måndag 29 september 2014

Alltså det här med "en ti"...

När jag fick upp lilla Etienne på bröstet och all smärta försvann var det allra första jag tänkte, "Oh herregud, låt inte detta vara sista gången..."
Det finns ingen känsla som slår den. Jag kan inte ens sätta ord på den. Jag önskar alla att få uppleva det någon gång. Det är så fantastiskt.

Det går dagar då jag tänker exakt samma tanke och så kommer det dagar som idag då gnället inte vet några gränser och jag skulle vilja sälja lillasyster på Lyxloppis eller något... Och aldrig mer skaffa fler barn.

Jag minns att året mellan 1 och 2 var tufft och att tvåårstrotsen tog vid ungefär när Henrik och jag andades ut eftersom att Keila äntligen kunde göra sig förstådd och kommunicera med oss. Varje ålder har sin charm men så roligt vi har med Keila nu och allt det hon säger, berättar, frågar och svarar får oss att behöva springa in i andra rum ibland och asgarva. Gud så rolig hon är!

Innan idag tömde jag mobilen på bilder till min dator eftersom att jag beställt en iPhone 6 och gick igenom miljoner av babybilder, nyföddbilder, första leendet, små små fötter, skrynkliga händer och jag kunde känna lukten av en nyfödd liten bebis och hur det känns i hjärtat. Fysiskt. Fantastiskt.

Hur kan man både känna sig nöjd och längta...?


En minut gammal...

Så liten.




Såhär ser hon fortfarande ut när hon sover...

Bästa bästa känslan. Allt annat försvinner runtomkring en.

Hur känner och tänker ni?




söndag 28 september 2014

The Incredible Face mask får vi hau!

Idag testade jag The Incredible Face Mask från MayBeauty och jag brukar sällan bli så glatt överraskad av skönhetsprodukter. Om jag inte ser resultat direkt så tappar jag intresset.

Jag använde penseln som skickades med i paketet och penslade på den svarta färgen i ansiktet och undvek ögonbryn, den tunna huden under ögonen och hårfästet och lät det sitta i ca 45 då hela masken torkat och jag inte längre kunde skratta med Henrik för ansiktet var alldeles stelt.

Då drog jag bort masken från ansiktet och jag som knappt tål någon form av smärta tyckte det gjorde lite ont eftersom att jag har persikohy och en del strå följde med.
På baksidan av masken satt porer, död hud i mängder och ansiktshår. 
Resultatet är fantastiskt! Min hy är lika len som baby Etiennes! Efter en omgång!

Lika läskig som pappa är på denna bilden tyckte Etienne om mamma idag...

Det kändes så rent och fräscht när jag efteråt smörjde på min favoritkräm Filorga och man kan nu både se och känna att den gamla huden är borta och den som fanns under har en fantastisk lyster. 

MayBeauty erbjuder just nu mina läsare 30% rabatt på olika paket med ansiktsmasker. 
Ange koden: danni30 i varukorgen. 

Bisou bisou

torsdag 18 september 2014

Det bästa

Dagar här hemma vid havet är de bästa.
Keila frågar nästan varje kväll om vi bara ska vara "hemma och mysa" dagen efter. Hon vill inget hellre och vi passar verkligen på nu innan jag ska tillbaka och flyga och inte riktigt kan bestämma om vi ska mysa en dag eller göra något annat. 
Jag både tycker det ska bli kul att komma tillbaka och har lite ångest. Såklart! 

Idag var vi bara hemma och väntade in Titti och hennes gossar för picknick på lekan. Underbart sensommarväder och barnen lekte och båda flickorna somnade tidigt ikväll. Passar prefekt eftersom att jag hjälper Henrik med en grej till Adelgatan.  


Tittis pannkakor var himla goda.


Det finaste man har sätter man på bordet.
Vi hoppas på att Vince och Etienne kommer leka lika fint som Keila och Vegas gjort. 



måndag 15 september 2014

Det börjar dra ihop sig

Jag har ringt flygmedicinsk idag och ska checkas inför första flygturen i november. Nya regler denna gång, efter Keila räckte det med att jag ringde och sa att jag hade en normal förlossning och att jag inte känt mig deprimerad efter.
Denna gången måste jag genomgå en hel undersökning. Men det skadar väl inte att kolla allt från blodtryck till syn och hörsel.
Tidigt imorse körde jag ensam till en läkartid och kollade en knuta mellan brösten. Massor av tankar for i huvudet i väntrummet. "Är det idag det börjar?, är jag dömd att dö?, Är det min tur att lämna mina barn?" Skakig gick jag in till läkaren som konstaterade att det var mitt bröstben som efter graviditeten med Etienne står ut lite och att det antagligen kommer lägga sig inåt igen men att det syns mycket eftersom att jag gått ner i vikt. "Jaha, men Gud vilken tur. Då är jag inte döende då?" sa jag lättat.
"Nej, haha men det är bättre att kolla upp det, visst?" svarade läkaren. "Det är en lättnad nu va?" 
"Jag hade dött om jag skulle dö nu", svarade jag. "För jag har sett den starkaste kvinnan jag någonsin känt dö. Av bröstcancer. 27 år. Lättnad? Det känns som att jag vunnit på lotto. 50 miljoner i månaden i 500 år". 

Tystnad.

Sen körde jag hem till mina lottovinster.
Kolla brösten tjejer. Och gå om ni misstänker minsta lilla hårsäcksinflammation. Inflammatorisk bröstcancer är inte en knuta. Det är en inflammation. 

Var rädda om er och era lottovinster.  

fredag 5 september 2014

Vietnamesisk nudelsallad med räkor

4 personer

2 burkar handskalade räkor i lake (á 360 gram)
250 g risnudlar
1 gul paprika
1/2 ask sockerärtor
1/2 knippe färsklök/knipplök
ca 250 g Pak Choy (finns vid salladen i välsorterade butiker)
1 msk olja
1 lime
1,5 msk finriven ingefära
1 tsk sambal oelek
salt och peppar

Såhär gör du

1. Häll av laken från räkorna och låt dem rinna av.

2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen men håll dem varma.

3. Kärna ur paprikan. Strimla den, sockerärtor, lök och pak choy.

4. Stek pak choyen i oljan i en stekpanna på hög värme tills den börjar få lite färg.
Vänd ner paprika, sockerärtor och lök. Ta av från värmen.

5. Pressa saften ur limen. Vispa ihop limesaft med ingefära och sambal oelek i en stor skål.

6. Vänd ner nudlarna i dressingen. Blanda ner grönsaker och räkor och smaka av med salt och peppar.
Servera med japansk soja.

Bon appétit!




Recept från Ica Handla.

onsdag 3 september 2014

The taxklack is back

Jag hade hoppats att de inte skulle komma tillbaka mer under min generation. Kan vara den fulaste klacken som gjorts på ett par skor, ever. 

Tack H&M, tack som fan...
Jo, jag får väl erkänna att jag jade taxklack men jag var ung och ful tydligen.