torsdag 21 augusti 2014

Alexilallas Spicy Beef Salad

Oh, but you're welcome...

Den här 'spajsibijfsälladen' är gjord med kärlek. Min kära storasyster har hämtat recept från amerikanska matbloggar och blandat och mixat för att hitta the one.
Och jag måste säga, det blev riktigt bra.

Alexilallas Spicy Beef Salad

4 portioner

800 gram - 1 kg entrecote eller ryggbiff
4 scharlottenlökar
2 krukor koriander
1/2 gurka
2 pkt machésallad
2 mogna mango
3-4 röda chili
4 lime
4 vitlöksklyftor
2 tsk färskriven ingefära
1 msk socker
3 msk fisksås
1 tsk finmald koriander

Gör såhär:

1 - Stek köttet rare eller medium efter tycke.
2 - Skölj machésalladen och ställ åt sidan
3 - Tärna scharlottenlök, mango, gurka och strimla i koriander, blanda och ställ åt sidan.
4 - I en mixer, kör chili och vitlök. Blanda sedan i saften från lime, ingefära, socker, fisksås och korianderpulver. Rör väl.
5 - Strimla köttet och lägg det sedan i en skål med dressingen, låt stå i fem minuter.
6 - På en tallrik, lägg en bädd av maché, mangoblandning och avsluta med kött & dressing.

Servera med lite kylt vitt vin.


bisou bisou

1 kommentar:

  1. yummy i love spicy beef. thanks for posting up this nice recipe.

    Simon

    SvaraRadera