tisdag 6 september 2011

Sket jag mig själv i näven nu?

Ja man kan ju undra. Jag skrev en kommentar på Lady Dahmers inlägg om Isabel Adrian och hennes öronpiercade dotter. Jag tyckte det var lite roligt hur hon går på mot denna Isabel och skriver sånt som att "vissa människor borde tvångssteriliseras". Men hallå? Min familj, mina vänner och mina läsare fick ju absolut inte uttrycka sig illa till henne. Men helt plötsligt är det okej att råmobba en kvinna som tar hål i öronen på sin dotter?

Är det inte lite dubbelmoral?

Jag tyckte för övrigt också att det var tråkigt att se. Inte för hålen vid så tidig ålder. Det finns så många kulturer som gör så. Spanjorer t.ex, min kusin gjorde på sin dotter när hon var knappt två månader. Hon tog seden dit hon kom. (De bor i Barcelona och hon är tillsammans med en spanjor.) Det är väl upp till dem? De flesta flickor från sydeuropa som flyger med oss har hål i öronen. Inget farligt ju.
Lady D: Det är INTE övergrepp, det fullt lagligt här, där and everywhär.

Men att mamma Isabel inte kunde stanna kvar i rummet och själv trösta sin dotter tycker inte jag var så trevligt. Men det är ju vad jag tycker...

Kom igen Isabel, vill du göra hål i flickans öron så kan du väl själv ta henne i knät och trösta?
Du är ju hennes mamma.



19 kommentarer:

  1. Det finns en överraskning hos mig i ett inlägg hos mig. Du kommer absolut uppskatta det! Någon har skänkt dig en extra tanke!

    SvaraRadera
  2. Gjorde håll i LykkeLees öron när hon var 16 månader, hon sa inte ett ljud utan reagerade först när vi skulle tvätta de för första gången. Men då gjorde vi de med sån pistol (som inte sa pang som den gjorde när jag var liten och skrämde skiten ur mig!) som var helt tyst. (Alltså inte tvätta öron, de hade pistolen att göra hålen med! *haha*) Mutade henne med en klubba och hon är nu så stolt över sina "öhänge" Nu slipper jag kampen med att ha fått gjort ett öra och ungen sen inser att: "oj detta gör ju ont, jag vill inte ha i de andra!" nu när hon är så stor att hon vet att man kan skrika och slå sig till sin vilja! :-)
    Men detta kommer jag väl också få mig ett nackskott för, man får ju passa sig för vad man skriver! *haha*

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Man kan ju hålla med om att hon kunde ha hållit i sin dotter själv när de piercade öronen på henne.

    SvaraRadera
  5. Åh får ont i hjärtat av den bilden... Om hon ska ta hål i öronen på sin dotter kunde hon väl hålla henne? Livrädd lilla stackaren ju...

    SvaraRadera
  6. Jag tycker det är hemskt att ta hål på sina små barn, de har inte valt det själva, det är kränkande.

    SvaraRadera
  7. skillnaden är, som jag påpekade, att Adrian begår ett övergrepp, för jo det är ett övergrepp och ett brott mot FN's barnkonvention som säger att barn har rätt till sin kropp precis som vi vuxna har. Min kropp, mitt val. Hon kränker sin dotters kroppsliga integritet och kan även orsaka livslång skada fysiskt.

    Att det är lagligt säger ingenting för det var lagligt att slå barn på 70talet. Det var lagligt att våldta sin fru på 70talet. Det var lagligt att se på barnporr fram till 90talet. osv.

    Hon begår ett övegrepp på sin dotter och det reagerar jag starkt på.

    Dina vänner och släktingar hade inga som helst skäl att attackera mig, även om de gärna hittar på sådana i sin fantasi. Gå tillbaks och läs alla kommentarer jag skrev. Se hur jag behöll värdighet och artig ton genom hela debatten. Jag blev attackerad helt oprovocerat för att jag hade en annan åsikt.

    Det är skillnaden. Med det sagt så, nej, det är kanske inte så snällt att skriva som jag gjorde. Men det struntar jag faktiskt i när det gäller människor kränker sina barn.

    mvh
    Natashja

    SvaraRadera
  8. Malin! Man ska ALDRIG använda pistol när man tar hål. Det sliter sönder vävnad och innebär många fler risker för infektioner och andra problem. dessutom är det sjukt ohygieniskt då en pistol inte kan desinfekteras.

    SvaraRadera
  9. Jag vill att du ska ha hål i ögonbrynet. Du kan få sitta i mitt knä när de tar det. Man gör som man vill och som sagt var vill jag pierca dig i ögonbrynet. Du blir finare så!!!!

    SvaraRadera
  10. Men jag vill inte vara piercad och jag kommer inte ta hål i öronen på Keila förrän hon ber om det eller OM hon ber om det.
    Jag tycker det är upp till var och en. Jag har t.ex bestämt att Keila ska döpas fastän hon kanske vid vuxen ålder inte vill vara döpt. Hon dör inte av det! Bra va?
    Tack men nej tack, jag vill inte sitta i ditt knä och ta hål i ögonbrynet Anonym.
    Huuaa, nu kommer jag drömma mardrömmar...

    SvaraRadera
  11. Håller helt med dig där! Dock kanske det hade funnits skonsammare metoder att ta hålen på, som såna "hålpistoler" vi har i Sverige. Var ju plågsamt att se :)

    SvaraRadera
  12. ja jag tycker detta är upp till var och en men att inte kunna sitta där själv med ungen och trösta bara för att hon vill att barnflicvkan ska bli syndabocken, de är väl fel?? kram

    SvaraRadera
  13. Precis som att det är lagligt och kultur att könsstympa sina döttrar i vissa länder. Om du hade bott i ett sådant land och var ihop med en man därifrån hade du könsstympat din dotter också? Efter som det ses helt "naturligt" där?

    SvaraRadera
  14. Att Keila döps skadar inte henne. Det lämnar inga ärr och riskerar inte infektioner eller livslång huvudvärk eller allergi som kan vara en av biverkningarna. Självklart så fostrar man sina barn enligt sina övertygelser nåt annat vore fel.

    Men du säger en viktig sak; "det är upp till var och en". JA! Det är upp till Keila om HON vill pierca sig. Inte upp till dig. Inte upp till nån annan. Det är hennes kropp och det är rimligt att hon och ingen annan bestämmer över den. Dont you think?

    SvaraRadera
  15. Vad har ett dop med kroppslig smärta att göra, blanda inte ihop äpplen och päron nu Danni.

    SvaraRadera
  16. Så hemskt ja att inte isabel kunde hålla sin unge själv....... Hoppas det var lite planerat för att locka tittare typ!!

    SvaraRadera
  17. Dop? Hon kanske vill vara lika lite döpt i Kristen tro som att ha ett hål i örat. Bara en liknelse, inget konstigt alls.
    JAG tycker inte att ett hål i örat är ett övergrepp mot barn. HADE det varit det så hade det varit förbjudet att göra hål i barns öron. Inte sant?

    Hur fan kan man jämföra hål i öronen med könsstympning?
    Alltså människor...

    Bambi: Min dotter har en härlig och nära relation till sin pappa. Hon älskar honom och har inte påverkats negativt av att jag tagit merparten av föräldraledigheten.

    SvaraRadera
  18. För det första kunde jag inte ens se videon för det gjorde ont i hjärtat så fort dom kom in i tattoo studion. För det andra tycker jag inte man ska fostra sina barn enligt sina egna övvertygleser som Lady dahmer säger. Jag tycker man ska fosta sina barn till att vara 'free thinkers' dvs lära dem tänka, bilda sig en egen uppfattning, se saker från olika håll och ha en egen åsikt och kunna fatta beslut utefter sig själv och ingen annan.

    SvaraRadera
  19. Jodå, Danni, man kan jämföra håltagningen med könsstympning när folk (t ex du) berättigar saker bara för att det är tradition eller sed i ett annat land. Ta seden din man kommer som du själv uttryckte det, borde rent krasst också innefatta just könsstympning.

    SvaraRadera