onsdag 30 december 2009

v 24

30 dec - 5 jan 2010

Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större.
Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas.
Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av.
Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka.
Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt. (Det har jag verkligen känt av den senaste veckan. Det gör nästan lite ont. Ska det göra ont att föda barn?).

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 (!) centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

Idag såg vi Sjukhuset på tv 8 om en bebis som föddes i vecka 23. Han var så otroligt liten men ändå såg han så färdig ut. Tänk att Frallan ser ut så nu. Jag kan inte förstå det. Är hon verkligen så stor?



För er som vill, kan man gå in på tv 8-Play och se avsnitt 39, säsong 4 på Sjukhuset.

Jag hoppas vår bebis stannar i magen tills hon är färdig.

tisdag 29 december 2009

Frallan sprallar

Igår kväll låg Henrik och jag och tittade på hur vår bebis bökade i magen.
Det ser så konstigt ut att se hur magen guppar och stångas inifrån.
Jag var tvungen att föreviga med min nya iPhone.



Ni kanske bara ser en navel och ett gammalt piercinghål, men jag ser hur hon sprallar där inne...

Kärlek

måndag 28 december 2009

Övning ger färdighet!

Idag kom Pontus förbi butiken med deras lilla mumsbit, Matteo. Henrik var och hälsade på mig och fick hålla den lille. Han är så otroligt söt och liten. Jag har svårt att hålla tårarna tillbaka när jag ser något så fantastiskt. Tänk att vi om cirka fyra månader har en sådan liten en.
Som jag längtar...


Övning ger som sagt färdighet...

söndag 27 december 2009

Magen v 23

I provrummet här i butiken alldeles nyss. Magen syns inte så bra i dagens klänning...

Vendelafisen och jag tar det lugnt på julafton när Frallan sparkar i magen.

fredag 25 december 2009

Julafton


Igår hade jag världens bästa julafton!
Det var mys från det att vi steg upp till vi gick och la oss.
Henrik och jag åkte till mamma och pappa redan på lillejulafton och smygstartade julen med lite julbord och gotter.

På julaftonsmorgon inväntade vi min syster med familj, min lillebror, mormor och Henriks föräldrar innan firandet kunde börja på riktigt. Vi åt och drack gott och begravde varandra i julklappar när lilla nissen delat ut allt.

Olivia och Cornelia, mina småsystrar.

Mormor (mamma) och Vendela öppnar klappar.

Vi fick jättefina julklappar till lilla Frallan. Blivande mormor, blivande mostrarna och blivande kusinen hade alla köpt söta små kläder, en mjuk rosa filt och en bedårande babybok. Det måste vara en snäll bebis vi ska få eftersom att hon redan fått så mycket julklappar. Men jag får nog hålla med tomten om att hon är en snäll flicka. Hon sover stilla på nätterna och buffas mer på dagarna, speciellt när jag kör bil av någon konstig anledning.

Mamma, jag och Yoko.

Tomten tyckte även att jag behövde en ny mobiltelefon. Jag får nog håll med honom eftersom att den jag hade var så dålig att den gav mig stötar i örat lite då och då och stände av och satte på sig när den behagade. Man fick lite halvt hjärtinfarkt när man suttit i kö till Försäkringskassan i en halvtimme och äntligen kommit fram och mobilen kände för att starta om sig...

Nu har jag blivit med iPhone! En som jag kan filma Frallan med. Jag är så glad ska ni veta.
Henrik han kan...

Vill smaka på Henriks öl.

Min lillasyster Cornelia fick ett Nintendo Wii och hela kvällen igår spelades det tennis och bowling. Även nu imorse rusade killarna upp och började lira. Sen åt vi julfrukost och strax ska vi bege oss hem till Malmö och jag ska till Matilda på tjejkväll.

Vem vet kanske ses vi en runda på Koi sen?


God Jul

onsdag 23 december 2009

v 23

23 dec - 29 dec 2009

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Idag, på självaste Lillejulafton går vi in i en ny vecka. Jag hade nästan glömt att vi byter vecka idag eftersom jag haft fullt upp med julklappsinköp hela dagen.
Själv var jag klar med mina julklappar redan förra veckan men Henrik var inte klara med sina och vi gjorde en deal. Om jag handlade alla hans julklappar idag, så slipper han göra det imorgon och kan fira jul hela dagen istället. Så, så fick det bli!

Nu sitter vi hos mamma och pappa i Trelleborg och har nyss tjuvstartat julen med god julmat och snaps, (julmust för min del). Nu ska det mysas på gotter sen tror jag att jag kommer somna tidigt i gästrummet. Jag är helt slut.

God jul på er!

Lika som bär

tisdag 22 december 2009

Välkommen lilla Matteo

I söndags kväll fick Henrik ett urgulligt mms från Pontus, på en underbart söt liten gosse.

Lilla Matteo har kommit till världen!

Det är så fantastiskt roligt och skönt att alla tre mår bra.
Tänk att deras lilla skatt kom ut innan julafton. Vilken julklapp! Jag längtar så mycket tills jag får träffa detta lilla gryn.

Soheil och Henrik körde mat till de nyblivna föräldrarna igår och hade med sig en nalle som är större än både Lisa och bebisen tillsammans.
Och idag ska jag ut och leta upp nått ljusblått urgulligt som lille Matteo kan få när han är anträffbar.



Välkommen till världen.

söndag 20 december 2009

Frallan växer så det knakar

Nu börjar det likna något va? Jag tycker min mage är så fin.
Jag är så glad och stolt över den ska ni tro. Tänk så mysigt att ha en Fralla i magen på julafton.
Igår kväll gjorde jag, Luisa och Soheil stan. Vi var på en födelsedagsfest som inte hade något alkoholfritt att servera, typiskt Sverige...
Sedan gick vi till Koi där jag blev bjuden på tranbärsjuice med lime i. Gott!
Det var mysigt med en utekväll igår. Jag saknar det. Inte så konstigt med tanke på vilken partyprinsessa jag varit.

Ta hand om er.

Fjärde advent

Nu börjar det likna jul. Det snöar fortfarande (!) och fastän jag hade en stressig morgon så känns det rätt lugnt nu. Det ska bli en mysig dag idag...

Fjärde ljuset är nu tänt...

Julblomman har slagit ut...

Henrik och Bibbi leker i snön i parken utanför vårt hus...
Ser ni dem?

Bibbi tar en powernap under den varma filten efter snöbollskriget.


Om någon timme ska vi försöka oss på att köra ner till Trellebrog till min systers julmingel.
Eftersom att det inte verkar sluta snöa så vet vi inte om det är bra idé.

God Jul på er.

Fashion shoot

Idag har vi fotat vårkollektionen i en iskall lagerlokal i Frihamnen här i Malmö.
Även ifall vi inte sett det färdiga resultatet än så tror jag att det blev riktigt bra. Vårkollektionen är spännande och sexig. Soheil kan vara stolt. Jag längtar till mammakilona runnit av (eller jobbats av är nog troligare), så att jag kan använda de fina vår- och sommarkläderna.
Nu har jag tinats upp här i soffan och det sprallar på i magen.

Frisören fixar modellens hår innan första plåtningen.

Brutus var också modell idag. Här värmer han sig i sin väska mellan outfitsen.

Modellen hade tre modelejon (Leionbergrar) att hålla koll på.

Som tur var var de väluppfostrade.

L'ecole Nationals designer.

Brutus och Alexandra i en klänning från vårkollektionen.

Accessoarerna var min uppgift att fixa. Det blev massor av fina saker.

Naturbegåvning

Nu har vi herrkollektionen kvar att fota i januari.

lördag 19 december 2009

Look like me?

Varje dag undrar jag hur lilla Frallan kommer att se ut. Vem hon kommer likna mest.
Blir det en till "lille-Peter" som Vendela? (Pappas starka gener har gått igenom till Vendela och hon är väldigt lik oss syskon och pappa).

Visserligen har Henrik japanskt påbrå så det kan bli så att hon blir mörk som honom.
Fast jag tror att pappas gener går igenom till henne också. Av oss fem syskon fick mamma en, (Cornelia), som är lik hennes sida av släkten. Vi andra är mer åt pappas håll.

Jag stillade nyss min nyfikenhet med att googla "What will my baby look like" och fann en sida där man laddar upp bilder på mamman och pappan, sen får man en bild på hur ens framtida bebis kommer se ut. Väldigt roligt.
Vi får allt se om Frallan kommer se ut såhär. Men kul att spekulera är det allt!

torsdag 17 december 2009

Tacokväll med Titti

Nyss hade jag tacokväll med Titti. Hennes kära man tränade och min kära sambo jobbar så vi har suttit här i min soffa och känt på Frallan när hon sparkar, snackat om bebisar, bebiskläder, uppfostringsmetoder och graviditeter och så har vi skrattat åt Bibbi som rapat stup i kvarten.

Note to myself: Ge inte Bibbi tacokryddat kött.

Stackarn äter om det hela tiden. Nu ska jag traska ut i snön med henne och möta upp Henrik så att vi sedan kan krypa ner i sängen. Idag är jag trött.
Imorgon ska vi åka och titta på barnvagn med blivande farmor och farfar.
Tydligen måste man vara ute i god tid och beställa så att vagnen kommer innan bebisen.
Vem vet, Frallan kanske tittar ut tidigare, som hennes lilla kusin gjorde...

onsdag 16 december 2009

v 22

16 dec - 22 dec 2009

Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter. Barnet är nu cirka 20 cm och väger omkring 500 g.


Inte undra på att jag känner henne vända och vrida på sig där inne. Hon är ju cirka 20 cm lång nu. Helt otroligt. Igår låg jag på sidan och tittade på tv i soffan och så la jag mig på rygg men då låg Frallan kvar i sidan, det såg ut som om jag lagt en stor falukorv innanför skinnet. Det såg så märkligt ut och jag var tvungen att ställa mig upp för att hon skulle falla tillbaka in i magen igen. Och då vaknade hon antagligen för det blev sambadans. Det är så härligt!

Jag känner nu att kroppen har förändrats. Magen är större, jag har ont vid ljumskarna och blir fortare trött i kroppen. Det är nog därför kroppen säger ifrån när jag tar i för mycket. Jag är ju faktiskt närmre beräknad födsel än befruktning nu... Men jag har inte vadkramper och har inte fått svullna ben...än. Gud bevare mig!

Så i jul ska jag ta det riktigt lugnt och mysa med nära och kära.
Blivande mormor har handlat julklappar till lilla Frallan och jag längtar så mycket efter henne nu.


Och därför har jag handlat nya underkläder idag...

tisdag 15 december 2009

Skrutten goes official!

Äntligen går min kära vän Matilda ut med att de väntar en liten skrutt till sommaren.
Jag är så glad för deras skull.
Att veta men inte få sprudla av glädje till alla har varit jobbigt. Nu kan jag äntligen vara öppet glad för Titti och Robbans skull. Våra små liv ska bli starka i magen och lagom till sommaren kommer vi att rulla barnvagn ihop.
Vem har inte drömt om att få barn samtidigt som sina bästisar? Båda (!) mina två är gravida samtidigt och vi kommer få i april, juni och juli! Jag är så glad! Leila ska nämligen också ha en liten bebis och så ska hon gifta sig i Marocko i sommar och jag ska vara tärna. Åh det ska bli så roligt. Kan man älska livet mer just nu?

Vackra Matilda på hennes bröllop i juli.



Bästisbebisar...
Grattis till er fina lilla bebis i magen. Var rädda om er.
Danni och Frallan

måndag 14 december 2009

Lång helg

Denna helg har varit mycket hektisk. Jag har jobbat varje minut känns det som.
Det är i och för sig bara bra för att jag känner mig nyttig då. Jag hade ju så tråkigt i augusti och september eftersom att jag inte fick flyga och jag hade inte börjat på mitt nya jobb.

Igår kväll låg vi här i soffan och Henrik kan nu tydligt känna vår flickebebis i magen. Hon sparkar riktigt hårt ibland och man kan se hur magen hoppar. Helt fantastiskt!
Det börjar kännas konstigt. Det där fisksprattlet som jag är van vid känns nu långt borta.
Imorse när jag vaknade, vaknade lilla Frallan också och började vända och vrida sig där inne. Jag trodde att jag skulle spy upp min lever eller nåt. Kändes mycket märkligt. Men så klart är jag glad för att hon lever och rör på sig. Det är en sorts bekräftelse på att allt är som det ska där inne.

Nu ikväll har jag varit på Brios julträff som de anställda anordnar för vänner och bekanta. Min kompis Charlotta jobbar på Brio och bjöd alltså in mig. Jättegulligt! Jag fyndade massor av söta leksaker och gulliga grejor till Frallan och även en del som ska bli presenter till våra vänner.

Lotta visade även Brios Go för mig och jag måste erkänna att jag haft förutfattade meningar om denna vagn. Den är supersmidig, fin och lätt att hantera. Till och med att packa ihop den var en picknick! Chassit är inte så långt som Urban Jungle's. Jag har haft lite svårt för det när jag kört med Vendelas vagn. Brion är mindre och smidigare och så är liggdelen större än UJ så bebisen kan ligga längre än 6-7 månader. Dessutom känns det inte så kul att sätta en 7 månaders vänd ifrån en när det vankas sittvagn. Brion kan man vända och vrida på alla håll känns det som. Till och med syster Alexandra sa att "en sådan får det allt bli till Vendelas lillebror/syster".

Nu ska vi bara komma överens om en färg vilket ju inte är det lättaste... Det finns massor av fina.

Men först ska vi äta kebab kränga fefferoni!

lördag 12 december 2009

Barnvagn

Vilken barnvagn ska vi ha?

Jag är väldigt sugen på en Inglesina. Men jag vet att jag kommer tycka att den är otymplig. Den är bara så förbannat vacker. Vi är också inne på att köpa en Urban Jungle eftersom min syster Alexandra har en sådan och är väldigt nöjd. Jag tycker inte om sittvagnen bara. Och man köper ju sittvagnen för att sedan köpa till liggdelen... Och så stör det mig att liggdelen är så liten. Bebisen kan inte ligga lika länge som i andra vagnar. Fast det vill de kanske å andra sidan inte heller?



Ett annan barnvagn på tapeten är Brios Go. Den är enkel och verkar lätt att köra bland klädställningar i affärer där jag och Frallan kommer spendera mycket tid...


Vad tycker ni?

fredag 11 december 2009

Förr i tiden...

...var jag ganska annorlunda. Jag uppfattas nog som en annan Daniella nu.


Milano, en nystart. En kärlek.
Det pirrade i magen när jag flög in över staden för att landa på Linate. Jag kan känna den heta luften runt min kropp.
Första mötet med Leila. Hennes handslag. Fast och hårt. De bruna, nästan svarta ögonen, iakttog mig med hård blick. Hennes röda hår föll runt huvudet som på en filmstjärna från 40-talet. De röda läpparna och de perfekta små tårna. Jag ser allt framför mig nu.
Visste inte då att hon skulle bli min bästa vän.

Att vi skulle skratta och gråta med varandra. Att hon skulle förändra mig till det bättre.
Till en stark, självständig tjej som hittade på bus varje dag. Vad hände med henne?


Våra sommarnätter på Café Real och Cavalli Café i Parco Sempione.
Små klackaskor, klänningar i alla färger, "Bionda e Rossa". Vårt första italienska ord den septembernatten, Cannuccia! (Sugrör)
Våra kalla höst- och vinternätter på Armani där vi struntade i de snygga modellerna. Då målet istället var att fixa praktikplats hos Farfar Armani.

Leila, Io e Nonno.
"Vivo el vostro sogno!"

"Keep living your dream" sa han till oss. Och det gjorde vi.
Nu kan jag inte förstå att jag flera kvällar suttit med några av vår tids främsta modeskapare och tyckt att det här är helt naturligt... i Milano.

Io e signore Dolce
Midsommar vid slottet Sforzesco. Vita klänningar, kransar av italiens blommor, det vita söta vinet. Svenskorna från skolan fick modellerna från Brasilien att tappa fotbollen. Vackrare än så här blir det inte.

Jag minns en kväll på Cavalli Café, det var Shiva, Heidi, Leila och jag. Jag minns lyckoruset fortfarande. Hur allt föll på plats. Gick det att vara så här lycklig och fri?
Jag är min egen.
Jag lovade mig själv där och då att alltid vara såhär lycklig.
Att inte nöja mig med något som inte gjorde mig såhär fri och lycklig, för det finns platser där man mår bra. Man ska bara våga ta steget.

Härliga sommar i Milano, du lät mig smaka på det ljuva livet.
Fina Leila. Tack

How do I get you alone?



Klockan är fem på morgonen. Jag har inte sovit...än.
Jag kan inte. För mycket tankar. Var ska man börja?
Det sparkas i magen. Jag är egentligen inte ensam här i natten. Kanske blir min bebis också en nattuggla?

onsdag 9 december 2009

v 21

9 dec - 15 dec 2009

Kroppen: Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.

Tänk att det redan gått en hel vecka. Och att jag idag gått in i 6:e månaden!
Jag tyckte att jag precis gick in i vecka 20! Tiden bara flyger iväg. Men inte mig emot, i början kändes det som att jag hade världens längsta graviditet men nu hinner jag knappt med och jag hinner inte tänka på att jag är gravid. Jag besväras inte av det, än så länge i alla fall. Det blir istället mycket jobb och trevliga projekt.
I dagarna borde jag verkligen ta tag i städning och tvätt dock och packa in julklapparna... Och så ska jag hinna med att baka lussekatter och pepparkakor.

Jobb genererar, som alla vet, pengar och det betyder att jag kan shoppa mer till min lilla bebis när tiden väl kommer. Redan nu har blivande mormor gått loss i butiker för barn och köpt massor av små klappar till Frallan. Det mesta i strl 50 och 56 i bedårande färger. Ja, prinsessfärger...
Det får ligga hos mamma och pappa tills Frallan kommer ut till oss.
Nu ska vi äta risotto och kyckling från Delikatessen här i Malmö. Lite lyx får man väl ha såhär en lill-lördag?

Ha en trevlig kväll.

måndag 7 december 2009

"Mosters Socka Sinder" sover


Ikväll tänkte jag åka till "Mosters Socka Sinder" och gosa lite. Igår fick jag äran att ge henne lelle (välling), och natta henne. Det var så mysigt att sitta i hennes rum på ovanvåningen i det Strängska huset och lyssna på hennes suttande från lelleflaskan. Mysigt!

Nu ska jag strax stänga affären för dagen och hitta något gott att äta. Frallan är nog hungrig!

Teardrop

Vi lyssnar på Massive Attacks Teardrop här i butiken. (Jose Gonzalez har gjort en bra cover på den).

Och då mindes jag deras video och tänkte att det skulle vara kul att se hur Frallan ser ut nu. Även ifall musikvideo-bebisen inte är riktig. Men den är rolig att titta på i alla fall. Jag undrar ifall Frallan sjunger med när jag spelar "You Rock My World" med Maxon Jaxon. Hon kanske tycker att den är uttjatad nu. Det får nog bli lite "Dirty Diana" de kommande dagarna...

söndag 6 december 2009

Clementinfrossa

Häromkvällen frossade jag och Bibbi i clementiner. Ja, Bibbi äter också clementin.
Hon är inte som andra hundar. Hon vill vara lite mer som mig.
Eller nej, hon vill vara mig. Det är svårt att föklara men hon ska göra allt som jag gör.

Hon blir sur på mig om jag lämnar bort henne. Efter det surar hon i ett par dagar innan jag lyckas tina upp henne.
När hon är med mig i butiken så gnäller hon för det är tråkigt. Hon ligger och suckar tungt under stolen bakom disken och ger mig sura blickar. När vi sen ska gå hem tittar hon inte på mig och hemma ignorerar hon mig totalt. Då är det bara Henrik som gäller. På kontoret är hon lite gladare. Hon rusar runt i den stora lokalen och leker med leksakerna jag har med men skulle jag, Gud förbjude, gå på lunch och inte ta henne med blir vi ovänner. Jag behandlas som luft och hemma är det återigen bara Henrik som gäller...

När jag ska duscha vill hon också vara inne på toaletten. Annars krafsas det och gnälls på den stängda dörren. När jag sminkar mig vill hon sitta på toaletten och titta, ibland får hon lite rouge på pälsen vid kinderna. Då blundar hon och njuter.
När vi äter frukost vill hon också ha en macka med ost på. Vi delar därför också på en clementin systerligt. Men hon äter den nog inte för att det är gott. Hon gör det för att jag äter dem. Lite psychovarning kanske, men jag tycker det är helt fantastiskt att hon har en sådan härlig personlighet.

Men på nätterna blir hon min lilla Bibbi igen. Hon går alltid och lägger sig när jag lägger mig. Vi går aldrig och lägger oss som ovänner. Det ska man aldrig göra.
Hon sover i fotändan av sängen vid mina fötter och vaknar alltid när jag vaknar. Ska jag däremot upp tidigt på morgonen lyfter hon bara på huvudet och undrar ifall jag tappat förståndet. Hon älskar att sova länge.

Oftast är det Bibbi och jag. Ett team.

Bibbi har också clementinklistermärket på näsan...

Pillertrillaren

Jag har inte ätit så mycket som en panodil sen jag blev gravid jag har till och med inte använt nässpray fastän jag varit stopp i näsan. Speciellt alla de gånger jag bölat till något sorgligt på tv, som "Paradise Hotel" eller när någon åker ut från "Mammas Pojkar". Jag vet att jag är störd!

Jag har bara fått för mig att det känns fel att stoppa i sig kemikalier när man har en liten, växande i magen.
Jag vet att det inte är farligt med huvudvärkstabletter men jag har ändå lyckats undvika det helt. Vilket jag är stolt över.
Har jag haft huvudvärk har jag istället tagit ett glas vatten och försökt vila, sen har jag å andra sidan inte haft speciellt mycket huvudvärk alls. Det sägs att man har det om man väntar en pojke...

Men idag hade jag så ont i njurarna (?). Och har åkt på en urinvägsinfektion. Och måste alltså ändå knapra piller. Doktorn var väldigt noga med att kolla Fass och att medicinen går att äta när man väntar barn. Den är ju inte värre än en urinvägsinfektion...

Jag som hade tänkt ha en alkholfri utgång med Luisa idag får vackert stanna hemma och hoppas på att medicinen börjar verka snart så att jag slipper ha ont.

Jag känner mig faktiskt inte så ensam. Spralle Frallan buffar i magen och och jag kan inte låta bli att undra hur livet kommer vara när hon är här. Bättre, hoppas jag.

lördag 5 december 2009

Dagens inköp


De här bedårande minismå Minnetonka-skorna klickade jag nyss hem. Nu kan bebis mactcha mina egna bruna. Jag kunde inte låta bli. Det ska bli så roligt att klä den lilla. Jag älskar verkligen kläder och levde på luft och kärlek i både London och Milano så att jag skulle kunna shoppa så mycket som möjligt när jag bodde där!
Jag har surfat bebiskläder i två dagar nu och är helt såld på små vita och rosa klänningar. Jag längtar, längtar så efter att få klä min lilla docka...

fredag 4 december 2009

A Sneak Peek

Ultraljudsbilden var inte den bästa kanske men BM fick ändå med när den lilla "suttar" på handen. Kan ni se det? (Bebisen 19+1, 3 dec 2009).

Men jag tycker nog att bebisen syntes mer när jag var på nupp. Kan ju bero på att bebisen var mindre då och fick plats på en liten bild. (Bebisen på 13+1 på nupp, 23 okt 2009).

Om 20 dagar är det jul!
Det börjar kännas nu. Igår kväll gick jag och Henrik till Hai och firade vår kommande dotter och sedan blev vi bjudna på lusse-snäckor och julmust hos Pontus och Lisa och jag passade på att checka in deras barnkammare. Gud så söt! Tänk när man har allt färdigt. Vagn, skötbord, säng, bilstol och blöjor. Nån gång i början av nästa år blir nog lagom att börja.

Nu blir det fruskostmöte med Fanny och Soheil på Nesta här i Malmö.
Ha en trevlig fredag!

Lilypie Pregnancy tickers

torsdag 3 december 2009

Akachan's a girl!

Idag var vi äntligen på vårt rutinultraljud och fick den glada nyheten att bebisen är precis som den ska vara i denna veckan. Hjärtat har alla nödvändiga kammare, levern sitter där den ska, båda njurarna är på plats, lillhjärnan indikerar inte på något ryggmärgsbråck och hela ryggraden såg fint och hel ut. Dessutom fick vi efter många om och men bekräftat det Bm misstänkte redan i vecka 14, att den är en flicka! Den lilla damen låg med benen i kors och vägrade först att sära på dem, "Duktig flicka!".
Tack vare en tålmodig utlraljudsspecialist fick vi äntligen veta.
I vanliga fall gör dom inte såhär långt försök men vi buffade på magen och försökte vända henne så att vi skulle se bättre. Hade det nu visat sig vara en pojke hade det blivit specialistmödravård och en lite annorlunda förlossning, pga blödarsjukan jag bär på och som min söner kan få.

Vi tyckte att det var en lättnad att vi just nu väntar en liten flickebebis. Men jag vill absolut ha en liten kille-kalle i framtiden!

Ett lugn la sig över oss och nu ska jag bara njuta av de små buffar den lilla ger mig då och då.


Och så får jag nog bege mig ut och handla något rosa... Det får man väl nu?


Akachan betyder bebis på japanska

onsdag 2 december 2009

Snälle lille Moffar...

Tidigt imorgon ska vi på rutinultraljud och ska då förhoppningsvis se en frisk och pigg bebis i magen.
Det är det enda jag tänkt på idag. Att den lill* mår bra och har alla organ på plats och att de växer som de ska. Jag kan inte göra så mycket annat än att äta bra, sova gott och käka mina vitaminer. Det är ju ganska mycket upp till Frallan att växa till sig nu!

Givetvis är vi nyfikna på om Frallan är en flicka eller pojke. Men det spelar, såklart, ingen roll.
Just nu ber jag bara till Moffar att allt är bra där inne. Jag vet inte vad jag tar mig till ifall det inte är det.

Blödarsjuka, specialistmödravård och diskussioner om flicknamn är långt borta.

Snälle lille Moffar i himmelen,
se till att Frallan är en frisk bebis.

Visserligen buffas det ikväll också, som om h*n ger oss en liten hint om att det är bra där inne, men jag ropar såklart inte hej än. Jag är ju svensk...

tisdag 1 december 2009

v 20 - Halvvägs!

2 dec - 8 dec 2009

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna, (visst börjar det synas!).
På vissa börjar naveln sticka ut en aning. (Inte på mig...än).
Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. (Nej inte jag!). Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut.
Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta.
Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött, (what else is new?).
På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa. Vid varje besök mäter man blodtrycket (var för lågt i måndags), kontroller barnets hjärtljud, (låg på 150slag/minut i måndags), och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov, (inga infektioner) och blodsocker hos mamman.
På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.

Fostret: Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram. Mängden fostervatten är ungefär en halv liter.
Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.


Redan i vecka 19 skrev FamiljeLiv.se att jag börjar komma halvvägs genom graviditeten! Och jag tror att min bebis kommer i vecka 40 när h*n är fardigbakad och grann! Alltså om exakt halva tiden!
Frallan kan nu höra och imorse innan jobb lyssnade vi på mysiga jullåtar. Happy Christmas med John Lennon går varm här hemma. Den påminner mig om pappa och våra jular hemma. Som jag längtar till julafton! Jag struntar i världens alla julklappar bara Frallan är "hel och ren" på rutinultraljudet på torsdag! Det får bli den bästa julklappen i så fall.
I år har vi bjudit hem Yoko och Erich på julafton eftersom att mamma och pappa inte tycker att Henrik och jag ska dela på oss nu när vi väntar barn. "Merii Kurisumasu."
Det blir både svenskt och japanskt på julbordet och snaps, för de som inte har Frallor magen!

Humm?

Varför hamnade mitt senaste inlägg under gårdagens inlägg?
Jag börjar bli ganska trött på blogspot.com. Kan man byta? Jag saknar blogg.se.
Där kan man lägga in bilder mitt i texten, var man vill. Här kommer de alltid överst...suck!

Nu ska jag se om jag kan flytta upp dagens inlägg eller ifall ni får scrolla ner om ni vill läsa det... Annars klicka här.