fredag 5 september 2014

Vietnamesisk nudelsallad med räkor

4 personer

2 burkar handskalade räkor i lake (á 360 gram)
250 g risnudlar
1 gul paprika
1/2 ask sockerärtor
1/2 knippe färsklök/knipplök
ca 250 g Pak Choy (finns vid salladen i välsorterade butiker)
1 msk olja
1 lime
1,5 msk finriven ingefära
1 tsk sambal oelek
salt och peppar

Såhär gör du

1. Häll av laken från räkorna och låt dem rinna av.

2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen men håll dem varma.

3. Kärna ur paprikan. Strimla den, sockerärtor, lök och pak choy.

4. Stek pak choyen i oljan i en stekpanna på hög värme tills den börjar få lite färg.
Vänd ner paprika, sockerärtor och lök. Ta av från värmen.

5. Pressa saften ur limen. Vispa ihop limesaft med ingefära och sambal oelek i en stor skål.

6. Vänd ner nudlarna i dressingen. Blanda ner grönsaker och räkor och smaka av med salt och peppar.
Servera med japansk soja.

Bon appétit!




Recept från Ica Handla.

1 kommentar: