoppas att detta inte är ditt sista inlägg.

    Tycker det är klokt att hitta någon att prata med om din sorg. Känns alltid bättre efter...

    Ha en fin dag!
    Kram Sofie

    SvaraRadera
  2. Kan förstå dina känslor. Efter det ni gått igenom går tankarna på döden och sjukdomar inte riktigt att mota bort. Jag har aldrig funderat i de banorna innan, aldrig tänkt "det värsta" förrän min mamma blev sjuk och dog efter 4 månader.
    Tror att det är bra om du pratar med nån, gäller bara att hitta nån bra.
    kram

    SvaraRadera
  3. Det finns inget värre än när barnen gråter när man ska gå. Jag har suttit många dagar i bilen på väg till jobb med tårar fallande ner för kinderna. Allt man vill är vända tillbaka och vara med sitt barn men tyvärr måste man jobba ibland. Även om Keila är liten så förstår hon vad ni går igenom. Hon kan ha tankar att hennes mamma också kommer försvinna. det har varit mycket sorg i er familj. Jag hoppas du snart har semester så ni kan komma ifrån och bara få vara.

    SvaraRadera
  4. Så fint skrivet, tänkvärt och känslosamt! <3

    SvaraRadera
  5. Finaste Danni. Finaste Keila. Finaste Ni.

    Älskar er.

    SvaraRadera
  6. Inte så konstigt att du känner så här, det tar tid att bearbeta sin sorg. Denna blogg är nog ett bra hjälpmedel också att bearbeta alla jobbiga känslor. Kram på dig och ha en bra dag på arbetet.

    SvaraRadera
  7. Bearbeta din sorg, låt det ta tid, men motarbeta ångesten, om den tilläts bli för stor kommer den att begränsa ditt liv. Vi ska alla dö, någon gång... men man blir knäpp av att tänka på när och om kanske. Lyssna på din intuition, och njut av det vackra här i livet. Ni kommer träffa er fina ängel en dag.

    SvaraRadera
  8. Usch sådär får du inte tänka! <3 Men jag är precis likadan! När jag var mindre och passade min 6 år yngre lillasyster och hon var jätte ledsen när våra föräldrar skulle åka tänkte jag alltid så: tänk om hon "vet nåt" jag inte vet, ett sjättesinne som du skriver. Men det hände ju aldrig nåt som tur var! Lika för några år sedan när vi skulle flyga hem från Thailand och det blev något fel på planet och vi fick vända tillbaka till Bangkok, en man på planet fick panik och skrek att han drömt detta inatt och att ingen trott honom! När felet sen var fixat och vi skulle flyga igen var hans plats tom och jag tänkte: här försöker han varna oss att något hemskt ska hända och så lyssnar vi inte!! Gud vilken LÅNG flygresa hem och vad lättad jag var när vi landat i Sverige och allt gott bra! Hua! Det är så hemskt när man får för sig nåt sådär! Men snart får du tokskratta och pussas med Keila igen! <3

    SvaraRadera
  9. Gå ut o läs om St.Lukasmottagn i Malmö . Har avtal m region skåne så du bör kunna få en remiss dit . Kostar mkt pengar annars .
    Men det ger så mkt för framtiden så det är välinvesterad tid , arbete och pengar .
    Livet har bjudit er på så många tunga upplevelser .
    All värme till er från en medmänniska .

    SvaraRadera
  10. Tänk på så mycket sorg och smärta som ni har varit med om, Danni, klart att det sätter sina spår. Låt det komma ut, när du sagt det, när det är ute, är det bättre. Hoppas du hittar någon bra att prata med, all kärlek och många kramar till er.
    En sån go bild på dig och Keila,pussa henne från mig och hälsa Henrik så gott.
    Essie

    SvaraRadera
  11. Haha, vet precis vad du menar med sjätte sinnet o kanske ångra att man inte lyssande på känslan! Hatar när Loui gråter när jag ska lämna o tror att han kanske "vet" något som inte jag vet, att något kanske ska hända!?! Sen greppar förståndet tag i mig igen o jag borstar olusten av mig. Hoopas du gör detsamma!
    Hoppas även att Ni mår såbra som möjligt o ser en lite ljusare snar framtid, med vetskap om hur många som sympatiserar med Er! Kraam o ha en fantastisk semester! My Lindh

    SvaraRadera
  12. Vilken fin blogg du har o en så söt flicka.
    hoppas ni får sinnesfrid o ro i hjärtat i sinom tid.

    SvaraRadera