torsdag 7 april 2011

Jag har blivit mormor!

Och så kom dom då äntligen. Våra efterlängtade små valpar.
I natt började Bibbi trampa runt vår säng och ville upp. Jag la gång på gång ner henne i sin låda och till slut fick jag sitta brevid annars hoppade hon ur den.
Vid halv två började hennes krystvärkar och halv tre är första lilla valpen född. Den behövde min hjälp för att kunna ta sig ut. Jag var smått hysterisk när jag såg två små tassar sticka ut och ropade på Henrik som trött vaknade till och frågade om det var dags. "Sådär va!? En hänger med tassarna utanför men den kommer inte längre. Du måste hjälpa mig!" Men då hade Henke redan somnat om och Bibbi och jag var lämnade åt vårt öde...
Jag drog med en torr handduk i den lilla valpen vid varje krystvärk och det kändes som en evighet innan den kom ut och jag fick av hinnan från nosen. Därefter tog Bibbi över. Nummer två klarade hon galant, jag behövde inte ens lägga mig i.
Jag trodde det var över för Bibbi la sig till rätta och somnade med de två små valparna. Jag städade, bäddade rent till henne och serverade vatten. Sen släckte jag lampan och skulle precis slumra till då jag hör Bibbi krysta igen. "Fler valpar!!??"
Jag for upp, fort som fan och då hade Bibbi precis tryckt ut trean och den renbäddade lådan var alldeles sölig. Fem minuter senare börjar hon igen och hon dansar runt i lådan, (I know the feeling, fast jag kunde inte dansa även om jag velat. My, my, my, my wooooooh! ;-)
Jag fångar nummer fyra i handen. Bibbi tar över och nu laddar jag med nya handdukar och tycker Bibbi är lugn. Precis som tiken visar när hon är klar. Jag bäddar rent och städar, serverar vatten och släcker lampan när jag ser att alla små fyra valpar ligger och suttar tutte. Tror ni inte det kommer en femte då? Halv sex imorse kom den sista. En helt vit, precis som Bibbi själv, tjock och rund var den också. Lilla bandit :)

Halv åtta vaknade Keila, då var jag nyss färdig med städ och hade bäddat rent med de sista handdukarna och duschat själv. Som tur är, vaknade Henrik till, han undrade varför jag inte väckt honom... Hrrrm!
Han tog Keila och gick ut ett par timmar så att jag och Bibbi fick lugn och ro och kunde sova.

Vilken natt! Helt fantastiskt! Alla borde få uppleva något så fint.

De fem underverken 

Storasyster inspekterar 

"Vadå valparna är söta. Det är ju jag med..."

"E dee!?"

Bibbi har precis fått ett skönt bad och jag har ställt upp hinder så att Keila inte kan ta sig bort till valparna. Hon är duktigt nyfiken på vad som ligger i lådan...

9 kommentarer:

  1. åh vilka underbaringar... skulle allt vilja ha en själv..

    SvaraRadera
  2. Vad söta små valpar :D Grattis!

    SvaraRadera
  3. Vilka små sötnosar :) Grattis!
    Dina bilder du tar på Keila är så fina jämt, söta lilla tjejen.

    SvaraRadera
  4. Gud vad gulligt !! Detta hade jag också velat uppleva!

    SvaraRadera
  5. Åh grattis till valparna! Underbart att få vara med om en sån sak.

    SvaraRadera
  6. Grattis till mormor Danni :) vi kommer mer än gärna förbi och spanar in de små hårbollarna och dricker coca-cola!!! puss på er

    SvaraRadera
  7. Grattis! Vilken fantastik upplevelse! JAg fick gåshud när jag läste inlägget. Så fantastiskt att du hjälpte en av dem till världen. Har de fått namn ännu? Självklart är lillan nyfiken på vad som ligger i lådan! Nåt spännande verkar det som :-)

    SvaraRadera
  8. Mys mys mys!! Jag blir lite avis får jag medge, valpar luktar så gott!!! Precis som bebisar så kan man inte få nog!
    Grattis till de små liven!
    Kram

    SvaraRadera
  9. Ååhh va söta! Jag vill också mysa med valpar :)

    SvaraRadera