måndag 29 september 2014

Alltså det här med "en ti"...

När jag fick upp lilla Etienne på bröstet och all smärta försvann var det allra första jag tänkte, "Oh herregud, låt inte detta vara sista gången..."
Det finns ingen känsla som slår den. Jag kan inte ens sätta ord på den. Jag önskar alla att få uppleva det någon gång. Det är så fantastiskt.

Det går dagar då jag tänker exakt samma tanke och så kommer det dagar som idag då gnället inte vet några gränser och jag skulle vilja sälja lillasyster på Lyxloppis eller något... Och aldrig mer skaffa fler barn.

Jag minns att året mellan 1 och 2 var tufft och att tvåårstrotsen tog vid ungefär när Henrik och jag andades ut eftersom att Keila äntligen kunde göra sig förstådd och kommunicera med oss. Varje ålder har sin charm men så roligt vi har med Keila nu och allt det hon säger, berättar, frågar och svarar får oss att behöva springa in i andra rum ibland och asgarva. Gud så rolig hon är!

Innan idag tömde jag mobilen på bilder till min dator eftersom att jag beställt en iPhone 6 och gick igenom miljoner av babybilder, nyföddbilder, första leendet, små små fötter, skrynkliga händer och jag kunde känna lukten av en nyfödd liten bebis och hur det känns i hjärtat. Fysiskt. Fantastiskt.

Hur kan man både känna sig nöjd och längta...?


En minut gammal...

Så liten.
Såhär ser hon fortfarande ut när hon sover...

Bästa bästa känslan. Allt annat försvinner runtomkring en.

Hur känner och tänker ni?
5 kommentarer:

 1. Åh jag känner likadant! Vill ha en till samtidigt som jag inte vill förlora tid med mina två gossar. Sen gillar jag inte antalet 3...och ekonomiskt så räcker det med 2.Men ändå längtar jag efter en till! Åh så förvirrad. Om jag bara vore 25 .. Jessica

  SvaraRadera
 2. Vi har 3 och det stannar vid det:) Jag hade dock tidigare kunnat tänka mig en fyra men mannen sa blankt nej och nu är jag ganska glad för det. Vill känna att vi har tid med barnen, ekonomin, platsen hemma, resor mm.
  Man ångrar aldrig de barnen man får sägs det ju:)
  Elin

  SvaraRadera
 3. Vi har tre barn och är väldigt nöjda med det. Som anonym säger, man ångrar aldrig de barn man får! Jag tycker tre är idealiskt :-)

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Jag som har lite äldre barn fnissar lite glatt. Här har vi två tjejer på 15 och 13 år. 2-års trotts eller två tonåringar. Det ska köras till fotbolls träningar, handbollsträningen, pianolektioner, dansträning.....dessutom ligger alla matcher tiiiidigt på lördag OCH söndag morgon. Jaha tänker du, jag går upp tidigt med små barn. Ja, men du är inte ute och hämtar 15-åringar klockan 1 på natten. Sen ska det pratas om kvällen. Underbart & mysigt på alla sätt och vis. Glad att hon vill prata. Men sen blir det kanske 3 timmars sömn. Detta varje helg! Båda dagar! Ja, de är ofta hemma hos oss men då är det musik på högt, film, fniss & skratt hela nätterna. Det ska drickas te dygnet runt. Så du kör taxi som en galning mellan aktiviteter. Samtidigt ska det lagas mat, städas, tvättas, lösas komplicerade matte-ekvationer, övas på tyska... Jag hade ALDRIG hunnit med att ha fler barn. Lånar och sniffar på goa bebisar är min melodi. Herre Gud detta blev en roman....
  Kram

  SvaraRadera
 5. Åh vilken söt tunika på bilden ovan (blommig med liten rosett på). Vart hittar du alla fina kläder till dina söta små tjejer? Letar du på internet eller har ni helt enkelt bra butiker i Skåne:-)

  SvaraRadera